Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Înlocuire Tranzistori Finali NPN - PNP

audio1984

Postări Recomandate

@flomar60 Bună seara ! Încă nu , când am postat pozele tocmai ce l-am terminat , mai am nevoie cum am spus să caut un potențiometru liniar 1Kohm și să-i fac o sursă că n-am la îndemână acum , voi posta rezultate când e tot gata !

Multă sănătate !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 78
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• audio1984

34

• dumitrumy

7

• Mircea

6

• grosu99

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@flomar60 Mâine după amiază am să încerc metoda sugerată de dumneavoastră și văd ce și cum , mulțumesc de sfat !

@grosu99 Da ar fi cazul să-mi construiesc una , e mult mai practic să ai de unde lua "volti" decât să tot faci surse individuale , pentru teste e nevoie de așa ceva ! 

O seară bună ! 

Link spre comentariu

@grosu99 aveți dreptate , orice montaj are nevoie de sursă proprie , dar în faza de testare o sursa reglabila cu o plaja cât mai mare de reglare a tensiunii și curenti cat mai mari e "mană cerească" . Până la urmă cu un trafo. + Redresor și filtraj complectat cu un stabilizator reglabil nu-i baș așa de greu de făcut ! :)

Later Edit - Poate și una în comutatie ar merge dar e mai greu de construit , trafuri , bobine ...

Editat de audio1984
Link spre comentariu
Acum 5 minute, audio1984 a spus:

@grosu99 aveți dreptate , orice montaj are nevoie de sursă proprie , dar în faza de testare o sursa reglabila cu o plaja cât mai mare de reglare a tensiunii și curenti cat mai mari e "mană cerească" . Până la urmă cu un trafo. + Redresor și filtraj complectat cu un stabilizator reglabil nu-i baș așa de greu de făcut ! :)

Later Edit - Poate și una în comutatie ar merge dar e mai greu de construit , trafuri , bobine ...

O sursa cu LM317 si reglaj pina la 20V iti este suficienta la inceput.Asta da cam 1.5 A.Eventual doua surse identice

Editat de grosu99
Link spre comentariu

Vezi ca osciloscopul E0102 are inclus un generator dreptunghiular cu frecventa de 1Khz.

Semnalul il gasesti la cele doua borne aflate pe panou in partea stanga jos...ai doua semnale...unul cu amplitudinea de 80mV si unul de 800mV.

Cu ajutorul celor doua semnale etalonezi osciloscopul si sonda X10...si nu numai, poti folosi acel semnal la ce mai ai nevoie.

Deci...te-ai mai facut cu un generator!

Editat de mac01
Link spre comentariu

@mac01 Bună dimineața ! Da am observat că are un generator de 1KHz cu două tensiuni , problema e că nici știu ce mufe se folosesc acolo , am sondă dar nu am mufe care să le conectez acolo .

Multă sănătate sănătate !

Link spre comentariu

Da, era extrem de complicat de intuit ce conector trebuie folosit! incep si eu sa cred ca avea dreptate cel care sugera ca faci misto de noi!

Link spre comentariu

@Marele Savant

Offtopic !  De unde ați intuit sau de unde va venit idea că aș face mișto de cineva ?! Nu am mai avut osciloscop și nu prea găsesc documentație pe internet , mai ales că este produs la noi în țară ! Dar nici nu știu de ce îmi sparg capul că nu se merită . Vă rog nu stricați acest topic !

Editat de audio1984
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări