Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum amplific un mixer activ cu un amplificator

Iulian Roșu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

5

• aurel70

5

• Iulian Roșu

5

• sesebe

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Cu grijă.

De obicei formularea de bun simţ este cam asta :

Bună ziua (ori măcar ,,Salut,,), am şi eu o întrebare, cum conectez un mixer activ (model X) la un amplificator (modelul Y) ?

Dacă nu dai detalii, nu te va putea ajuta nimeni....

Link spre comentariu

Mixerul are ieșire la boxe cu jack si statia rca vreau ca statia sa treaca puterea prin mixer sa o controlez de la master 

Link spre comentariu

Salutare tuturor!

O oarecare logica ar avea daca mixerul are o putere de iesire mica si de la iesirea lui sa se culeaga ''semnal'' pentru statie...Astfel, cu butonul de volum al  mixerului (la mic) ar putea controla statia (poate e ceva DIY fara preamplificare...) . Dar boxele trebuie legate la iesirea statiei. Poate colegul nu reuseste sa ne explice  destul de clar ce doreste sa obtina si ce aparate are. Stima!

Link spre comentariu
Acum 50 minute, aurel70 a spus:

Salutare tuturor!

O oarecare logica ar avea daca mixerul are o putere de iesire mica si de la iesirea lui sa se culeaga ''semnal'' pentru statie...Astfel, cu butonul de volum al  mixerului (la mic) ar putea controla statia (poate e ceva DIY fara preamplificare...) . Dar boxele trebuie legate la iesirea statiei. Poate colegul nu reuseste sa ne explice  destul de clar ce doreste sa obtina si ce aparate are. Stima!

Mixerul are o putere de 1000w in 4 chanale si amplificator 500w in 2 canale cum fac sa le leg ca amândouă puterile sa mearga odata

Link spre comentariu

Atunci ar trebui ca ambele (mixerul si statia) sa aiba intrarile in paralel, sursele sa trimita semnal in acelasi timp si mixerului si statiei, iar iesirile  - fiecare putere la boxele ei.

Link spre comentariu

Am scris ceva în prima mea postare, dar se vede că nu ai înţeles nimic....trebuie să dai detalii, despre modelul mixerului, al staţiei.Altfel ne dăm cu presupusul..

Ar ajuta dacă ai pune o poză cu mixerul şi staţia, măcar link-uri către modelele tale.Mixerul prin definiţie e un dispozitiv audio care însumează (mixează) diverse surse de semnal mic, reglând separat volumul şi tonul fiecărei surse înainte de a introduce semnalul mixat în amplificatorul de putere.Deci mixerul nu are rol de amplificator de putere.

El doar prelucrează semnalul audio înaintea amplificării.Nu are cum să scoată un mixer 1000W.Ăla doar prelucrează semnalul înainte de amplificator.

Link spre comentariu

Trebuie analizate cu atentie conexiunile surselor si ale puterilor...Depinde mult de configuratia acestora. S-ar putea sa fie necesare unele modificari/artificii.

Link spre comentariu

Despre ce vorbim aici ? Nu a scris ce model e mixerul, nici măcar amplificatorul.....ce dracu e aşa greu de înţeles ?

Am mutat la Secţiunea începătorilor, dar nivelul e sub al unui începător de liceu....

Link spre comentariu

Se leaga AB, cu Cd si se alimenteaza prin zx. Puterea trece prin sârme si ajunge unde trebuie.

Iertat sa-mi fie, n-am vazut atita impertinenta si necunoastere.

Link spre comentariu

Asa patesc cand ma duc la tara pe la cunostinte pe acolo. Stiu astia ca sunt mai sarmar din fire. Vine mereu cate unul gen "bai, am acasa o putere cu 2 boxe mari de nunta de-alea. Mi-a dat Costica un microfon, cum bag microfonu' la putere, ca sa fac dedicatii?". Incep si eu, ca microfonul nu se leaga direct la "putere", intreb daca nu cumva are acces la un mixer, ma gandesc cum sa-i explic astuia ce e aia un preamplificator. Apoi ma gandesc daca nu cumva "puterea" e vreo janghina de-aia chinezeasca cu usb, card sd, bluetooth, beculete si de toate - cum mai sunt unele pe acum, si asta ii zice "putere" ca asa a auzit el ca le zice. Intreb pe asta daca stie modelul. daca are o poza. Dupa aia, intreb de microfon, despre ce fel de microfon vorbim? Asta se uita din ce in ce mai contrariat la mine. Pana la urma discutia se termina cu ceva de genul: "hai ma nene, tu te pricepi la astea sau nu? zi ce trebuie, doar vreau sa leg un microfon la putere sa fac dedicatii si tu ma tot freci la ridiche cu modele, manuale, mixere si alte rahaturi". In cazurile astea, treci o tuica prin tine, rabzi si mergi mai departe. 

Revenind la topic si presupunand ca nu e vorba de ce am spus mai sus... nu "amplifici" un mixer activ. Ala doar insumeaza niste canale de intrare, in anumite proportii si da semnalul rezultat intr-o iesire. Faptul ca e "activ" inseamna ca are si un modul amplificator integrat in el. Deci iesirea acelui mixer, intra intern in acel amplificator. Tu practic legi boxele la mixer, folosind iesirea amplificatorului incorporat. Acu' sa zicem ca mai ai inca o alta statie. Iti trebuie semnal pentru asta. In lipsa de orice alte informatii despre mixer, presupun ca pe el ai si o iesire de casti separata. Trage de la aia un cablu catre statie. Ce cablu trebuie? Un cablu ce are la un capat  jack tata stereo (depinde ce mufa de casti are mixerul) si la capatul celalalt 2 rca-uri care sa le bagi in statie - ai zis ca statia are intrare pe rca-uri. 

E cea mai simpla varianta. Daca mixerul are iesiri dedicate probabuil sa fie iesiri balansate si ne complicam si mai mult. 

Editat de matzah
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări