Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Redresor

ciup

Postări Recomandate

Am un transformator ce are la output 12v dar AC si am nevoie de redresare , pot folosi orice fel de redresor sau exista un criteriu de alegere ? Am nevoie de acei 12V dar redresat (+).Sau vreau sa stiu de acuma incolo cum ar trebui sa ii aleg ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ciup

4

• edy_wheazel

4

• zal

1

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

In primul rand trebuie sa stii de ce amperaj ai nevoie, in functie de ce scrie pe traf (daca scrie xA. Daca scrie xVA sau xW atunci imparte la 12 si ai amperajul). In functie de ce amperaj ai nevoie dimensionezi stabilizatorul si redresorul.

Link spre comentariu

Oricare din ele, CK este in capsula TO3, CT este in capsula TO220. E mai usor cu CT pt. ca poti sa-l pui pe cablaj, nu ai nevoie de radiator pt. ca puterea e mica. Sa ai grija sa nu alimentezi chestii care consuma mai mult de 80mA. De asemenea sa ai grija sa nu inversezi pinii de la stabilizator si cond. de filtraj.

Link spre comentariu

La LM7812CT m-am si gandit . dar inca ceva ...vreau sa fac schema in PADS Logic si sa fac cablajul si nu gasesc Puntea BR1 de 4A in libraria programului , puntile difera in functie de amperaj, nu ?

Link spre comentariu

Da, difera, oricum 4A este cam mult, poti s-o folosesti la altceva. O punte de 1A este mai mult decat necesar. Sunt ieftine (in cazul in care nu ai achizitionat-o inca) si au 4 pini sub forma de dreptunghi.

Link spre comentariu

Pentru un consum de 80mA se pot folosi si diode 1N4001/1N4007 in puntea redresoare, au curentul maxim de 1A daca nu gasesti o punte compacta de 1-1,5A.Oricum limitarea la 80mA apare din transformator, pentru un curent mai mare trebuie schimbat trafo cu unul mai puternic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări