Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema placa de baza Huawei Honor 8 (lipsa iluminare display-piesa sparta pe placa de baza)

Cilibiu

Postări Recomandate

Salut tuturor, revin cate voi cu o problema care ma cam depaseste in acest domeniu.

Am un telefon Huawei Honor 8 si probabil a fost scapat pe jos de copii, vazand ca nu se mai prinde dislay-ul am dedus ca este display-ul spart, am cumparat kit service rama+display+baterie si alte mici piese, am luat placa de baza de pe vechiul telefon si am montat-o pe noul display, supriza a fost ca la fel nu se aprindea, insa in timp ce imi batea lampa de birou pe display am observat defapt ca pe display aparea totul normal doar ca iluminarea display-ului nu mergea, merge totul normal doar iluminarea nu.

Am dat placa de baza jos si am observat o piesa fisurata ce pare a fi o bobina, probabil ca bobina face parte dintr-o mini sursa care alimenteaza iluminarea display-ului.

Atasez o poza cu placa de baza si piesa defecta.

Ce ziceti o pot inlocui in conditi sigure tinand cont ca are ceva lipici pe langa ea?

Cu tehnologia smd/smt sunt familiarizat, in domeniul gsm inafar de mufele de incarcare usb nu am schimbat altceva.

Unde pot gasi o piesa de genu?

Daca caut alte placi de baza de huawei as reusi sa gasesc modelul acesta de piesa?

Spor!

20210802_214421.jpg

Editat de Cilibiu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

7

• Bercu Giuliano

3

• Mircea

2

• modoran

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mizeria aia neagra o  cureti cu grija cu un ac in timp ce sufli aer cald(80-90 grade)....curata toata zona ca sa poti vedea si masura sa nu mai fie si altceva defect...nu gasesc asa pe repede inainte schema si pcb-ul la modelul asta...mai caut

Link spre comentariu
La 02.08.2021 la 22:07, zaharia valentin a spus:

Mizeria aia neagra o  cureti cu grija cu un ac in timp ce sufli aer cald(80-90 grade)....curata toata zona ca sa poti vedea si masura sa nu mai fie si altceva defect...nu gasesc asa pe repede inainte schema si pcb-ul la modelul asta...mai caut

Ceva noutati legat de schema?

Am analizat schema de la 8x si apare o bobina ce face parte din smps de la backlight in aproape aceasi zona a conectorului de la display conform layout-ului.

Are cineva vreo placa de baza defecta de Honor 8, 8x, 8s?

Link spre comentariu

Eu as incerca o inductanta intre 2 si 10uH si vazut cum se comporta. Asta pana gasesti schema. 

Sunt convins ca e un DC-DC lucrand la in jur de 1MHz, deci inductanta e de valoare mica. 

Link spre comentariu

Mersi de sfat, dar de unde sa iau o inductanta de genu? Nu am nici un fel de placa de baza si ma gandesc ca s-ar gasi doar pe placile de telefoane care au LCD ca display, la amoled nu cred ca gasesti asa ceva.

Asta e sursa de la BL de la honor 8x.

Capture.JPG

Editat de Cilibiu
Link spre comentariu

Las-o incolo de capsula, grija ta e sa vezi daca backlightul functioneaza, mare minune sa nu fie integratul de comanda defect, cred ca si mosfetul si dioda sunt incorporate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări