Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TDA 3653B versus TDA 3654

okean

Postări Recomandate

Ma adresez expertilor, main CP330, pus bec pe C822 este si regleaza 103v celelalte tensiuni mici ok, tv-ul " pleaca " numai cu cupla de la delexie scoasa altfel sursa intra in limitare...il banui pe TDA3653 nu am decat un TDA 3654 ratacit...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• okean

7

• dan cod

3

• flomar60

3

• adydep

3

Top autori în acest subiect

TDA3653B este pentru tub cinescop cu unghiul de deflexie de 90 grade(diagonale de max. 54cm),iar TDA3654 este pentru tub cinescop cu unghiul de deflexie de 110 grade(diagonale peste 66cm).TDA3654 funcționează în locul lui TDA3653B,invers nu.Trebuie înlocuit și cond. de 22uF/160V din pin 4 trafio. linii(obligatoriu),și cond. de 100uF/50V de lângă TDA.Ar mai trebuii înlocuit și cond. din primar sursa,cond de 100/160 de pe B+( 2 buci ),cond de 1000/25 serie cu bob. deflexie V,etc.

Editat de adydep
Link spre comentariu

Multumesc de info,conzii sunt noi, celebrul 22uf a fost inlocuit cand a crapat BV-ul acum vreo 2-3 ani, e televizorul mamei, deci pana vine " pesa " merge cu TDA3654 ...

Link spre comentariu

Eu as lasă 3654 acolo. Va tine mult și bine. Adică dacă 23uF și 100uF schimbate mai merge câțiva ani(dacă mai tine tubul) 

Și apropo eu am folosit mukte ca aveam 3653C în loc de 3654 și nu au făcut probleme. 

Link spre comentariu

Din pacate, ieri am avut timp, e crapata bobina de deflexie sectiunea orizontala, am cuplat o infasurare de la alta bobina si a luat-o cu linie verticala, evident...

Intrebare, se gasesc bobine sau un cod de inlocuitor deflexie  pentru tv DMQ - 20D1 -20" ?

Editat de okean
Link spre comentariu

Mai am vreo 8 tuburi cinescop CRT si cu gât gros și cu gât subțire.... spuneți ce model e și vă trimit o deflexie bună....

Link spre comentariu
Acum 48 minute, franzm a spus:

Vreti sa înlocuiti bobina de deflexie? Aia de pe tub?

As incerca, cu precautiile necesare...

Acum 22 minute, flomar60 a spus:

Mai am vreo 8 tuburi cinescop CRT si cu gât gros și cu gât subțire.... spuneți ce model e și vă trimit o deflexie bună....

Multumesc, tubul e de 20" , 90grade, gat subtire, va dau maine seria exacta a tubului, poate am noroc si cade fest pe gat...

Tv Daewoo model DMQ  20D1 - 20"

Editat de okean
Link spre comentariu

Eu am crezut ca vreti sa înlocuiti numai bobinele pentru deflexia orizontala. Acasa, pe genunchi.

Aveti grija sa se potriveasca impedantele bobinelor noi. În special la cele verticale exista diferente mari. Pozitia în lungul gâtului (axa z a tubului) da puritatea culorilor. Daca împartiti ecranul în doua pe orizontala si va imaginati diagonale pentru ambele jumatati, atunci la intersectia diagonalelor fiecarei jumatati aveti aproximativ zonele în care se verifica puritatea culorii pe mira verde. Cu microscop cu vobulare sau cu bobine de vobulare dispuse orizontal deasupra si dedesubtul tubului. Daca n-aveti asemenea mijloace, atunci urmariti spotul în cele doua puncte în timp ce miscati bobina usor înainte si înapoi. Are tubul multipoli pe gât (aproape de soclu) sau e cu multipoli interni (mai rar la producatorii asiatici)? Ajustarea pozitiei se face cu inelele în pozitie neutra.

PS: Daca nu aveti microsop cu vobulare, atunci nu modificati multipolii (inelele de pe gât) si retineti doar pozitia unde au fost montate.

Editat de franzm
Link spre comentariu
Acum 4 ore, okean a spus:

As incerca, cu precautiile necesare...

Multumesc, tubul e de 20" , 90grade, gat subtire, va dau maine seria exacta a tubului, poate am noroc si cade fest pe gat...

Tv Daewoo model DMQ  20D1 - 20"

Ciudat, asta este si singurul televizor la care i-am schimbat si eu bobinele de deflexie pt ca erau in scurt cele de baleiaj orizontal. 

Link spre comentariu

Era defect tipic la tuburile Orion cu gât subțire,iar majoritatea CP330 cu astfel de tuburi au fost echipate.

Bobina dacă nu-i pârlită tare se poate repara prin introducerea intre spire a unor fâșii  tăiate din folie de plastic.

Foarte multe am reparat așa,nici una nu a venit înapoi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări