laur82 Postat August 7, 2021 Partajează Postat August 7, 2021 Buna seara! Vin si eu cu o intrebare la dumneavostra. Am si eu acest incarcator la care transformatorul si tiristorul au fost arse. Le-am schimbat cu ce am avut si eu de prin recuperari. Cat de cat incarca acum.Problema este ca incarcatorul este de 14.4v iar autofiletanta si acumulatorul sunt la 18v si il vede incarcat in continuu cu toate ca el este descarcat. Daca il las cateva ore bune il incarca bine, acumulatorul este ni-cd. Ce as putea schimba in el sa functioneze luminoase pentru incarcare? Daca se poate face ceva. Link spre comentariu
Stefan Postat August 7, 2021 Partajează Postat August 7, 2021 Acum 7 minute, onoselaurentiu a spus: Ce as putea schimba in el sa functioneze luminoase pentru incarcare? Daca se poate face ceva. Ceva componente electronice. Link spre comentariu
validae Postat August 7, 2021 Partajează Postat August 7, 2021 Schimbă sau încearcă să modifici transformatorul.Poate mai încap ceva spire.Era util să fi pus nişte poze, altfel ar trebui să căutăm noi date pentru a te ajuta...nu ştiu cum arată traful, ce schemă foloseşte.Din poză mai poţi deduce ceva... Link spre comentariu
Stefan Postat August 7, 2021 Partajează Postat August 7, 2021 @validae daca are " luminoase pentru incarcare" nu cred sa-l ajuta doar schimbarea transformatorului. Pentru informațiile puse la dispozite eu zic ca am dat raspunsul corect. In plus citind asta îmi dau seama ca ala e un gunoi de încărcător: Nu e normal sa fie gândit pentru 14,4V si sa încarce, indiferent de timp/tensiune/curent, un acumulator de 18V (>21,5V incarcat) Citat Daca il las cateva ore bune il incarca bine Link spre comentariu
laur82 Postat August 7, 2021 Autor Partajează Postat August 7, 2021 Revin si cu ceva poze. Tensiune la borne este de 24vdc in gol si in sarcina scade la 19vdc. Asa a luat atofiletanta ,din ce am cautat pe net acelasi model este si la 14.4v si la 18v. Link spre comentariu
BRANCA Postat August 7, 2021 Partajează Postat August 7, 2021 Cu ce te ajută indicator luminos?Din ce văd e un încărcãtor relativ simplu,ceva limită stabilită pentru curent.Nu e deloc grozav.Genul ăsta se foloseşte cu timp de încărcare fixat.Dacă uiţi de încărcare nu-i prea în regulă.Cam aşa se omoară acumulatorii! Link spre comentariu
validae Postat August 7, 2021 Partajează Postat August 7, 2021 Având tiristor, încărcătorul decuplează cel puţin la atingerea unei tensiuni maxime per element.Limitarea curentului se face printr-o simplă rezistenţă, dar şi prin rezistenţa internă a secundarului.Dacă transformatorul e bine dimensionat, trebuie umblat la rezistorii care stabilesc pragul de decuplare.Cel mai probabil a pus un tiristor cu un curent de poartă mult mai mare decât originalul şi asta dă peste cap reglajul iniţial. Link spre comentariu
laur82 Postat August 7, 2021 Autor Partajează Postat August 7, 2021 Traful este tot dintr-un incarcator, la fel și tiristorul. Dintr-un incarcator parca tot de 14.4 v. Din probele făcute ține bine încărcat cu el. Doar că incarcatorul spune ca e încărcat. Link spre comentariu
BRANCA Postat August 7, 2021 Partajează Postat August 7, 2021 Eu mă îndoiesc că încărcãtorul ăsta decuplează la final...Ar trebui ridicată o schemă. Nu văd pe placă niciun indicator de încărcare.Unde indică? Link spre comentariu
validae Postat August 7, 2021 Partajează Postat August 7, 2021 Ai un led roşu, care se aprinde cât timp ai sarcină pe încărcător şi led verde care se aprinde când acumulatorul a atins tensiunea finală şi tiristorul decuplează. Link spre comentariu
BRANCA Postat August 8, 2021 Partajează Postat August 8, 2021 Validae ai dreptate!Iar m-am uitat la schema fără ochelari!Ledurile sunt sub placă...Schema n-aş crede să aiba tiristor,mai degraba o combinaţie de doi tranzistori. Am şi eu prin arhivă o schemă,neverificată practic.Nu ştiu cât ar putea semăna cu Ryobi,acolo ledul verde pare plasat la intrare.De aia ziceam că era bună o schemă.Eventual o poză din spatele pcb-ului. Link spre comentariu
manolo Postat August 8, 2021 Partajează Postat August 8, 2021 Pai si unde este al doilea tranzistor? cind se vede clar pe placa o piesa cu 3 picioruse, daca ne spunea ce scrie si pe piesa scoasa era foarte bine. Link spre comentariu
laur82 Postat August 8, 2021 Autor Partajează Postat August 8, 2021 Pe piesa care era scrie X0402DE. Link spre comentariu
BRANCA Postat August 8, 2021 Partajează Postat August 8, 2021 (editat) Onose.Nu poţi pune şi o fotografie spate? Pt XO402DE există ceva pdf-uri vechi că ar fi tiristor,dar nu în capsula din poză!!În capsule TO220 modificate. Manolo.Al doilea tranzistor tranzistor în capsulă TO-92 se vede în dreapta diodelor forţă. Editat August 8, 2021 de BRANCA Link spre comentariu
laur82 Postat August 8, 2021 Autor Partajează Postat August 8, 2021 Pe placa este tyn208 gasit prin alt incarcator. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum