alexis1 Postat Iulie 28, 2021 Partajează Postat Iulie 28, 2021 Cumpar modul atenuator pentru intrarea Y a osciloscoapelor din seria PM3240/3243/3244 in stare de functionare. Modulul contine un integrat obsolete tip 4022 105 25162/B444. Multumesc pentru citirea anuntului si eventual pentru ajutor. Link spre comentariu
mac01 Postat Iulie 28, 2021 Partajează Postat Iulie 28, 2021 Ce integrat este defect acolo....ca dupa datele care ni le-ai furnizat google nu da absolut nimic. Link spre comentariu
sxn1 Postat Iulie 28, 2021 Partajează Postat Iulie 28, 2021 Asta este? Nu este ic. Link spre comentariu
mac01 Postat Iulie 28, 2021 Partajează Postat Iulie 28, 2021 (editat) Asta intreb si eu deoarece am vazut schema .....acolo este un operational banal cu intrare J-fet. Se poate inlocui fara probleme. Dar de obicei nu ala crapa.....ci tranzistorul J-fet de sus On 471. Si ala se inlocuieste fara probleme. De ce trebuie sa inlocuiasca un modul cand piesele sunt uzuale si se pot inlocui fara batai de cap? Editat Iulie 28, 2021 de mac01 Link spre comentariu
alexis1 Postat Iulie 28, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2021 Buna seara si multumesc pentru atentie. Ar fi fost floare la ureche sa fie cum arata schema, dar se pare ca au modificat-o pentru versiunile ulterioare. Vezi si topicul: https://www.circuitsonline.net/forum/view/88415. Prezint cateva poze cu modulul respectiv, pentru mai buna intelegere a situatiei: spatiul este foarte comprimat acolo, de aceea caut un modul asemanator, functional. Daca nu se va gasi, o sa incerc sa fac un montaj care sa incapa (???) si sa fie si functional. Link spre comentariu
mac01 Postat Iulie 28, 2021 Partajează Postat Iulie 28, 2021 (editat) Se pare ca modele mai noi le-au personalizat...au inclus totul intr-un singur cip. Nu cred ca gasesti asa ceva...e destul de greu. Singura varianta ar fi sa-l reconstruiesti cu piese clasice. Daca folosesti smd-uri au loc acolo pe o placuta...dar e munca de chinez batran. Editat Iulie 28, 2021 de mac01 Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 28, 2021 Partajează Postat Iulie 28, 2021 Ala nu-i cumva un integrat hibrid? Mie cam asa mi se pare. Daca e un integrat hibrid poti incerca sa-l desfaci si sa-l repari pe ala folosind componente SMD. Macar scoate-l cu atentie si fa-i poze detaliate din mai multe unghiuri. Link spre comentariu
alexis1 Postat Iulie 28, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2021 mac01: Multumesc inca o data pentru atentie. Asa am gandit si eu cand am postat. O sa incerc a doua me toda/singura, de fapt, chit ca indeplinesc doar a doua conditie din cele expuse sesebe: O sa incerc sa-l dau jos si sa vad daca il pot desface (cu toate ca nu pare la fel cu hibridele rusesti). Dar ma gandesc deja sa fac o replica cu ce am la indemana Link spre comentariu
KISS Postat Iulie 28, 2021 Partajează Postat Iulie 28, 2021 Just now, sesebe said: Ala nu-i cumva un integrat hibrid? Mie cam asa mi se pare. Daca e un integrat hibrid poti incerca sa-l desfaci si sa-l repari pe ala folosind componente SMD. Macar scoate-l cu atentie si fa-i poze detaliate din mai multe unghiuri. Nu e integat, e o arie de rezistoare! Are rolul de atenuator, dar comanda o fac releele. Daca e defecta, desi nu cred, se poate inlocui rezistorul intrerupt. Mai degraba e vreun contact sau un releu cu probleme. Link spre comentariu
alexis1 Postat August 7, 2021 Autor Partajează Postat August 7, 2021 Deoarece nu prezinta interes, rog un moderato sa inchida topicul. Multumesc. moderator... scuze! Link spre comentariu
Postări Recomandate