Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator Ryobi BC-1415s

Postări Recomandate

Buna seara! Vin si eu cu o intrebare la dumneavostra. Am si eu acest incarcator la care transformatorul si tiristorul au fost arse. Le-am schimbat cu ce am avut si eu de prin recuperari. Cat de cat incarca acum.Problema este ca incarcatorul este de 14.4v iar autofiletanta si acumulatorul sunt la 18v si il vede incarcat in continuu cu toate ca el este descarcat. Daca il las cateva ore bune il incarca bine, acumulatorul este ni-cd. Ce as putea schimba in el sa functioneze luminoase pentru incarcare? Daca se poate face ceva. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Schimbă sau încearcă să modifici transformatorul.Poate mai încap ceva spire.Era util să fi pus nişte poze, altfel ar trebui să căutăm noi date pentru a te ajuta...nu ştiu cum arată traful, ce schemă foloseşte.Din poză mai poţi deduce ceva...

Link spre comentariu

@validae daca are " luminoase pentru incarcare" nu cred sa-l ajuta doar schimbarea transformatorului.

Pentru informațiile puse la dispozite eu zic ca am dat raspunsul corect.

In plus citind asta îmi dau seama ca ala e un gunoi de încărcător: Nu e normal sa fie gândit pentru 14,4V si sa încarce, indiferent de timp/tensiune/curent, un acumulator de 18V (>21,5V incarcat)

Citat

Daca il las cateva ore bune il incarca bine

Link spre comentariu

Cu ce te ajută indicator luminos?Din ce văd e un încărcãtor relativ simplu,ceva limită stabilită pentru curent.Nu e deloc grozav.Genul ăsta se foloseşte cu timp de încărcare fixat.Dacă uiţi de încărcare nu-i prea în regulă.Cam aşa se omoară acumulatorii!

Link spre comentariu

Având tiristor, încărcătorul decuplează cel puţin la atingerea unei tensiuni maxime per element.Limitarea curentului se face printr-o simplă rezistenţă, dar şi prin rezistenţa internă a secundarului.Dacă transformatorul e bine dimensionat, trebuie umblat la rezistorii care stabilesc pragul de decuplare.Cel mai probabil a pus un tiristor cu un curent de poartă mult mai mare decât originalul şi asta dă peste cap reglajul iniţial.

Link spre comentariu

Validae ai dreptate!Iar m-am uitat la schema fără ochelari!Ledurile sunt sub placă...Schema n-aş crede să aiba tiristor,mai degraba o combinaţie de doi tranzistori.

Am şi eu prin arhivă o schemă,neverificată practic.Nu ştiu cât ar putea semăna cu Ryobi,acolo ledul verde pare plasat la intrare.De aia ziceam că era bună o schemă.Eventual o poză din spatele pcb-ului.

charger-schematic.jpg

Link spre comentariu

Onose.Nu poţi pune şi o fotografie spate?

Pt XO402DE există ceva pdf-uri vechi că ar fi tiristor,dar nu în capsula din poză!!În capsule TO220 modificate.

Manolo.Al doilea tranzistor tranzistor în capsulă TO-92 se vede în dreapta diodelor forţă.

Editat de BRANCA
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări