Gilbert Sparios Postat August 3, 2021 Partajează Postat August 3, 2021 (editat) Cum pot citii curentul intr-un circuit de tensiune DC dar nu de la o baterie ci de la o sursa in comutatie deci in impulsuri... aplic metodele ca la AC adica folosesc un timer pentru detectia aparitiei tensiunii ca un fel de zero cross, sau fac media ... sau citesc cele mai inalte varfuri si calculez RMS sau fac un filtru RC cum ar fi mai corect/simplu de facut astfel de ciiri... practiv vreau sa monitorizez curentul de incarcare spre un acumulator auto..pe care il voi incarca cu o sursa in comutatie cu CC si CV. s-ar preta ideea asta ? bine...ca soft doar... si modificat...(desi nu stiu cum voi calcula corespondentul lui 0.707 care cred ca e valabil la sinusoida 50Hz) L.E: aberatii de la caldura (sper). Editat August 3, 2021 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat August 3, 2021 Partajează Postat August 3, 2021 Eu te stiam cu destule proiecte facute, cum sa zici ca sursele in comutatie dau curentul in impuls pe iesire pai ce rost mai au condensatoarele de iesire daca nu de a filtra iesirea regulatoarelor care oricum lucreaza la sute de Khz unele chiar peste 1Mhz. Tu cand masori un circuit alimentat de la o sursa pui pe domeniul AC sau pe DC multimetrul ?. Si sa iti raspund la intrebare, masori pe ADC si calculezi valoarea conform DS, eventual faci acolo 10 citiri consecutive de ADC sa mai filtrezi zgomotul probabil si mai mult pentru ca acumulatorul ala o sa traga constant fara prea mari variatii de curent. Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat August 3, 2021 Autor Partajează Postat August 3, 2021 tu ai dreptate cu capacitorii. unde mai pui ca acumulatorul in sine este un ditamai capacitorul. vorbesc si eu baliverne adesea.. multam de trezire la realitate, ma incurcasem in propria prostie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum