gica70 Postat Iulie 31, 2021 Partajează Postat Iulie 31, 2021 Rezolvarea de la 10k la 12,5k ete descrisa in articolul din revista. Mai intai zici de un canal, apoi de 5 ca in final sa ramana 4! Cam nehotarat. Eu am aratat posibilitatile iar ce-am construit eu e treaba mea! Ar trebui sa-i treaca prin cap savantului cum de-am raspuns destul de repede cu 2 solutii! Link spre comentariu
grosu99 Postat Iulie 31, 2021 Partajează Postat Iulie 31, 2021 Deci in concluzie,mai bine o vinde si isi ia una dedicata pentru CB ! Link spre comentariu
Qlin Postat Iulie 31, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2021 Acum 16 ore, yo3fhm a spus: Salutare, Din pacate, statia respectiva nu poate fi programata sa lucreze in CB, pentru ca (dupa cum ti-au raspuns si ceilalti colegi) domeniul de frecvente pentru care a fost construita (VHF de uz marin) este cuprins in zona undelor ultrascurte (aprox. 160 MHz), pe cand banda de CB este cuprinsa in domeniul undelor scurte (HF, respectiv in jurul a 27 MHz). Conceptia hardware a etajelor din statia GX1700E nu poate fi schimbata prin programare pentru a functiona in afara benzilor ptr. care a fost proiectata. Poti folosi artificii exterioare, precum transverterul amintit de gica70, dar este o metoda neergonomica. Cel mai bun lucru pe care il poti face, e sa vinzi statia respectiva si sa-ti cumperi una destinata special domeniul CB. Si daca te hotarasti sa faci asta, te-as sfatui sa-ti cumperi ceva din gama orientata spre top, care sa poata functiona cu mai multe tipuri de modulatie, cum ar fi si SSB (LSB/USB). Mie mi-a placut President Lincoln II , dar poti gasi mai multe. Iata cateva link-uri orientative , cauta statiile care au si SSB: https://www.wearecb.com/ssb/ https://www.amazon.com/best-ssb-cb-radio/s?k=best+ssb+cb+radio https://www.radioworld.co.uk/cb_radio_transceivers?page=1 Daca te hotarasti sa vinzi statia VHF pe care o ai, spune-mi si mie, s-ar putea sa ma intereseze. Succes si numai bine, Cezar YO3FHM Va mulțumesc tuturor pentru informații, mi-am făcut o idee despre aceste statii din discuțiile dvs. Statia nu fost un chilipir, însă eu nu am știut care este mersul lucrurilor iar la insistentele vânzătorului ca se poate programa si văzând ca este o statie relativ noua,am crezut ca se va putea programa si am cumparat-o, nu regret ca am cumparat-o, o sa fac colecție de ele:)), zic asta ptr. ca mai am un model vechi care de asemenea nu poate fii programat dar care este o bijuterie,ma refer estetic. Daca in viitor ma voi hotara sa o vând va voi anunta. Mulțumesc! Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iulie 31, 2021 Partajează Postat Iulie 31, 2021 Acum 12 ore, gica70 a spus: Rezolvarea de la 10k la 12,5k ete descrisa in articolul din revista. Mai intai zici de un canal, apoi de 5 ca in final sa ramana 4! Cam nehotarat. Eu am aratat posibilitatile iar ce-am construit eu e treaba mea! Ar trebui sa-i treaca prin cap savantului cum de-am raspuns destul de repede cu 2 solutii! La statiile despre care discutam, pasul este de 50kHz. Vezi tabelul pe care l-am pus. Deci, cu un transverter, ai canalele CB din 5 in 5. Adica 4 din 22. Asta am vrut sa spun. Link spre comentariu
gica70 Postat August 1, 2021 Partajează Postat August 1, 2021 (editat) Las-o asa ca-i mai bine, cine se scuza.. Editat August 1, 2021 de gica70 Link spre comentariu
yo9hrb Postat August 1, 2021 Partajează Postat August 1, 2021 Nu-i nici o scuza, e o carificare. Link spre comentariu
gica70 Postat August 1, 2021 Partajează Postat August 1, 2021 Exprimare proasta, nu din 5 in 5 ci in 4 canale de 50k regasim 20 canale de 10k in CB. (Mai sunt niste mici exceptii, nu toate canalele CB sunt distantate la 10K). Mai punem un canal de 50K pentru cele 2 ramase de la CB. P.S. Nu vad niciun tabel. Link spre comentariu
yo9hrb Postat August 1, 2021 Partajează Postat August 1, 2021 E un link pus pe pagina anterioara, cu utilizarea frecventelor in USA. Frecventele sunt aceleasi in toata lumea, dar autoritatea portuara le poate aloca utilizari diferite. Oricum statiile de genul asta sunt utilizate numai pentru comunicatii intre nave in rada portului. Nici toate canalele de marina nu sunt la 50kHz, unele au niste frecvente mai ciudate. Si, intr-devar, eu socotisem pentru 22 de canale CB, dar ele sunt 40. Oricum, sa faci dintr-o statie de marina o statie de CB.... nu merita cheltuiala. Mai ales de timp, avand in vedere pretul unei statii CB. Link spre comentariu
grosu99 Postat August 1, 2021 Partajează Postat August 1, 2021 Nu-i intereseaza pe vaporenii de pe yacht-uri decat canalul .Frecventa este irelevanta pentru ei.Cat despre modificarea statiei ptr CB e o utopie ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum