audio1984 Postat Iulie 31, 2021 Partajează Postat Iulie 31, 2021 Bună seara ! Doresc ca aici sa punem sub formă de listă toate cartile de electronică , sau măcar câte știm sau avem în bibliotecă de la editura "Tehnică" și de la editura "Didactică Și Pedagogică" publicate în anii '70 , '80 și eventual '90 de ce nu . Criteriul e să fie pur teoretice , să fie bazate doar pe semiconductori (tranzistori și C.I.) și dacă se poate doar pe electronică analogică . De la simplu la complex , de la bazele electronicii elementare până la circuite cu calcule matematice și analize complexe . Motivul este simplu , vreau să le citesc și să învăț cât pot de mult , chiar sunt motivat . Lista să fie simplă , cam că mai jos . - Dispozitive Și Circuite Electronice - Th.Dănilă , N.Reus și V.Boiciu (Ed. Didactică și Pedagogică 1982) Și tot așa facem o listă , care cu siguranță îi va ajuta pe mulți alții ca mine care vor să învețe în modul cel mai serios . Da se găsesc prin anticariat aceste cărți dar poate cei cu mult mai multă experiență știu ce e bun și ce nu . Sper să avanseze această postare cât mai mult . Mulțumesc , o seară liniștită și multă sănătate ! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 31, 2021 Partajează Postat Iulie 31, 2021 care ar fi scopul si de ce ar fi mai utila o asemenea lista decit o cautare cu google? Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 31, 2021 Partajează Postat Iulie 31, 2021 Ca sa dea de lucru colegilor, ca multe alte postari. Noua generatie de forumisti... Link spre comentariu
icar Postat August 1, 2021 Partajează Postat August 1, 2021 Nu cred ca e nevoie, aici, de o asemenea lista. Tata Gugle are o multime, doar trebuie intrebat. De, entuziasmul tineretii! Link spre comentariu
audio1984 Postat August 1, 2021 Autor Partajează Postat August 1, 2021 (editat) Ideea nu era să dau mai mult de muncă colegilor , da găsesc pe google însă m-am gândit că cei cu experiență de pe forum , au o idee care cărți sunt bune și care sunt mai puțin bune . Mai exact care merită studiate funcție de felul în care sunt alcătuite . Mulțumesc ! Editat August 1, 2021 de audio1984 Link spre comentariu
grosu99 Postat August 1, 2021 Partajează Postat August 1, 2021 Apuca-te si fa ceva ,un montaj,o sursa reglabila si in carti te uiti daca nu pricepi ceva.Incepe de la scheme simple si continua cu scheme mai elaborate. Si in final,toate cartile sunt bune,sunt scrise de oameni f destepti ! Succes ! Link spre comentariu
audio1984 Postat August 1, 2021 Autor Partajează Postat August 1, 2021 Acum 3 minute, grosu99 a spus: Apuca-te si fa ceva ,un montaj,o sursa reglabila si in carti te uiti daca nu pricepi ceva.Incepe de la scheme simple si continua cu scheme mai elaborate. Si in final,toate cartile sunt bune,sunt scrise de oameni f destepti ! Succes ! Bună ziua și vă mulțumesc pentru sfaturi ! Multă sănătate ! Link spre comentariu
franzm Postat August 1, 2021 Partajează Postat August 1, 2021 (editat) Domnule, dumitale ti s-a parut prea mult ceea ce s-a predat în doi ani de facultate si amu vrei carti de "electronica teoretica"? Cauta Horovitz & Hill. Dar nu a aparut la EDP. Ca lumina în domeniul asta se ia traditional de la amrikstanezi. Dar si de la indieni (Jaiant Baliga, inventatorul IGBT). Si de la alte natii conlocuitoare din Amerikstan. Editat August 1, 2021 de franzm Link spre comentariu
audio1984 Postat August 1, 2021 Autor Partajează Postat August 1, 2021 (editat) Acum 1 oră, franzm a spus: Domnule, dumitale ti s-a parut prea mult ceea ce s-a predat în doi ani de facultate si amu vrei carti de "electronica teoretica"? Cauta Horovitz & Hill. Dar nu a aparut la EDP. Ca lumina în domeniul asta se ia traditional de la amrikstanezi. Dar si de la indieni (Jaiant Baliga, inventatorul IGBT). Si de la alte natii conlocuitoare din Amerikstan. Mulțumesc de recomandări , probabil se găsesc la biblioteca politehnicii sau la biblioteca centrala din Timișoara . Nu cred că este vreodată prea târziu să înveți , să dovedit nu odată că cineva poate învăța și la o anumită vârstă , am avut colegi de 50 de ani la facultate , deci nu e imposibil . Cât despre "prea mult predat" , se pare că n-ați înțeles ce voiam să spun și acum e irelevant sa mai explic . Multă sănătate ! Editat August 1, 2021 de audio1984 Link spre comentariu
Toni Marginean Postat August 2, 2021 Partajează Postat August 2, 2021 Off topic: eu am facut facultatea la Electronica si Telecomunicatii Timisoara, 1979-1984. Apreciez dorinta dvs. de a gasi titluri de carti pentru a va indruma activitatea ulterioara. Eu cred ca este suficient ce va ofera facultatea pentru a deprinde cunostinte teoretice. Abia cand veti pune mana pe ciocanul de lipit si veti construi montaje intrebarile dvs. legate de problemele intampinate vor fi directionate spre carti scrise de cei care s-au "lovit'' de asemenea probleme si au avut puterea/dorinta de a usura activitatea ulterioara celor interesati. Chiar de curand am facut donatii de carti/cursuri de electronica, circa un metru cub, colegilor de pe forum. Totusi prefer sa ajut/impart din experienta mea direct prin telefon, celor interesati si mai am. Sigur ca respect dorinta dvs. de a va pune la punct cu teoria, care cu un spirit practic nativ, poate face minuni! Ideea este ca dupa ce construiti cate ceva apar intrebari. Link spre comentariu
Craciun Postat August 3, 2021 Partajează Postat August 3, 2021 (editat) Salut, Cauta pdful cartii "The art of electronics" de Horowitz&Hill. De asemenea arhiva electronica a revistei Tehnium poate fi foarte utila, fiecare numar din revista avea la inceput cateva pagini cu teorie. Uite arhiva integrala aici: https://www.transferxl.com/08vkw0ThCFtckR Se pot downloada si cursurile de la facultatea de electronica din Bucuresti pe regielive(https://biblioteca.regielive.ro/electronica/) sau asa ceva. BR/Daniel Editat August 3, 2021 de Craciun Link spre comentariu
BRANCA Postat August 3, 2021 Partajează Postat August 3, 2021 Audio.Până la cărţi de electronică consacrate vezi că sunt tutoriale scrise sau video despre electronică,inclusiv la firmele de componente.Un exemplu în link. https://www.electronics-tutorials.ws/ "The art of electronics" Horowitz o poţi găsi la rutracker.org. Link spre comentariu
audio1984 Postat August 3, 2021 Autor Partajează Postat August 3, 2021 (editat) Acum 11 ore, Toni Marginean a spus: Off topic: eu am facut facultatea la Electronica si Telecomunicatii Timisoara, 1979-1984. Apreciez dorinta dvs. de a gasi titluri de carti pentru a va indruma activitatea ulterioara. Eu cred ca este suficient ce va ofera facultatea pentru a deprinde cunostinte teoretice. Abia cand veti pune mana pe ciocanul de lipit si veti construi montaje intrebarile dvs. legate de problemele intampinate vor fi directionate spre carti scrise de cei care s-au "lovit'' de asemenea probleme si au avut puterea/dorinta de a usura activitatea ulterioara celor interesati. Chiar de curand am facut donatii de carti/cursuri de electronica, circa un metru cub, colegilor de pe forum. Totusi prefer sa ajut/impart din experienta mea direct prin telefon, celor interesati si mai am. Sigur ca respect dorinta dvs. de a va pune la punct cu teoria, care cu un spirit practic nativ, poate face minuni! Ideea este ca dupa ce construiti cate ceva apar intrebari. Bună ziua și vă mulțumesc mult pentru sfaturi și îndrumări ! Am făcut doar primii doi ani de facultate , nu am putut continua din motive personale .Să știți că nu am stat degeaba și cu ceva ani în urmă și o perioadă destul de lungă am construit montaje electronice diverse , audio în special . Nu vă gândiți că au fost cine știe ce montaje , au fost montaje modeste dar au mers , acum mi-a "revenit pofta" de a construi însă nu îmi este de ajuns să construiesc fără să cunosc mai profund partea teoretică , ce se întâmplă fizic în montajul la care lucrez.Poate părea o exagerare dar aș vrea (poate cândva reușesc,e doar un vis momentant) să-mi proiectez singur montajele de audiofrecvență . Acesta este motivul pentru care caut literatură . O zi bună și multā sănătate ! Acum 7 ore, Craciun a spus: Salut, Cauta pdful cartii "The art of electronics" de Horowitz&Hill. De asemenea arhiva electronica a revistei Tehnium poate fi foarte utila, fiecare numar din revista avea la inceput cateva pagini cu teorie. Uite arhiva integrala aici: https://www.transferxl.com/08vkw0ThCFtckR Se pot downloada si cursurile de la facultatea de electronica din Bucuresti pe regielive(https://biblioteca.regielive.ro/electronica/) sau asa ceva. BR/Daniel Bună ziua ! Vă mulțumesc mult pentru sfaturi și instrucțiuni , am auzit de această carte și că e foarte bună , plus că am observat că în Tehnium într-adevăr sunt multe articole teoretice ! O zi bună și multā sănătate ! Editat August 3, 2021 de audio1984 Link spre comentariu
audio1984 Postat August 3, 2021 Autor Partajează Postat August 3, 2021 1 oră în urmă, BRANCA a spus: Audio.Până la cărţi de electronică consacrate vezi că sunt tutoriale scrise sau video despre electronică,inclusiv la firmele de componente.Un exemplu în link. https://www.electronics-tutorials.ws/ "The art of electronics" Horowitz o poţi găsi la rutracker.org. Bună ziua ! Vă mulțumesc , am să caut tutoriale și videoclipuri pe web , iar site-ul postat pare foarte interesant . O zi bună și multā sănătate ! Link spre comentariu
audio1984 Postat August 22, 2021 Autor Partajează Postat August 22, 2021 (editat) Bună seara ! Aș vrea să știu dacă se poate , dacă se găsesc cărți de electronică teoretică , vechi care să se ocupe doar de tranzistoare cu germaniu , românești sau in engleză ? Se găsesc și în format electronic , pdf , scanate mai exact ? Am căutat dar n-am găsit mai nimic . Numai bine ! Editat August 22, 2021 de audio1984 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum