Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De ce asa???

mishu

Postări Recomandate

Vizitator mdobre

Plus ca se dorea sa fie o chestie mult prea diversa, nu strict de electronica...Pacat, multi am crescut si format cu Tehnium-ul...

Da, asa este, dar si in acele tehniumuri din tinerete se dadeau sfaturi despre carburatorul de Dacie sau cum sa faci frigider cu biogaz... Atunci aveau legatura cu electronica?
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hrb

5

• Mikrosha

3

• ddeliciu

3

• mishu

3

Top autori în acest subiect

• 3 luni mai târziu...

As avea o intrebare, si asta mi s-a parut cel mai potrivit topic.Stiu ca pe vremuri, ca sa fi radioamator trebuia o vreme sa fi receptor si sa strangi o gramada de QSL-uri inainte sa poti intra in emisie. Acu-i la fel? V-as ruga, stie cineva un link unde pot gasi date despre cum se desfasoara examenul de licenta de radioamator? Ce trebuie sa stii, stuff like that? Cat am cautat eu n-am gasit nimic concret.tu and 73.

Link spre comentariu

Explicati toate formalitaile !In ce consta examenul?Ce cunostinte tre sa ai?Platesti ceva?Unde se da?Este limita de varsta?Ms frumos!Bafta !

te interesezi putin si aflii imediat . si pe mine ma bate gandul sa dau examenul de radioamator (cand le spun la prieteni intreaba - ce e aia?) dar momentan am atata de invatat incat nu stiu daca reusesc sa termin in viatza asta ( si totusi nu invat nimic :smt005 ). stiu ca se plateste o taxa modica .si era pe forum tot ce trebuia sa inveti (a fost o discuite mai demult cand se semnase si o petitie online - care a primit un raspuns de kk)http://www.radioamator.ro/misc/asociatii.php?j=NT#tabelyo9hrb te poate ajuta daca il rogi sau domul SirRoger :partyman:
Link spre comentariu

Frumoasa simulare! Am obtinut: E&T 16 din 16; Norme securitate 5 din 10; Proceduri de operare 7 din 8; Reglementari 9 din 20. Clar, tre sa trec musai pe la un radioclub. Sa-mi zica si mie de ce cand ia foc caloriferul electric, tre sa-l anunt pe dansul si n-am voie sa-l scot din priza; si alte intrebari similare din categoria "Norme securitate". Desigur, asta dupa ce rade de mine ca vreau sa devin radioamator la "batranete", la 20 de ani.Cat despre "Reglementari", stie cineva unde se poate gasi toata "Legislatia"? Si examenul de telegrafie, la ce viteza se da? Doar receptie sau si emisie?EDIT: Am gasit raspunsurile pe site-ul cu simularea :smt003 "Asa ca BAFTA si te asteptam in banda!"Ooo, daaa 8-) abia astept! Dupa sesiune. Si dupa ce invat telegrafie. Si eventual iau examenul. Si dupa ce-mi fac emiceptor. Dupa ce-l reglez. Dupa ce trag antena. Si dupa ce ma cert cu vecinii care o sa-l auda pe Dan Negru modulat cu CW.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări