Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator IOR APT 16 3.2

Kaboom2

Postări Recomandate

Salutari tuturor celor care intra si citesc acest post!

Sunt in situatia in care cer ajutor constand in informatii pe care nu le (mai) detin.

Sunt in situatia in care am o carcasa a amplificatorului mentionat in titlul postului, transformatorul final si boxa originala (si functionala). La fel, detin si lampile finale ale amplificatorului.

Dar nu mai detin schema amplificatorului, care a fost pierduta candva impreuna cu multe date care se aflau pe un HDD care a cedat nervos.

As vrea ca acest proiect sa fie un aplificator cu un singur canal pentru chitara, pastrand aspectul original al amplificatorului si controlul de ton al acestuia.

Candva, cu multi ani in urma am comandat pentru acest proiect un transformator de alimentare cu specificatiile: 270V/0.35A, 6.3V/3.8A si 17V/0.1A. Nu stiu sa spun acum de ce l-am comandat cu aceste valori, dar este ceea ce am la indemana. La fel, pe langa perechea de 6p3s, mai am si diverse duble triode pe care as vrea sa le folosesc (6n1p, 6n2p, ecc83, ecc85), precum si un ez81.

Mi-ar placea ca, impreuna cu oamenii de pe acest forum, sa incropesc ceva functional. =))

Si ca un punct de inceput, as avea nevoie de schema acestui amplificator.

Multumesc pentru atentie si timpul acordat!

Cheers!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan-a2

1

• Barbaro

1

• KISS

1

• Kaboom2

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sa discutat aici ceva. 

https://www.elforum.info/topic/21563-amplificator-antic-mono-pe-lampi-produs-de-ior/page/4/#comments

Extras din:

*călăuza proiectionistului V întocmită de Constantinescu Gh în 1956*

Amplificatorul din schema de mai jos este model 90 U-2 și funcționa cu difuzoarele 25A - 13. Acesta echipa proiectorul "Ucraina" produs la uzinele Kinap din Odesa. 

Acest tip de proiector având un randament foarte bun, în 1956 sa început la noi în tara, la fabrica Tehnocin, construcția proiectoarelor pentru film ingust având ca inspirație acest tip de instalatie. Schema de principiu a amplificatorului este diferita de cea de mai jos, întrucât în fabrica a fost conceputa o alta schema. 

IMG_20210727_161053.jpg

Editat de Barbaro
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări