Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

vreau si eu o parere daca se poate mersi

Vizitator narcis1983

Postări Recomandate

Vizitator Phantasy

ce putere au difuzoarele de medii pe care le folosesti ? da-mi un model ... ce filtre de la SAL ai ? si eu am filtre de acolo si nu pot sa spun ca am probleme cu mediile ... cand dau la maxim in 100 w ma obliga sa las din bas ... atat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

10

• Mircea Bartic

2

• ics

1

Vizitator narcis1983

este acel difuzor SBX 3050 la bas la medii SBX 1320 la inalte DTF 12 si ca filtru este unul cu numele HV 328 este schema de la boxa de 87 de litri 8 ohm de jos 180/150 WAmplificatorul este nou am dat 6 milioane pe el si cica ar duce si 150 w dar el din cate am observat eu duce cam 120 -130 w si de asta iti zic ca mediile bat cam tare cand dau mai tare iar la un moment dat nu se mai intelege vocea ca sare cam tare membrana de medii asta este tot si ma gandesc sa mai reduc putin din bas pt. medii dar nu stiu cumTu ai facut una la fel?Mersi

Link spre comentariu

probabil suna mediile mai tare de la distorsiuni...asa ca da mai incet..si de unde stii tu cat scoate ampliful? ai masurat..adica stii sigur ca la 120W incep distorsiunile?..vezi ca nu poti masura cu urechile nici cat scoate si nici ce procent de distorsiuni sunt in semnal.Mediile sunt intr-un compartiment izolat de partea de bas?..ai grija ca poate din cauza aia iti sar mediile asa de tare.

Link spre comentariu
Vizitator narcis1983

mediile sunt separate de bas in alt compartimentdar cum as putea sa masor puterea statiei?eu am pus un bec de 100w de ala ce merge la 220V si se aprinde(se inroseste) filamentul exact cum ar bate basul mai tare.mersi

Link spre comentariu

Daca incepi sa cresti volumul si brusc incep distorsiuni care sunt "in concordanta" cu muzica atunci alea is dist. armonice si da incetDiferentele de intensitate sonora la nivele suportabile cresc intr-o maniera exponentialaadica trebuie sa inmultesti puterea cu 10 ca sa obtii o dublare a senzatiei auditive..de aceea nu prea simti tu diferenta dintre 100W si 50W cu urechea..doar simti o bataie mai puternica in piept de la bassUn amplif nu e la maxim cand potentiometrul de volum e la maxim...poate fi la maxim si cu reglajul la 1/2 sau mai putin.depinde de semnalul de intrare si alte chestii..Tu sa dai mai tare pana cand incepe sa sune ciudat si atunci da un pic mai incet, o sa fie o diferenta minora pt ureche, dar binevenita pt amplif si difuzoare

Link spre comentariu
Vizitator narcis1983

ahaok am sa incerc si am sa vad ce efect va vea; totusi cred ca este cam mic diful de medii ca basul si inaltele duc mai mult(cand dau amplificatorul la jumate(cam 60 w) basul canta bine si inaltele dar mediile incep sa caraie)mersi

Link spre comentariu
Vizitator narcis1983

ahaok am sa incerc si am sa vad ce efect va vea; totusi cred ca este cam mic diful de medii ca basul si inaltele duc mai mult(cand dau amplificatorul la jumate(cam 60 w) basul canta bine si inaltele dar mediile incep sa caraie)mersi

Link spre comentariu

e clar , intra amplificatorul in clipping , incearca sa faci niste teste cu ceva mai puternic, si vezi daca mai caraie inaltete.Distorsiunile sunt mai putin sesizabile pe bas decat pe medii sau inalte. (mai ales pentru cineva care nu are inca urechea formata, si nu stie dupa ce sa asculte..)

Link spre comentariu
Vizitator narcis1983

pai mie nu imi caraie inaltele ci mediile nu se mai inteleg dar nu din cauza ca este prea tare emplificatorul ci pentru ca sare membrana aia a lui. daca scot mediile se duce pe la trei sferturi statia fara probleme pentru boxe si se aude clar. vocea s-ar auzi dar bate prea tare diful ala de medii .e ca si cum as pune un dif de ala pe o statie asemanatoare fara filtru si canta in el tot si bas si medii si inalte si cand dai mai tare nu se mai intelege nimic pentru ca basul bate prea tare ati inteles?de asta am zis ca poate nu taie destul din bas la medii.mersi

Link spre comentariu

daca scoti mediile o sa omori statia!!!Nu cupla filtre fara difuzoare!!!!!!!!!!!!!!!!Si nu poti determina puterea de iesire din pozitia potentiometrului de volum, cel mai usor e sa masori cu voltmetrul tensiune de iesire si P=u*u/r.Ampliful poate sa fie la maxim si cu butonul de volum pus la 1/4 sau poate sa nu fie la maxim cu butopnul setat pe val de maxim...aia i relativa..nu te lua dupa eaParerea mea e ca tu nu esti satisfacut decat daca butonul de volum e dus la maxim, iar acolo ampliful distorsioneaza pt ca intra in limitare. Mediile alea caraie ca ai distorsiuni armonice ale basului, care se baga in medii. Sfatul meu e ca sa dai tu mai incet (m-am bazat pe faptul ca filtrele sunt bune, iar compartimentul mediilor este izolat de comprtimentul basului, potiu testa asta lovind usor diful de bas si sa vezi daca se misca ala de medii)

Link spre comentariu
Vizitator narcis1983

sa stii ca am batut usor cu degetul cum ai zis si se simte putina vibratie in ala de medii este bine? nu prea nu? ce trebuie sa fac?tre sa izolez mai bine diful de medii?mersi astept raspuns

Link spre comentariu

Just as I suspected....mediile nu sunt izolate fata de diful de bass...cauta pe unde intra aerul si astupa bine.... si ce ar fi bine sa faci e sa pui vata minerala sau lana sau burete in compartimentul mediilor..Si in viitor sa nu mai practici sporturi extreme de genul montat filtre fara difuri, dat potentiometrul pana la maxim cand deja ampliful paraie, etc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări