QQme Postat Iulie 30, 2021 Partajează Postat Iulie 30, 2021 Tensiunea finala corespunde unui 16S si 10-12P 18650,,la volumul respectiv nu cred ca sunt de capacitate mai mare,solutia-cumpararea unei bat. identice, incarcata, transportata si o va inlocui pe bat. descarcata,asa veti avea 70-80 Km autonomie Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 30, 2021 Partajează Postat Iulie 30, 2021 Cum arata conectorul de la bateria de capacitate mai mare? Link spre comentariu
icar Postat Iulie 30, 2021 Partajează Postat Iulie 30, 2021 Acum 5 ore, Florin33 a spus: distanță de 45 Km mergând cu 40 Km/h. Pai atunci, chiar nu inteleg ce ai cu bateria! 45 de km inseamna Sebes - Alba, dus intors, plus pimbarea prin oras! Si cu 40 km/h! Nu e destul? Ca doar nu e automobil electric! Link spre comentariu
Florin33 Postat Iulie 31, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2021 Acum 18 ore, icar a spus: Pai atunci, chiar nu inteleg ce ai cu bateria! 45 de km inseamna Sebes - Alba, dus intors, plus pimbarea prin oras! Si cu 40 km/h! Nu e destul? Ca doar nu e automobil electric! Nu, nu este destul deoarece fac delivery cu el in Anglia și ar trebuii sa fac cam 100-150 km. Cam asta ar fi nevoile. Scuze ca nu pot Răspunde la timp dar postările mele sunt limitate zilnic. Link spre comentariu
Florin33 Postat Iulie 31, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2021 Daca poate cineva sa ma ajute cu o schema de la A la Z cum sa fac aceasta baterie Li-ion m-aș bucura foarte mult. Din câte m-am documentat eu pana acuma, o baterie de 60V 50A este cel mai bine dacă se face pe un schelet de celule 18650 Panasonic sau LG Li-ion de 1.2V, 2.4V sau 3V(?)și Amperi cât mai mari. Nu sunt sigur dacă baterii de 3V Li-ion exista, si deci l-am pus cu(?). Corectati-ma, va rog dacă greșesc. Varianta cu baterii 1.2V 5000mah presupune: 50 cell x 1.2v-serie=60V 10 cell x 5000mah-paralel=50A Varianta cu batery 2.4V 5000mah presupune: 25 cell x 2.4v-serie=60V 10 cell x 5000mah=50A Ambele variante au fost luate in calcul după după circumferința(20mm)și înălțimea(71mm) maxima a celulei in asa fel ca sa se încadreze in măsurile 255*/190*/150mm. Și aici iar, la fel, sunt calcule pe baza informațiilor adunate de pe internet. Nu sunt așa sigur pe ele. Știu ca trebuie integrat și un BMS la baterie dar nu prea am idee ce fel. Trebuie sa rezolv și problema cu mufa de conectie. Din câte înțeleg este posibil sa aibă un circuit electronic care presupune aceeași mufa de conectare. Mufa de conectie baterie Cablu conector baterie Întrebare: Se poate face aceasta baterie cu o altfel de mufa mama și mufa tată de la moped lipita cumva de Cablu conector baterie? Deci asta presupune 2 mufe de conectare(tata) la baterie. Are cineva o alta idee mai buna? Help my! Se vede in imaginea de mai jos la cablu de conectare baterie 2 pini de conectie mai mici in afara de ceilalți 2 mai mari. Deci in total 4 pini conectori. Mopedul meu Încărcătorul de la baterie. Va mulțumesc de ajutorul acordat de pana acum. Am învățat multe de aici si acum sunt la stadiu de învățare dar dacă ma apuc sa fac eu așa ceva promit sa postez rezultatul muncii făcut cu ajutorul vostru. Încă o data mulțumesc! Link spre comentariu
Florin33 Postat Iulie 31, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2021 Acum 21 ore, QQme a spus: Tensiunea finala corespunde unui 16S si 10-12P 18650,,la volumul respectiv nu cred ca sunt de capacitate mai mare,solutia-cumpararea unei bat. identice, incarcata, transportata si o va inlocui pe bat. descarcata,asa veti avea 70-80 Km autonomie Poți sa ma ajuti sa înțeleg exact, te rog, ce celule și câte mi-ar trebuii mie la măsurile care le am de 255*/190*/150mm și caracteristice bateriei de 60V 50A? Cât măsoară in diametru și lungime o celula? Se poate face asemenea baterie? Multumesc! Link spre comentariu
icar Postat Iulie 31, 2021 Partajează Postat Iulie 31, 2021 1 oră în urmă, Florin33 a spus: Nu, nu este destul deoarece fac delivery cu el in Anglia și ar trebuii sa fac cam 100-150 km. Gata, am inteles, alta poveste in acest caz! Calculul bateriei se face simplu: - celule legate in serie: tensiunea se aduna. Ex. 3 celule de 3,7V/ 5 Ah legate in serie, rezulta 11,1V/5Ah - celule legate in paralel": tensiuna ramina aceeasi, sa duna curentul. Ex. 3 celule de 3,7V5Ah legate in paralel, rezulta 3,7V/15Ah. Cu alte cuvinte, trebuie combinatii de celule serie/paralel, pentru a obtine ceea ce doresti. Numai ca aici apar complicatii, o astfel de baterie complexa de celule Li-X trebuie incarcata numai cu egalizor, altfel risti un incendiu. Adica, ai nevoie de un incarcator complex, care sa supraveghieze si controleze incarcarea fiecarei celule/grup decelule in parte. Nu e deloc simplu si nu se rezuma doar la schimbarea unei mufe. Link spre comentariu
QQme Postat Iulie 31, 2021 Partajează Postat Iulie 31, 2021 (editat) Tensiunea finala corespunde unui 16S si 10-12P 18650,,la volumul respectiv nu cred ca sunt de capacitate mai mare,solutia-cumpararea unei bat. identice, incarcata, transportata si o va inlocui pe bat. descarcata,asa veti avea 70-80 Km autonomie PS, pentru 100-150Km va trebue 3 bat. si 2 incarcatoare,,oricum cu 50Ah nu veti face mai mult de70 Km.....18650-3,7V,2,5-3 Ah dimensiuni-18mm diametru,65mm lungime. Editat Iulie 31, 2021 de QQme Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 31, 2021 Partajează Postat Iulie 31, 2021 (editat) N-am urmărit calculele făcute de colegi dar la 16S - 10P înseamnă 160 de celule și cum nu vrei decit ceva calitativ prețul este cam mare. Plus complicațiile cu modulele de control și vei ajunge la un preț final astronomic. Iesi mai bine cu baterii suplimentare de rezerva și nici nu mai ai complicațiile cu electronica. Sa zicem ca pui bateria asta cu Li-Ion.Cit îți va afișa autonomie în bord? Cum va calcula autonomia? Tine cont ca este și chimie diferita pe lingă o capacitate mărită. Daca nu reprogramezi și computerul cu un SW custom făcut pe baza datelor noii baterii nu vei ști niciodată precis citi km mai poți merge pina sa trebuiasca sa incarci. Editat Iulie 31, 2021 de sesebe Link spre comentariu
validae Postat Iulie 31, 2021 Partajează Postat Iulie 31, 2021 Dimensiunile celulelor de 3,7V sunt date chiar în numărul ce reprezintă tipul de capsulă.Respectiv, tipul 18650 are diametrul de 18 mm şi lungimea de 65mm. Link spre comentariu
Florin33 Postat Iulie 31, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2021 (editat) Va mulțumesc tuturor pentru ajutor. Acum înțeleg cam cum stau lucrurile și cred ca pot lua o hotărâre, și datorită vouă, una dintre cele mai bune. Așa simt. Dar înainte de a lua vre-o hotărâre mai am o întrebare. Deoarece îmi dau seama ca este prea complexa aceasta treaba pt mine, care acum de abia m-am familiarizat cu anumiți termeni și lucruri din electronica, ma gândesc să apelez la cineva care chiar se pricepe la așa ceva. Intrebare: Găsesc aici pe cineva (profesionist) care ar avea timp sa facă așa ceva? Contra cost bine-nțeles! Dacă DA, las mai jos un printscreen cu Facebookul meu unde putem vb acolo detalii sau lasă tu un răspuns aici. Oricum ar fi, va mulțumesc încă o data pt tot ajutorul oferit. Editat Iulie 31, 2021 de Florin33 Corectare Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum