Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aplicare mapefer 1k.

marius75

Postări Recomandate

Din câte am citit, poate fi folosit și pentru protecția armaturilor noi si nu este necesar sa fie îndepărtat la turnarea betonului, fiind aderent la fier în prima fază, iar ulterior, sa zicem la anul cand se continua lucrarile, betonul va avea aderenta fata de mapefer, ceea ce nu se poate spune despre o vopsea. (betonul proaspăt nu are aderenta pe vopsea).

Editat de marius75
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marius75

8

• BRANCA

2

• franzm

2

• mac01

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Feruginolul nu este vopsea, ci un amestec fosforic care transforma oxidul de fier in fosfat feric. Dar esti sigur ca face apoi priza betonul la stratul de fosfat feric?. Eu cred ca nu pentru ca nu am vazut sa fie folosit desi este mai ieftin decat mapeferul si sigur dintr-un litru de Feruginol acoperi mai mult fier beton decat cu mapeferul. Eu recomand mapeferul daca pretul nu este un impediment. 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cu un sac si jumatate am acoperit 68 bare fi 16mm la 1m lungime fiecare. Un sac e 55 lei. Grosso mode ar fi 1leu/ml protejare fier fi 16mm. Stratul e cam de 1mm și sper ca fie suficient cât sa protejeze armatura timp de un sezon rece.

Dacă observ zone unde vrea sa apara rugină, mai dau încă o mana punctual. 

Dacă e scump sau ieftin decide fiecare, dar eu am pierdut destul de mult timp sa curat mustatile de la stalpi care ies din radier. 

Editat de marius75
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări