marius75 Postat August 6, 2021 Autor Partajează Postat August 6, 2021 (editat) Din câte am citit, poate fi folosit și pentru protecția armaturilor noi si nu este necesar sa fie îndepărtat la turnarea betonului, fiind aderent la fier în prima fază, iar ulterior, sa zicem la anul cand se continua lucrarile, betonul va avea aderenta fata de mapefer, ceea ce nu se poate spune despre o vopsea. (betonul proaspăt nu are aderenta pe vopsea). Editat August 6, 2021 de marius75 Link spre comentariu
marius75 Postat August 8, 2021 Autor Partajează Postat August 8, 2021 O sa studiez fisa tehnica, poate la alte lucrari va fi de folos. Link spre comentariu
manolis Postat August 9, 2021 Partajează Postat August 9, 2021 Feruginolul nu este vopsea, ci un amestec fosforic care transforma oxidul de fier in fosfat feric. Dar esti sigur ca face apoi priza betonul la stratul de fosfat feric?. Eu cred ca nu pentru ca nu am vazut sa fie folosit desi este mai ieftin decat mapeferul si sigur dintr-un litru de Feruginol acoperi mai mult fier beton decat cu mapeferul. Eu recomand mapeferul daca pretul nu este un impediment. Link spre comentariu
marius75 Postat August 24, 2021 Autor Partajează Postat August 24, 2021 (editat) Cu un sac si jumatate am acoperit 68 bare fi 16mm la 1m lungime fiecare. Un sac e 55 lei. Grosso mode ar fi 1leu/ml protejare fier fi 16mm. Stratul e cam de 1mm și sper ca fie suficient cât sa protejeze armatura timp de un sezon rece. Dacă observ zone unde vrea sa apara rugină, mai dau încă o mana punctual. Dacă e scump sau ieftin decide fiecare, dar eu am pierdut destul de mult timp sa curat mustatile de la stalpi care ies din radier. Editat August 24, 2021 de marius75 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum