leo177 Postat August 1, 2021 Partajează Postat August 1, 2021 am facut un gard in gradina unde in prealabil au fost salcami ,,dupa ce am terminat gardul au inceput sa iasa lastari de salcami ,,la inceput iam taiat ,,dupa am trecut la ierbicid totl ,,am dat de 3 ori cu doza de 8 si 2 apa ,,si nu am reusit decat sa i altoiesc ,,intrrebarea cum scap de ei ? Link spre comentariu
validae Postat August 1, 2021 Partajează Postat August 1, 2021 Acolo ai o rădăcină cu ramificaţii din care tot vor răsări puieţi.Sapă şi scoate-o afară, altfel nu scapi de ea. Link spre comentariu
norad Postat August 2, 2021 Partajează Postat August 2, 2021 Am acceasi problema cu un tei de vreo 5-6m inaltime. Pe o raza de vreo 3-4 metri ies foarte multi puieti, in jurul copacului. Un adevarat covor. Am incercat sa-i smulg, dar cred ca vin din radacinile teiului, caci n-am reusit decat sa-i rup. Link spre comentariu
validae Postat August 3, 2021 Partajează Postat August 3, 2021 Poţi să tai şi pomul, că din rădăcinile extinse vor răsări alţi puieţi.Unii spun că dacă torni motorină pe capătul proaspăt tăiat al rădăcinii unui pom, asta duce la uscarea totală şi ireversibilă.Nu am încercat, dar poate ar fi o variantă ca să scapi de rădăcinile din pământ.Altfel numai extragerea lor te mai scapă de alţi puieţi nedoriţi... Link spre comentariu
peternan Postat August 3, 2021 Partajează Postat August 3, 2021 Glifosat 250 ml/10 l apa dat pe lastarii cruzi nu trebuie taiati pina nu se usca si repetata operatiunea de 2-3 ori Link spre comentariu
BRANCA Postat August 3, 2021 Partajează Postat August 3, 2021 Leo.Tot cu glifosat,aka Roundup,recomand şi eu.Atât că mi se pare f mare doza recomandată de peternan.Rămâne în pământ şi nu e sănătos dacă faci grădină...Calculează suprafaţa şi prepară după instrucţiuni.Oricum se aplică pe frunze. N-ai zis cât de lung e gardul.Dacă e scurt,10-20 m,poţi pune şi folie de polietilenă,după ce coseşti.Sufocă tot dedesupt... La fel de bine e să laşi iarba cosită să putrezească pe zona împricinată. Dacă e în câmp,cu acces,merge arat adânc. Salcâmul iese şi din rădăcini pom dar şi din seminţele căzute. Link spre comentariu
AdR!@N Postat August 3, 2021 Partajează Postat August 3, 2021 Daca pomul nu mai exista, radacinile vor secatui daca nu lasi putetii sa creasca, imediat ce dau ii rupi sau ii ierbicidezi. Treaba dureaza 1-2 ani maxim apoi radacinile nu vor mai avea putere. Daca lasi sa creasca mai multe de 10-15 cm puietii, ei vor alimenta radacinile si lupta se lungeste cu anii. Si eu am avut un gard de salcami destul de mari. Dupa defrisare de la fata pamantului tot au crescut puieti chiar si la 2 metrii de fosta tulpina, adica rasareau puietii direct din venele radacinilor. Apoi am scos "butura" din pamant pentru nivelarea pamantului, dupa asta am tuns cat de des era nevoie iarba impreuna cu puietii si a doua primavara nu au mai crescut, doar iarba. Link spre comentariu
leo177 Postat August 9, 2021 Autor Partajează Postat August 9, 2021 Recent am mai primit un pont ..sare cu otet ..cu motorina la fel am mai primit un sfat ..o sa incerc cu toate ..sper sa scap de ei ..gardul are o lungime de 23 m Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum