icar Postat August 9, 2021 Partajează Postat August 9, 2021 Am de realizat o bobina pentru unde medii, receptor cu reactie, de tip 0-V-1. Indicatiile de constructie sunt date in imaginea de mai jos. Ce se intelege din indicatii, ca bobina are in total 90 de spire, iar portiunea b - c are 10 spire, sau ca portiunea b - c are 10 spire si portiunea a - b are 90 de spire. Variabilul are 500 pf. Imaginea este preluata din cartea "Construiti aparate de radio", I. Bughitoiu, Editura Tineretului. Link spre comentariu
sesebe Postat August 9, 2021 Partajează Postat August 9, 2021 Fa A-B de 90 de spire si daca nu-i bine poti desface usor cele 10 spire. Link spre comentariu
Mircea Postat August 9, 2021 Partajează Postat August 9, 2021 90 cu totul, avand priza b. Link spre comentariu
icar Postat August 9, 2021 Autor Partajează Postat August 9, 2021 Da, e o sugestie, multumiti. Link spre comentariu
icar Postat August 11, 2021 Autor Partajează Postat August 11, 2021 Am bobinat 85 de spire, ca atâta sârma am avut. Totusi, intrebarea ramâne. Link spre comentariu
mila Postat August 11, 2021 Partajează Postat August 11, 2021 (editat) Pune te rog schema. https://crystalradio.net/professorcoyle/professorcoylecyl.shtml Editat August 11, 2021 de mila Link spre comentariu
nelu F Postat August 11, 2021 Partajează Postat August 11, 2021 Cu destula sarma, eu as face asa: a-b, b-c, c-d cu nr de spire 80-10-10. Link spre comentariu
icar Postat August 11, 2021 Autor Partajează Postat August 11, 2021 (editat) Schema e din cartea mai sus pomenita. Un receptor tip 0-V-1, cu reactie. Condensatorul variabil are 500 pF. Partea de alimentare si audio, e putin modificata, in sensul ca finala e 6P14P iar redresarea e cu 5Ț4. @nelu F, la asta ma gindisem si eu, dar sirma era limitata. Atita am avut, de pe o bara de ferita, bobina de UL. Editat August 11, 2021 de icar Link spre comentariu
mila Postat August 11, 2021 Partajează Postat August 11, 2021 (editat) Ok, e un Hartley, aceasta configuratie amortizeaza puternic prima parte a bobinei la care e legat catodul. Eu as merge pe infasurare separata de reactie in catod(10-15 sp) si astfel infasurarea de 85 spire pentru acord e suficienta ;antru unde medii/ Alimentare filamente in cc si decuplare la masa a filamentului de la etajul detector. In partea audio pune o trioda pentoda.si mentine cuplajul cu antena minim si reglabil. Editat August 11, 2021 de mila Link spre comentariu
mila Postat August 12, 2021 Partajează Postat August 12, 2021 Etaj detector cu reactie pe frecventa fixa. Cum se comporta la receptia SSB? Poate un filmulet? Link spre comentariu
icar Postat August 12, 2021 Autor Partajează Postat August 12, 2021 @mila, multumesc pentru sugestii. Intentia mea este de a realiza citeva radiouri, incepind cu cele cu galena (normal, am folosit detectia cu dioda), citeva de tip 0-V-0, inclusiv la baterii, cu reactie si reflex de tip 0-V-0, 0-V-1, 1-V-1 si, poate o superheterodina simpla, toate din lucrarea mai sus amintita. Cu reactie, cu bobina de reactie separata am facut deja, merge foarte bine, acum voiam sa fac pe cel cu reactie pe catod. Schema din carte, fara modificari. Am pus, in final, 6P14P, pentru ca nu am avut 6P6. @yo8tot, fara suparare, nu vad legatura cu subiectul dezbatut. Link spre comentariu
icar Postat August 12, 2021 Autor Partajează Postat August 12, 2021 Acesta este elementul in discutie, gata de folosit. Link spre comentariu
icar Postat August 12, 2021 Autor Partajează Postat August 12, 2021 Da, sunt o multime de moduri de a realiza o bobina, de exemplu, cu miez de ferocart. Dar nu despre asta se discuta. Link spre comentariu
hpavictor Postat August 12, 2021 Partajează Postat August 12, 2021 Cel mai provocator lucru în domeniul retro radio este realizarea unui radioreceptor cu bobină variometru , iar în locul detectorului cu cristal din galenă se poate folosi o dioda BAT85 . Amănunte constructive : https://stroysystems.ru/ro/antenna/detektornyi-priemnik-s-variometrom-i-g-belyaev-kak-samomu-sdelat.html Link spre comentariu
icar Postat August 12, 2021 Autor Partajează Postat August 12, 2021 Ma intreb cât de novice in ale electronicii e cel care a tradus lucrarea! M-am gindit si la un variometru, dar sunt ceva complicatii tehnice. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum