mihai 7 Postat August 10, 2021 Autor Partajează Postat August 10, 2021 Am măsurat tensiunile de ieșire ale sursei, sunt în regulă (doar că pentru alimentarea CD-ului îmi arată 7.8V în loc de 8V, este în regulă?) Voi încerca să măsor și alimentarea driverului, mulțumesc pentru sugestie, @cimitavita. Link spre comentariu
mihai 7 Postat August 10, 2021 Autor Partajează Postat August 10, 2021 Driverul este SA9258. Am măsurat alimentarea acestuia VCC și îmi indică 7.8 V (corect). Ce măsor mai departe? Datasheet SA9258: https://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/301420/SILAN/SA9258.html Link spre comentariu
Vizitator Postat August 10, 2021 Partajează Postat August 10, 2021 Acum 14 minute, mihai 7 a spus: Am măsurat tensiunile de ieșire ale sursei, sunt în regulă (doar că pentru alimentarea CD-ului îmi arată 7.8V în loc de 8V, este în regulă?) Voi încerca să măsor și alimentarea driverului, mulțumesc pentru sugestie, @cimitavita. Sa nu umblati la semireglabilul ala smd pana cand nu faceti lentila sa urce si sa coboare. Posibil sa fie defect si microcontactul de la mecanica . Faceti un strap cu ceva metalic la bornele comutatorului de deschidere a capacului. Urmariti in acest timp daca lentila se misca sus-jos. Daca nu se misca, duceti manual blocul laser la capat (spre mijlocul discului. Repetati operatiunea anterioara. Daca tot nu se misca lentila sus-jos verificati microintrerupatorul de la blocul laser...cred ca ar trebui sa fie undeva pe placa . Daca acesta inchide (masurat cu aparatul), si sursa da tensiunile bune...pare-se ca trebuie un laser nou. Succes! Link spre comentariu
sesebe Postat August 10, 2021 Partajează Postat August 10, 2021 (editat) 7.8V in loc de 8V n-ar trebui sa constituie o problema, decit daca ar fi cu simplu foarte mare din cauza condesatorul or uscați dar la o sursa cu traf de 50hz n-am intilnit aproape deloc. Urmărește alimentarile la integrate dar deja consider ca depășește nivelul unei reparații făcute după indicații pe un forum. Verifica și cablul pamblica și conectorii lui. Eventual curata conectorii și capetele la pamblica cu alcool. Editat August 10, 2021 de sesebe Link spre comentariu
okean Postat August 10, 2021 Partajează Postat August 10, 2021 Cu " laserul " in pozitie intermediara microlimitatorul " cap de cursa " trebuie sa fie normal inchis, masurati daca exista continuitate intre contactele de la microlimitator... Link spre comentariu
mihai 7 Postat August 10, 2021 Autor Partajează Postat August 10, 2021 Domnule @okean, microîntrerupătorul este deschis atunci când unitatea laser este spre mijlocul cursei și închis când unitatea laser este spre mijloc. Acum 30 minute, fluffy37 a spus: Daca acesta inchide (masurat cu aparatul), si sursa da tensiunile bune...pare-se ca trebuie un laser nou. De la început eu suspectez că ar fi defect un integrat. Faptul că nu am tensiune pe terminalele motoarelor la închiderea capacului, precum și faptul că lentila nu se mișcă, nu asta denotă? Cum se poate știi cu certitudine dacă este defectă unitatea optică sau vreun integrat de pe placă? Link spre comentariu
okean Postat August 10, 2021 Partajează Postat August 10, 2021 Da asa e ...normal deschis, inchis la capat de cursa ! Link spre comentariu
Vizitator Postat August 10, 2021 Partajează Postat August 10, 2021 (editat) Acum 17 minute, mihai 7 a spus: Domnule @okean, microîntrerupătorul este deschis atunci când unitatea laser este spre mijlocul cursei și închis când unitatea laser este spre mijloc. De la început eu suspectez că ar fi defect un integrat. Faptul că nu am tensiune pe terminalele motoarelor la închiderea capacului, precum și faptul că lentila nu se mișcă, nu asta denotă? Cum se poate știi cu certitudine dacă este defectă unitatea optică sau vreun integrat de pe placă? Nu, nu aveti tensiuni pe motoare atata timp cat lentila nu se ridica. Daca nu se face citirea, procesorul nu da comanda de alimentare a motoarelor. Nu cred ca e defect nici un integrat acolo, pare a fi o ciainezarie....sub sigla jvc. Editat August 10, 2021 de fluffy37 Link spre comentariu
mihai 7 Postat August 10, 2021 Autor Partajează Postat August 10, 2021 Domnule @fluffy37, aveți idee ce serie este unitatea optică, sau cu ce o pot înlocui? Am încercat să citesc seria, dar este vagă: YF-VO EJ 10915. Am încercat să o înlocuiesc cu KSS213C, panglica intră aproape perfect în slot, are un mic joc. Nici un rezultat, nici nu mă așteptam. Link spre comentariu
cimitavita Postat August 10, 2021 Partajează Postat August 10, 2021 Aici e corect si 7V în loc de 8. Iar daca are riplu, se aude in difuzor. Verifica comutatorul de functii. Desi USB/CD e comun, e posibil sa aiba un contact prin care sa alimenteze separat driverul motoarelor pe pozitia CD/USB. Pune denumirea driverului. Din poza nu se vede clar. Parca ar fi ceva cu BA.... Link spre comentariu
dan cod Postat August 10, 2021 Partajează Postat August 10, 2021 Acum 20 minute, mihai 7 a spus: Domnule @fluffy37, aveți idee ce serie este unitatea optică, sau cu ce o pot înlocui? Am încercat să citesc seria, dar este vagă: YF-VO EJ 10915. Am încercat să o înlocuiesc cu KSS213C, panglica intră aproape perfect în slot, are un mic joc. Nici un rezultat, nici nu mă așteptam. Nu-i cumva SFP101? Câți pini are panglica? Link spre comentariu
mihai 7 Postat August 10, 2021 Autor Partajează Postat August 10, 2021 (editat) Driverul este: SA9258. Panglica are 16 pini, la fel ca slotul lui KSS213C. Acum 2 ore, mihai 7 a spus: Driverul este SA9258. Am măsurat alimentarea acestuia VCC și îmi indică 7.8 V (corect). Driverul este alimentat corect. Editat August 10, 2021 de mihai 7 eroare redactare Link spre comentariu
sla Postat August 10, 2021 Partajează Postat August 10, 2021 Amplificatorul RF este SA9614? Link spre comentariu
mihai 7 Postat August 11, 2021 Autor Partajează Postat August 11, 2021 Domnule @sla, nu pot identifica amplificatorul de RF. Acum 10 ore, dan cod a spus: Nu-i cumva SFP101? Câți pini are panglica? Seamănă cu SFP101, dar nu sunt sigur de compatibilitate. Acum 12 ore, sesebe a spus: Urmărește alimentarile la integrate dar deja consider ca depășește nivelul unei reparații făcute după indicații pe un forum. Domnul @sesebe probabil că are dreptate, dar eu sper să dobândesc certitudinea că blocul laser ori e defect, ori funcțional, și mă interesează un bloc optic echivalent, în condițiile în care seria originalului e vagă. Link spre comentariu
adydep Postat August 11, 2021 Partajează Postat August 11, 2021 Mișcă dracului de semireglabilul ăla,și aparatul o să mai funcționeze o perioadă cu acest cititor,așa obosit cum este.Ai mai deschis și topicul celălalt cu vaselina,unde ți-am explicat cu ce trebuie să ungi,dar te faceai că nu pricepi;tot acolo ți-am explicat și diferența dintre KSS213B și KSS213C. Tu nu înțelegi că eu încă din 2002 pe lăngă televizoare și alte tâmpenii,repar căcaturi de aparate de astea ca al tău și mi-au trecut sute de rahaturi de aparate de astea pe mână(Eurotec,Domotec,Roadstar,Lifetec,Pulitech,etc);99% din defecte sunt din cititor,restul de 1% din motor(defect specific la unele combine Panasonic),contact de capăt de cursă,alimentare,etc...Am ajuns la faza că nici nu mă mai oboseam să le demontez,ștergeam lentila,apoi cu o șurubelnița lungă și subțire mișcam ușor de semireglabil prin grila din spate,și-l încasam. Cum dracu puteam să le mai dau și 3 luni garanție,dacă nu eram sigur pe lucrare?Păi nu veneau inapoi și dacă nu aveam ce să le fac trebuia să le restitui contravaloarea reparației?Acum cititoarele au ajuns la un preț de nimic,dar în urmă cu 12-15 ani nu te puteai lipii de ele. Eu ți-am spus ce trebuie să faci, gratuit, ca să nu dai bani la secție autorizată.Vrei să asculți bine,nu vrei să asculți măsoară alimentări,schimbă condensatoare,schimbă integrate,pune osciloscopul,apoi tot la cititor ai să ajungi,dar v-a fi târziu pentru că electronica v-a fi ”umplută de sânge”,și vei avea defect la defect. Să știi că Forumul nu mă plătește cu nimic pentru explicații și ajutor, am vrut să te ajut necondiționat să-ți repari rahatul ăla de aparat(al tău,sau poate l-ai primit ca să-l repari,să faci și tu niște bani ca să-ți umplii mațul)dar dacă orbul nu vrea să treacă strada,trebuie să-l lași în plata Domnului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum