Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modul atenuator osciloscop Philips

alexis1

Postări Recomandate

Cumpar modul atenuator pentru intrarea Y a osciloscoapelor din seria PM3240/3243/3244 in stare de functionare. Modulul contine un integrat obsolete tip  4022 105 25162/B444.

Multumesc pentru citirea anuntului si eventual pentru ajutor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alexis1

5

• mac01

3

• sesebe

1

• sxn1

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Asta intreb si eu deoarece am vazut schema .....acolo este un operational banal cu intrare J-fet.

Se poate inlocui fara probleme. Dar de obicei nu ala crapa.....ci tranzistorul J-fet de sus On 471. Si ala se inlocuieste fara probleme.

De ce trebuie sa inlocuiasca un modul cand piesele sunt uzuale si se pot inlocui fara batai de cap?

Editat de mac01
Link spre comentariu

Buna seara si multumesc pentru atentie.

Ar fi fost floare la ureche sa fie cum arata schema, dar se pare ca au modificat-o pentru versiunile ulterioare. Vezi si topicul: https://www.circuitsonline.net/forum/view/88415.

Prezint cateva poze cu modulul respectiv, pentru mai buna intelegere a situatiei: spatiul este foarte comprimat acolo, de aceea caut un modul asemanator, functional. Daca nu se va gasi, o sa incerc sa fac un montaj care sa incapa  (???) si sa fie si functional.

DSCN3454.JPG

DSCN3455.JPG

DSCN3456.JPG

Link spre comentariu

Se pare ca modele mai noi le-au personalizat...au inclus totul intr-un singur cip.

Nu cred ca gasesti asa ceva...e destul de greu.

Singura varianta ar fi sa-l reconstruiesti cu piese clasice. Daca folosesti smd-uri au loc acolo pe o placuta...dar e munca de chinez batran.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Ala nu-i cumva un integrat hibrid?

Mie cam asa mi se pare. Daca e un integrat hibrid poti incerca sa-l desfaci si sa-l repari pe ala folosind componente SMD.

Macar scoate-l cu atentie si fa-i poze detaliate din mai multe unghiuri.

Link spre comentariu

mac01: Multumesc inca o data pentru atentie. Asa am gandit si eu cand am postat. O sa incerc a doua me toda/singura, de fapt, chit ca indeplinesc doar a doua conditie din cele expuse  :)

sesebe:

O sa incerc sa-l dau jos si sa vad daca il pot desface (cu toate ca nu pare la fel cu hibridele rusesti). Dar ma gandesc deja sa  fac o replica cu ce am la indemana

Link spre comentariu

Just now, sesebe said:

Ala nu-i cumva un integrat hibrid?

Mie cam asa mi se pare. Daca e un integrat hibrid poti incerca sa-l desfaci si sa-l repari pe ala folosind componente SMD.

Macar scoate-l cu atentie si fa-i poze detaliate din mai multe unghiuri.

Nu e integat, e o arie de rezistoare!  Are rolul de atenuator, dar comanda o fac releele. Daca e defecta, desi nu cred, se poate inlocui rezistorul intrerupt. Mai degraba e vreun contact sau un releu cu probleme.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări