Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema TTI TCM 550N

TibiBzg

Postări Recomandate

Acum 3 ore, TibiBzg a spus:

Da. Continuitatea e ok, am verificat-o.

Ideea e ca rosu si negru (mic si gnd) erau inca lipite, nu am umblat la ele, albastru si galben (ptt si spk) au fost rupte, le am incercat si asa si invers, niciun rezultat favorabil.

Da. Asta este schema, in mare, doar ca pcb-ul e 550 n, si difera notatiile, dar integratele sunt cam aceleasi.

Pai dif-ul pare a fi ok, i am masurat impedanta, are 8 ohm. Deci cred ca e ok...

Nu va contrazic ca  nu ar fi banal, da nu-mi dau seamaunde i baiu.

Detaliati va rog, nu stiu despre ce filtru este vorba, Multumesc.

https://www.hesta.pl/en/ceramic-filters/180-ceramic-filter-455g-murata-455khz-type-cfwlb455kgfa.html 

Asa arata 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• TibiBzg

19

• grosu99

7

• validae

6

• PINTI

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Asta am bănuit şi eu, doar 10mA nu are cum să consume şi staţia şi un TDA2003 în gol.Acolo trebuie verificat neapărat cablajul, foarte posibil întreruptă alimentarea integratului.

Link spre comentariu

Sa nu ii scape surubelnita aia printre piese (de cate ori nu se intampla), e mai sigur cu degetul, lucram la 12Vcc.

Poate colegul are si un osciloscop... schema are, moaste are, sigur gaseste el problema.

Link spre comentariu
Acum 23 ore, validae a spus:

Nu te apuca să schimbi filtrul de 455KHz că nu are nicio treabă cu defectul de acum.Verifică în primul rând, cum a scris și Pinti dacă TDA 2003 amplifică, cel mai simplu e atingând cu șurubelnița pinul 1 și ar trebui să se audă brum puternic în difuzor.Poate când l-ai schimbat s-a întrerupt accidental  traseul spre pinul 1. Dacă TDA2003 original se încingea în gol, asta nu era normal, dar nici cu 10mA consum total în gol pe stație nu mi se pare  normal, că numai ledurile ar putea consuma atât.Verifici și difuzorul, punând scurt timp o tensiune mică de la o baterie pe borne, trebuie să păcăne tare.Dacă nu păcăne, are bobina blocată de magnet, e defectul cel mai înșelător.Cred că defectul de bază era de la microfon, dar umblând și la partea de amplificator ai afectat ceva traseu pe acolo.Ia o cască telefonică dinamică dintr-un vechi telefon fix sau interfon și pune-i două fire lungi, pe una din borne înseriezi un condensator de 1uF și legi unul din fire la masă, iar celălalt fir îl pui pe traseul pinului 1 al lui TDA 2003.Asculți în cască dacă există fâșâitul de fond, rotești de butonul ,,Squelch,, spre dreapta la maxim.Ar trebui să auzi zgomot puternic cu butonul de Squelch la capătul din dreapta.Dacă se aude zgomotul, vezi ce problemă ai pe traseele lui TDA 2003.Sau chiar dacă există alimentarea cu 12V pe pinul V+.

Cama asa se aude cand pun surubelnita, eu cred ca e ok video aici

Exista continuitate de la dif ext la cel intern.

Ma puteti ajuta cu alte idei?

Link spre comentariu

Ai încercat să cauţi semnalul audio cu o cască telefonică ? Posibil să ai traseul ce aduce semnalul audio întrerupt.Ai rotit de potenţiometrul Squelch ? Să nu fie întrerupt şi ai sensibilitatea micşorată.

Link spre comentariu

Da, amplificatorul functioneaza corect. 

Ai verificat si circuitele potentiometrelor de Volum si cel de Squelch ( potentiometre, semireglabille din interior, etc)?

Daca doresti, o repar eu fara nici un cost. 

Platesti transportul tur-retur.

Editat de PINTI
Link spre comentariu
Acum 3 ore, PINTI a spus:

Da, amplificatorul functioneaza corect. 

Ai verificat si circuitele potentiometrelor de Volum si cel de Squelch ( potentiometre, semireglabille din interior, etc)?

Daca doresti, o repar eu fara nici un cost. 

Platesti transportul tur-retur.

Statia nu este a mea, este a unui priten, o sa vorbesc cu el si daca  nu-i dau de cap o sa-i transmit.

Nu, nu le am verificat, sunt in panoul frontal si am zis sa verific prima data ce e mai accesibil.

Acum 3 ore, validae a spus:

Ai încercat să cauţi semnalul audio cu o cască telefonică ? Posibil să ai traseul ce aduce semnalul audio întrerupt.Ai rotit de potenţiometrul Squelch ? Să nu fie întrerupt şi ai sensibilitatea micşorată.

Da, am incercat acuma, pe 1 de la tda nu aud nimica, in schimb am gasit ceva pe pin-ul 9 (audio recieve) de la mc3361. Dar nu reactioneaza la modificarea volumul sau sq.

Editat de TibiBzg
Link spre comentariu
La 01.08.2021 la 20:11, TibiBzg a spus:

Statia nu este a mea, este a unui priten, o sa vorbesc cu el si daca  nu-i dau de cap o sa-i transmit.

Nu, nu le am verificat, sunt in panoul frontal si am zis sa verific prima data ce e mai accesibil.

Da, am incercat acuma, pe 1 de la tda nu aud nimica, in schimb am gasit ceva pe pin-ul 9 (audio recieve) de la mc3361. Dar nu reactioneaza la modificarea volumul sau sq.

Sper sa ajungi la vorba mea si atunci am sa le dau peste nas la multi care au comentat aici.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, vioreldascalu49 a spus:

Sper sa ajungi la vorba mea si atunci am sa le dau peste nas la multi care au comentat aici.

Eu sper sa descopar adevarul.

Si urmatorul pas ar fi sa inlocuiesc acel filtru impreuna cu inegratul. Problema este nu prea gasesc acel filtru sa l comand.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări