mihai 7 Postat August 6, 2021 Partajează Postat August 6, 2021 Bună dimineata! Am adresat deja aceste întrebări în secțiunea depanări radio- tv ,audio video și mulțumesc celor care mi-au răspuns deja. Mai doresc și alte păreri, iar secțiunea începătorilor este cea mai potrivită pentru acest subiect. Așadar, doresc să știu dacă Pickup-ul laser KSS 213C poate fi înlocuit, fără probleme, cu KSS213B (pickup care echipează un sidtem audio Sony RM SC30). Deasemenea, vreau să știu dacă vaselina pe bază de litiu este potrivită pentru a unge angrenajele unității laser a sistemului audio amintit (părți metalice și părți de plastic, rotițe dințate). Vă mulțumesc încă o dată! Link spre comentariu
adydep Postat August 7, 2021 Partajează Postat August 7, 2021 -KSS213C poate fi inlocuit cu KSS213B fată nici o problemă.Nu pot fi înlocuite-de exemplu-cu KSS213F,care are căpăcel peste lentilă.După ce-l montați pe mecanism si introduceți panglica în conector(nu înainte),îndepărtați biluța de cositor ce ștrapează dioda(acea biluță are rolul de a scurtcircuita dioda,pentru a prevenii defectarea ei datorită sarcinilor electrostatice).În caz contrar nu o să vă funcționeze(și o să credeți că e defect de nou): -Pentru pinioane din plastic doar vaselină cu teflon(de tipul celei din link,sau echivalentă): https://www.dedeman.ro/bacau2/spray-vaselina-motip-565-cu-ptfe-alba-500-ml/p/1039340 Link spre comentariu
mihai 7 Postat August 7, 2021 Autor Partajează Postat August 7, 2021 Dar această vaselină cu teflon merge și pentru părțile metalice (șina pe care se deplasează unitatea optică)? Link spre comentariu
adydep Postat August 7, 2021 Partajează Postat August 7, 2021 Spray Motip Grease contine vaselina alba de inalta calitate pentru lubrifierea ansamblurilor mecanice din metal sau plastic. Link spre comentariu
mihai 7 Postat August 7, 2021 Autor Partajează Postat August 7, 2021 (editat) Merge și vaselina din legătura de mai jos (pentru plastic și metal)? https://www.dioda.ro/uleiuri-si-lubrifianti/15683-vaselina-lichida-spray-k2-100ml.html sau: https://www.dioda.ro/uleiuri-si-lubrifianti/13675-chimie-ptfe-spray-coyote-90722-400ml.html. Editat August 7, 2021 de mihai 7 completare informații Link spre comentariu
mihai 7 Postat August 11, 2021 Autor Partajează Postat August 11, 2021 Apreciez ajutorul acordat și vă mulțumesc, am comandat deja un spray cu vaselină pe bază de teflon. Link spre comentariu
sesebe Postat August 11, 2021 Partajează Postat August 11, 2021 Nu trebuie sa fie sub forma de spray pt ca risti sa contaminezi si laserul/lentila de la laser. Link spre comentariu
mihai 7 Postat August 12, 2021 Autor Partajează Postat August 12, 2021 Domnule @sesebe, eu m-am gândit (am văzut și pe internet) să nu aplic direct, cu spray-ul, vaselina pe mecanismul pickup-ului, ci să o aplic într-un mic pahar și ulterior să o aplic pe mecanism. Solventul prezent în spray se poate depune, prin evaporare, pe lentilă? Dar dacă o las în pahar un timp, până la evaporarea solventului? Deasemenea, referitor la îndepărtarea protecției antistatice (bobița de cositor), este vreun risc dacă o îndepărtez cu pistolul de lipit, pentru că letcon nu am? Am găsit pe Elforum o metodă de a face pistolul de lipit "inofensiv" pentru anumite circuite integrate mai sensibile, tranzistori: după ce ștecherul este introdus în priză, se atinge ansa pistolului cu un creion de tensiune. Dacă nu se aprinde beculețul, pistolul nu afectează integratele, în caz contrar se inversează polaritatea ștecherului. Link spre comentariu
validae Postat August 12, 2021 Partajează Postat August 12, 2021 Nu mai unge aiurea mecanismele expuse prafului, că mai rău le faci.Cititoarele optice au mecanisme cu roţi din plastic tocmai pentru a nu trebui unse des. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum