Vizitator Postat August 10, 2021 Partajează Postat August 10, 2021 Acum 20 minute, aurel70 a spus: Daca ati apucat sa va obisnuiti cu puterea lui Alesis 500, (chiar la nivel moderat) un amplif cu lampi de circa 10-15 W vi s-ar putea parea anemic... Pai tocmai din aceasta cauza l-am dat ! Eu stau la bloc , nu-mi trebuie putere , nu am ce face cu wati multi , am avut si probleme cu un vecin pensionar din cauza aceasta pentru ca unii oameni in varsta ,chiar nu suporta muzica, nu au crescut cu asa ceva , dar eu o ascult zilnic . O putere pentru nevoile mele ar fi ceva 10w reali dar sa fie curat pana la maxim volum, in liniste, fara bazaieli in transformatoare, fara tot felul de brumuri si distorsiuni ! Nu stiu nimic despre tuburi, tocmai din cauza aceasta m-am inscris pe forum la acest subiect. Nu vreau sa aprind becul si sa se auda vre.un pacanit in boxe , intelegeti ce spun , n-am habar despre ele , nu inteleg electronica si scheme, dar vreau sa aflu ce avantaje si dezavantaje exista la ele, in acei bani bineinteles , sa vad de care iau . Trebuie sa iau in calcul si pretul , pentru ca daca dupa 2 saptamani observ ceva ce nu.mi place, sa pot sa.l revand mai departe si sa.mi recuperez banii , nu sa constat ca am dat cat nu face si nu.l mai ia nimeni. Spune.ti.mi va rog care sunt si dezavantajele acestor aparate Link spre comentariu
Vizitator Postat August 10, 2021 Partajează Postat August 10, 2021 Bine, am inteles si sunt convins ca lampa suna mult mai placut decat integrate si tranzistoare , probabil si la acei bani tot trebuie sa sune mai liniar decat un AB in acelasi pret .. insa vreau sa aflu ce dezavantaje exista la ele , de exemplu daca are bazait in transformatoare, nu-mi trebuie nici pe gratis Link spre comentariu
Marian Postat August 10, 2021 Partajează Postat August 10, 2021 Iosif incearca sa fii mai obiectiv si mai ponderat. Link spre comentariu
sesebe Postat August 10, 2021 Partajează Postat August 10, 2021 @Ady_Iully ai ascultat vreodată un amplificator cu tuburi pe-ndelete? Adică minim 1-2 ore cu telecomanda de la CD-player în mina? Daca nu, cauta sa asculți melodiile tale preferate pe un amplificator pe tuburi dar nu în graba. Stai și cauta sa auzi pasajele cunoscute și sa observi cum suna vocea pe jazz (aici stau cel mai bine ca sunet) și instrumentele reci nu sunete sintetice. La muzica mai moderna e preferabil unul SS. Nici măcar nu ai specificat ce genuri de muzica preferi. Și eu deși ascult aproape orice am genurile mele preferate. Foarte important: nu te lua după discuțiile audiofile de pe net și forumuri. Asculta și vezi dacă-ți place sunetul. Mie de exemplu nu prea mi-a plăcut și am avut ocazia sa ascult și ceva amplificatoare scumpe și bine cotate prin show-room-uri prin străinătate. Retine, în caz ca nu știai, un amplificator pe tuburi este apreciat datorita distorsiunilor introduse sunetului și mie îmi place sunetul mai "clinical" cum am văzut ca mai este denumit sunet sec fără armonicele introduse de sistemul de redare. Iar un amplificator pe tuburi cu distorsiuni foarte foarte mici va suna similar cu unul SS de calitate. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 10, 2021 Partajează Postat August 10, 2021 1 oră în urmă, Ady_Iully a spus: Pai tocmai din aceasta cauza l-am dat ! Eu stau la bloc , nu-mi trebuie putere , nu am ce face cu wati multi , am avut si probleme cu un vecin pensionar din cauza aceasta pentru ca unii oameni in varsta ,chiar nu suporta muzica, nu au crescut cu asa ceva , dar eu o ascult zilnic . O putere pentru nevoile mele ar fi ceva 10w reali dar sa fie curat pana la maxim volum, in liniste, fara bazaieli in transformatoare, fara tot felul de brumuri si distorsiuni ! Nu stiu nimic despre tuburi, tocmai din cauza aceasta m-am inscris pe forum la acest subiect. Nu vreau sa aprind becul si sa se auda vre.un pacanit in boxe , intelegeti ce spun , n-am habar despre ele , nu inteleg electronica si scheme, dar vreau sa aflu ce avantaje si dezavantaje exista la ele, in acei bani bineinteles , sa vad de care iau . Trebuie sa iau in calcul si pretul , pentru ca daca dupa 2 saptamani observ ceva ce nu.mi place, sa pot sa.l revand mai departe si sa.mi recuperez banii , nu sa constat ca am dat cat nu face si nu.l mai ia nimeni. Spune.ti.mi va rog care sunt si dezavantajele acestor aparate Amplificatoarele cu lampi sunt in general cautate de catre cei care asculta jazz, clasica, blues, soul. Daca faci parte din acestia, merita sa incerci sa asculti unul. Daca esti de cealalta baricada (pop/rock/manele/house) ia-ti ceva cu tranzistori. Eu nu fac niciodata recomandari, ceea ce spun acum face parte din propria experienta. Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat August 10, 2021 Partajează Postat August 10, 2021 Ma repet ....este invitatul meu (daca este interesat de sunet ) sa asculte mai multe amplificatoare NU SA VIND doar sa asculte ...... Link spre comentariu
300B SE Postat August 14, 2021 Partajează Postat August 14, 2021 (editat) On 8/10/2021 at 6:19 PM, Marian said: Dl Dumitrache este unul dintre cei mai seriosi membri elforum, rog fara etichete necuvenite. On 8/10/2021 at 6:36 PM, OLIMPIU said: Mentin cele declarate la acea data,atat pot transformatoarele de CAPRI. ...cat priveste amplificatoarele lui Dumitrache,mergeti si le ascultati si apoi trageti concluziile,la preturile vehiculate de Dumitrache unii nu vand nici butoanele de la potentiometri! Deci, să vorbim despre dl. Dumitrache sau userul Dumitrache_S: 1. Unul dintre cei mai serioși electroniști de pe acest forum. 2. Lucrează aproape exclusiv in domeniul Hi-Fi cu tuburi 3. Meticulos, tenace, cu multă răbdare, dă dovadă de mare finețe în construcția unui amplificator audio 4. Cunoaște bine modalitățile de reglaj al unui amplificator cu tuburi și dispune de aparatura necesară! 5. Are realizate multe amplificatoare cu tuburi cu rezultate deosebite! 6. Lucreaza din pasiune - deci la prețuri de mare bun simț. Deci recomand și îl FELICIT! Editat August 14, 2021 de Marian Am sters poza la cererea expresa a unuia dintre protagonisti, motivul fiind ca s-a postat poza cu dumnealui fara a i se cere permisiunea. Rog pe viitor sa evitati chestia asta. Link spre comentariu
Untold Postat August 19, 2021 Partajează Postat August 19, 2021 (editat) Dl. Dumitrache_S imi este un bun prieten si un om serios si cinstit. Daca o sa cumparati un amplificator de la dumnealui, nu o sa va para rau. Dar, daca va intalniti pentru o auditie/proba, ideal ar fi, cum a spus si alt user mai sus, ca pe amplificatorul testat sa conectati boxele dvs si sistemul/sursa de sunet cu/la care ascultati de obicei. Eu cand mi-am luat o pereche de boxe sh Onkyo, m-am dus la om acasa cu amplificatorul meu SE cu 4P1L (de doar 2W) si un cd player (pickup-ul e prea mare si prea greu/fragil pentru astfel de calatorii). Succes in gasirea amplificatorului potrivit pentru dvs! Editat August 19, 2021 de Untold Link spre comentariu
Postări Recomandate