Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Oscilator sursa tv Nei

vali35

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catalin004

5

• misuraelectronic

3

• vali35

2

• adydep

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mainboardul nu  l-ați spus,dar l-am ghicit,probabil CV3663C-A32.Posibil să fie LD5530R sau LD5535GL.

Vedeți dacă pupă cu ce aveți pe placă :

23-06-2021_220951_198.thumb.jpg.1382f664af128f049bcedafa4ca705f1.jpg

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Salutare...am si eu aceeasi problema, este dus IC-ul de pe sursa, plus TL431 si optocuplor. Pe un sasiu asemanator a fost LD5530, aici tot aceasta este? eventual echivalente

Apare scris Vtb si Y81 pe integrat

Multumesc

Link spre comentariu

ld5530  se  fabrica  in  2  capsule  diferite , recte  cu  8  pini  tht  sau  cu  6  pini  smd ... daca  ai  cumva  pe  placa  virgula  capsula  cu  6  pini  smd ,  atunci  ia  si  verifica  ce  piese  ai  conectate  la  pinul  3  al  integratului ... exista  o  gramada  intreaga  de  echivalenti  care  s-ar  putea  monta  acolo  si  toate difera  numai  si  numai  la  pinul  3 ...

Link spre comentariu

daca  esti  sigur  ca  nu  este  conectat  nimik la  pinul 3 , atunci  ai  putea  merge  pe  sg6859 ... verifica datasheet-ul  lui  sg6859  comparativ  cu  situatia  reala  din  teren --- adica  de  pe  placa  de  baza , evident --- ... daca  se  potrivesc  pinii  si  decizi  sa  folosesti  sg6859 , atunci  ii  trintesti  un  100kohmi  din  pinul  3  direct  la  masa ...

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

Am cautat prin toate sasiurile care le mai am pe aici si am doar LD5530 si OB2281.

Credeti cumva ca 2281 s-ar potrivi?

Asta pana imi vine 6859, ideea este sa fac ceva teste cu el

Multumesc

Link spre comentariu

teoretic  ar  merge  si  OB2281 , numai  ca  trebuie  sa  iei  piesele --- ori  1  singura , ori  maxim  2 piese ---   de  la  pinul  3  din  montajul  donor  si  sa  le  grefezi  tot  la  pinul  3  in  montajul  acceptor ... 

Link spre comentariu

Am ridicat OB2281 de pe alt sasiu, in pin 3 nu avea nimic conectat, l-am montat la TV cu pricina si se pare ca functioneaza corect, in pin 3 nici eu nu am avut conectat nimic.

Pe langa s-a mai schimbat optocuplor, TL431, dioda dubla de pe 12V, si o rezistenta/siguranta ( 0 ohmi) in serie cu un condensator de 3KV dinytre primar si secundar

PS : LD5530 nu a functionat, facea ceva pulsatoriu, am incercat si cu 100k in pin 3

Multumim colegului misuraelectronic

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări