dutu590 Postat Iulie 31, 2021 Partajează Postat Iulie 31, 2021 buna ziua, am o componenta, capsula TO92 pe care scrie: CAL JF 1027B LF C0626 stie cineva ce componenta este aceasta din regulatorul de turatie cod 1 607 233 020, dintr-un polizor unghiular Bosch tip PWS 8-125 ? am cautat pe net....dar nu am gasit nimic concludent ! multumesc ! Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 31, 2021 Partajează Postat Iulie 31, 2021 Unde a încăput atâta scris pe un TO92?!! În principiu poate fi un tranzistor sau tiristor/triac mini.Se mai practică la sarcini inductive utilizarea acestora în capsulă TO92. Ar trebui ridicată o schemă.Dacă e impregnat în răşină sau plastisol cam greu... Vezi AN308 de la ST ,"Triac analog control for inductive loads". Posibil să ai ceva ca în fig.8.Triacul Ts este tip mini.Astea sunt pe la 1A... Link spre comentariu
dutu590 Postat Iulie 31, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2021 multumesc, am citit sub lupa, altfel.... am sa caut, posibil sa fie tiristor/triac....oricum pe partea de "forta" are un BTB12 ! este impregnat intr-un plastic care cu grija, se poate desface/rupe de pe placa ! are si o schema de conectare mai deosebita !!! Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 31, 2021 Partajează Postat Iulie 31, 2021 Să înţeleg că e defectă piesa în TO92?Împuşcată? Regulatorul de turaţie se poate verifica şi alimentând un bec în loc de motor. Link spre comentariu
dutu590 Postat Iulie 31, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2021 asa am incercat, cu bec.....nu regleaza nimic....am renuntat, o sa cumpar un regulator nou !!! multumesc ! Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 31, 2021 Partajează Postat Iulie 31, 2021 Spor...Cam piperate regulatoarele originale la Bosch... Link spre comentariu
dutu590 Postat Iulie 31, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2021 multumesc.....daa piperate bine !!! am gasit aici ceva mai ieftin: https://www.boschtoolservice.com/ro/ro/boschprof/spareparts/polizor-unghiular-pws-8-125-ce-0603375703 Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 31, 2021 Partajează Postat Iulie 31, 2021 La banii ăia merită scobit montajul...Dacă nu e pârlit potenţiometru,care e mai rar, se poate schimba orice.F f ieftin... Link spre comentariu
manolo Postat Iulie 31, 2021 Partajează Postat Iulie 31, 2021 Poate fi un J fet. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 31, 2021 Partajează Postat Iulie 31, 2021 Desfă cu grijă răşina de pe piese şi fă o poză clară de aproape.Am mai scos scheme la astfel de module, ultimul a fost un AVR turnat în răşină dură.Am dat jos răşina bucată cu bucată şi am refăcut schema pe aceeaşi placă.Am găsit rezistori arşi, tranzistor şi condensator explodat. Link spre comentariu
dutu590 Postat August 1, 2021 Autor Partajează Postat August 1, 2021 La iarna o sa desfac rasina de pe el......sper sa am mai mult timp atunci.....deocamdata o sa cumpar unul nou !!! Link spre comentariu
BRANCA Postat August 1, 2021 Partajează Postat August 1, 2021 Dutu.Mai e un aspect,chiar ai nevoie de turaţie reglabilă?Dacă n-o prea foloseşti poţi merge fără...Şi poţi repara mai târziu reglarea. Eu folosesc reglarea de turaţie numai când şlefuiesc lemn.La metal merge şlefuit la turaţia max Link spre comentariu
dutu590 Postat August 1, 2021 Autor Partajează Postat August 1, 2021 M-am gandit la varianta fara reglaj de turatie....am incercat mai demult, ( polizorul este defect de ceva timp ), dar, sincer, imi pare foarte mare turatia.....cand am timp o sa incerc cu un alt tip de regulator !!!! Foloseam turatie mai mica atunci cand polizam sudurile....discul pentru polizat fiind mai gros - implicit mai greu ! Nepoatele mele ma tin foarte ocupat....mai ales ca nu vreau - si nu pot - sa lucrez cu scule care sunt periculoase sau care fac zgomot puternic, atunci cand sunt ele in preajma ! Link spre comentariu
modoran Postat August 1, 2021 Partajează Postat August 1, 2021 Merge si cu variator extern, e plina China la 10 lei bucata sau mai putin. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum