iod2 Postat Iulie 29, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 29, 2021 sunt 2 surse identice legate in serie. au fost plesnite in acelas loc ambele. in jurul lui m51995afp. o sursa cu siguranta sarita, una nu. ce-a cu siguranta sarita scurt tranzistoarele de putere, schimbat p51995afp , tranzistoarele, optocuploarele si tot ce am mai gasit pacolo. nici o tensiune in secundar la nici una, pfc care e facut cu fa5502 e functional 385v. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 29, 2021 Partajează Postat Iulie 29, 2021 Vezi rezistorii smd care comandau tranzistorii de putere să nu se fi ars odată cu ei.Integratul driver se alimentează ? Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 29, 2021 Partajează Postat Iulie 29, 2021 Bun si vrei sa-ti scot eu schema, dupa poze, de la distanta? Schema din jurul la M51995AFP se poate scoate, avind placa in fata, in mai putin de 30 minute. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 30, 2021 Partajează Postat Iulie 30, 2021 Conform gugle, componenta aia SOT89 pare a fi un mosfet: https://datasheetspdf.com/pdf-file/202746/NEC/2SK2159/1 Mi-au trebuit vreo 30 de secunde sa aflu asta... Nu tin sa contribui si eu la critici, insa nu pot sa nu observ lipsa semnificativa de vointa catre munca, si electronica nu-i doar despre inlocuire componente defecte identificate de altii pe forumuri, electronica este in primul rand despre muuuuulta munca de documentare, multa lectura, multe investigatii si masuratori ( aici in 3 zile nu s-a masurat absolut nimic ). As fi masurat de la inceput acea componenta cu multimetrul chiar pe placa, mi-ar fi dat ceva indicii, ar fi confirmat daca e sau nu mosfet. As fi masurat integratul pe functia dioda, atat pe alimentare cat si pe iesire ( cu alimentarea oprita evident ), asa as fi aflat daca e compromis, as fi comparat ce e pe placa cu schema de principiu a CI din pdf, si as fi notat diferentele, etc... Link spre comentariu
iod2 Postat August 10, 2021 Autor Partajează Postat August 10, 2021 Am rezolvat sursele de ceva vreme. nu am apucat sa scriu. O diodă Zenner defectă. Multumesc de ajutor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum