ratza Postat August 13, 2021 Partajează Postat August 13, 2021 1 oră în urmă, claudiudimancescu a spus: Sa ma scuze moderatorii ca sar de la bobine la alt subiect dar mi-e mai usor sa le am pe toate aici. Nu-ți face griji, e în regulă. Link spre comentariu
grosu99 Postat August 14, 2021 Partajează Postat August 14, 2021 Acum 12 ore, claudiudimancescu a spus: Mi-ati putea recomanda un tester LC? Ma las pe mana dumneavoastra deoarece aveti o experienta in electronica pe care eu cine stie peste cati ani o voi acumula. Doresc sa imi achizitionez in vara asta doua echipamente de masura si pe langa multimetrul pe care il detin acum, vreau sa imi cumpar un tester LC si un ESR-metru. Multimetrul e f bun ptr incepatori.Ti-am trimis in privat un link cu un tester f bun Link spre comentariu
cristirimer Postat Noiembrie 30, 2021 Partajează Postat Noiembrie 30, 2021 Descarcă și instalează programul de aici. Este de mare ajutor. https://mini-ring-core-calculator.software.informer.com/1.2/ La 13.08.2021 la 21:16, claudiudimancescu a spus: Mi-ati putea recomanda un tester LC? Ma las pe mana dumneavoastra deoarece aveti o experienta in electronica pe care eu cine stie peste cati ani o voi acumula. Doresc sa imi achizitionez in vara asta doua echipamente de masura si pe langa multimetrul pe care il detin acum, vreau sa imi cumpar un tester LC si un ESR-metru. Eu folosesc un RLC-metru PeakTech 2170, sunt foarte mulțumit de el (măsoară inductanțe de până la 20uH cu o rezoluție de 1nH, dar gama maximă de măsurare pentru bobine este de 200mH, precum și factorul de calitate al bobinelor și ESR-ul condensatoarelor), însă prețul este cam mare pentru un începător. https://www.conexelectronic.ro/ro/aparate-de-masura-componente-electronice/5070-RLC-ESR-METRU-P2170-PEAKTECH.html Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 30, 2021 Partajează Postat Noiembrie 30, 2021 Eu as recomanda, ca incepator, asta: https://www.sigmanortec.ro/Tester-M328-LCR-multiplu-p136263398 Ieftin si bun. Masoara si identifica rezistente, inductante, diode, condensatori, ESR, tranzistori, factor beta. Pentru inceput e bun, când o sa deprinda experienta si cunostinte, isi ia ceva pe placul lui. Link spre comentariu
valica_d Postat Iunie 29, 2022 Partajează Postat Iunie 29, 2022 La 30.11.2021 la 18:10, cristirimer a spus: Descarcă și instalează programul de aici. Este de mare ajutor. https://mini-ring-core-calculator.software.informer.com/1.2/ Eu folosesc un RLC-metru PeakTech 2170, sunt foarte mulțumit de el (măsoară inductanțe de până la 20uH cu o rezoluție de 1nH, dar gama maximă de măsurare pentru bobine este de 200mH, precum și factorul de calitate al bobinelor și ESR-ul condensatoarelor), însă prețul este cam mare pentru un începător. https://www.conexelectronic.ro/ro/aparate-de-masura-componente-electronice/5070-RLC-ESR-METRU-P2170-PEAKTECH.html Bună ziua! RLC-metru-ul Peaktech 2170 măsoară inductanța doar până la 200 mH? În descrierea lui, pe sit-urile pe care se comercializează, apare ca măsurând de la 20 uH până la 20 KH (pare exagerat, poate e o greșeală)! Vă rog să mă lămuriți! Measurement modes DCR, Ls, Cs, Lp, Cp, D, Q, Rp, θ, ESR Masurare Capacitate : Domenii 200/2000 pF, 20 nF, 20/200 µF, 2/20 mF Resistenta : Domenii 20/200 Ω, 2/20/200 kΩ, 2/20/200 MΩ Inductanta : Domenii 20/200/2000 µH, 20/200 mH, 20/2000 H, 20 kH Functii suplimentare : DCR 200 Ω ~ 200 MΩ ESR 0.00 Ω ~ 20.0 MΩ θ unghi de faza -180° ~ +180 ° D/Q 0.001 ~ 1999 Frecvente de masurare 100/120 Hz; 1/10/100 kHz Link spre comentariu
dumitrumy Postat Iunie 29, 2022 Partajează Postat Iunie 29, 2022 Cauta manualul... https://i.postimg.cc/Gm1xJHFq/p2170.jpg Link spre comentariu
valica_d Postat Iunie 29, 2022 Partajează Postat Iunie 29, 2022 LCR-metru digital Voltcraft LCR-300, CAT I, 20000 counts Descriere Specificatii tehnice D Caracteristici principale Frecvență măsurători max. 100 kHz Inductivitate max. 2000 mH Capacitate max. 200 mF Rezistență max. 200 MΩ Precizie de bază: 0,3% cu o rezoluție de 0,01% Identificare automată componentă Display mare cu 20 000 digiți Descriere Aparat de măsură precis pentru măsurarea rezistenței, inductivității și capacității. Aparatul de măsură este ideal pentru sortarea calitativă a componentelor în dezvoltare, producție sau reparare. Utilizatorii pot folosi funcția identificare automată componente. Această funcție permite manevrarea rapidă și simplă a aparatului, fără ca utilizatorii să aibă nevoie de cunoștințe tehnice specifice privind componentele. În caracteristici principale Rezultate măsurători fiabile cu calibrare din fabricație În cadrul procesului de asigurare a calității toate aparatele de măsură VOLTCRAFT sunt supuse procesului de calibrare în timpul producției. Acesta garantează calitatea aparatelor și păstrarea limitelor de toleranță, așa după cum sunt acestea indicate la datele tehnice în manualele de utilizare. Aparatele nu vin însă însoțite de un certificat de calibrare. Specificatii tehnice Precizie de bază ± 0.003 Afişaj (counts) 20000 Greutate 640 g Lăţime 95 mm Categorie de masurare CAT I Înălţime 200 mm Interfeţe fără Display (digital/analogic) digital Tip LCR-300 Calibrabil conform ISO/DAkkS Tip produs LCR-metru Sursă de alimentare 6 baterii AAA, bloc de alimentare Domeniu de măsurare capacitate 0.01 pF - 20 mF Frecventa de masurare 100 Hz - 100 kHz Domeniu de măsurare inductanţă 0.01 µH - 2000 H Domeniu de măsurare rezistență 0.001 Ω - 200 MΩ Calibrat conform standard de fabricaţie Ce părere aveți despre acest LCR-metru Voltcraft LCR-300? La caracteristici principale spune că măsoară inductanța până la 2000 mH (2H), iar la specificații tehnice zice că măsoară inductanța de la 0,01 uH până la 2000 H. Asta înseamnă că măsoară inductanțe de la 10 nH până la 2000 H, conform descrierii (dacă e reală)! Link spre comentariu
valica_d Postat Iunie 29, 2022 Partajează Postat Iunie 29, 2022 Dar despre acest LCR-metru AX-LCR42A AXIOMET ce părere aveți? Despre acesta spune în descriere că măsoară inductanța de la 20 mH până la 20 KH. Link spre comentariu
valica_d Postat Iunie 29, 2022 Partajează Postat Iunie 29, 2022 Care ar fi cel mai de calitate dintre cele trei lcr-metre: Peaktech 2170, Voltcraft LCR-300 sau AX-LCR42A AXIOMET?! Peaktech - 1428,9 lei, acesta are port usb, cd cu drive-re ptr. calculator Voltcraft - 1299 lei AXIOMET - 1146,78 Peaktech-ul are un buton pclink (bănuiesc că e ptr. conectare la calculator), defapt și celelalte două au butonul pclink însă nu se specifică pe nicăieri de vre-un port usb. Și atunci mă ăntreb ce rol mai are acel buton pclink dacă nu ar avea port usb! Deși toate sunt asemănătoare, se pare conform descrierii fiecăruia, că domeniile de măsurare sunt puțin diferite. De ex. Peaktech măs. induct. între 20 uH - 20 KH, Voltcraft între 0.01 µH - 2000 H, iar Axiomet între 20 mH / 20 KH. Rog pe oricine deține unul sau altul din lcr-metru-rile respective, să ofere detalii despre posibilitațile reale de măsurare, de ex. inductanța de la, pâna la, etc., firmă de încredere, calitate sau alte detalii importante! Eu aș înclina spre Voltcraft, datorită domeniului de inductanța 0.01 µH - 2000 H (dacă o fi real)! Vă rog, dacă se poate să mă ajutați, și vă mulțumesc anticipat! Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 29, 2022 Partajează Postat Iunie 29, 2022 Am o intrebare: unde ai văzut tu bobine de mulți kiloHenri? Cel mai bun este cel la care poți sa alegi conținu frecventa de măsură și care are măsurătoare in conexiune Kelvin. Pe urma urmează precizia de măsură inclusiv repetabilitatea măsurătorilor, posibilitatea de a genera grafic, pe pc, măsurătoarea in toată gama lui de frecventa, și altele care te interesează pe ține. Daca nu are conexiune Kelvin pt măsurare îl excluzi din start. Link spre comentariu
valica_d Postat Iunie 29, 2022 Partajează Postat Iunie 29, 2022 (editat) În primul rând, mulțumesc ptr. comentariu! Nu am văzut asemenea bobine, eram doar curios. Am să aleg Peaktech-ul, se pare că e cea mai bună variantă dintre cele trei! Editat Iunie 29, 2022 de valica_d Link spre comentariu
Усилитель Postat Iunie 29, 2022 Partajează Postat Iunie 29, 2022 (editat) Nu s-a precizat ce bobine, in ce domeniu, vor fi masurate.... Cat de importanta este precizia de masurare si cat influenteaza parametrul final,dorit, cea mai mica eroare.... Ca nu luam masina de formula 1... sa mergem la piata. Dar daca sunt bani, in criza actuala.... Si nu conteaza pretul, baga inainte. Editat Iunie 29, 2022 de Усилитель Link spre comentariu
valica_d Postat Iunie 30, 2022 Partajează Postat Iunie 30, 2022 Am sunat astăzi la adelaida, ptr. confirmare stoc, și ce să crezi, nu-l au pe stoc și nici nu știu când apare. Surpriza a aparut peste câteva minute, când am observat că prețul a crescut de la 1400 și ceva, la 1750. Am sunat iar, însă d-na operatoare mi-a comunicat că acesta va fi noul preț al lcr metru-lui, când va fi disponibil! Ar mai fi și la conex în jur de 1600, dar e cam mult. În condițiile date optez ptr. voltcraft, care face exact aceleași lucruri,(conform manualelor de utilizare), cu deosebirea că n-ar avea conexiune ptr. calculator. Link spre comentariu
yo9dl Postat Iunie 30, 2022 Partajează Postat Iunie 30, 2022 (editat) Flosesc de multi ani DER EE DE-5000 si nu am motive sa zic ca a fost o alegere proasta. Fata de ce ai gasit in tara pretul este extrem de atragator. Mea culpa: link ul initial se referea, intr-adevar la un accesoriu, dar initiatorul este un tip inteligent si a inteles ideea. Aparatul nu are inclusa si sonda pentru componente smd, TL 22, aceasta se achizitioneaza separat. Cu taxele aferente nu cred ca pretul depaseste 200 $. https://www.eevblog.com/forum/testgear/der-ee-de-5000-alternative/ Editat Iunie 30, 2022 de yo9dl Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iunie 30, 2022 Partajează Postat Iunie 30, 2022 interesant link-ul de pe ebay! de ce oare am eu senzatia ca la 42 USD veti primi doar https://www.ebay.com/itm/195167609539 P.S. nu mai puneti linkuri asa de lungi de pe ebay, se pot trunchia imediat dupa codul produsului! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum