Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se descurca un electronist in reparatie si ce scule foloseste

Florinel TV

Postări Recomandate

La 25.07.2021 la 21:42, Florinel TV a spus:

Deschid acest topic sa vedem cum se descurca un electronist in a repara un tv, sau alt aparat cu sculele din dotare, de exemplu cum da jos un nand-ul, s-au cum il lipeste inapoi pe pcb, sau cum da jos un eMMC si cum il lipeste inapoi, sa fie poze reale s-au videoclip, deocamdata nu pun nimic ca nu am facut un videoclip, am avut un clip cum dau nandul jos dar nul mai gasesc, pe parcurs voi adauga, acum sa vad cine este meserias si cine nu, cine nu pune nimic acel nu este electronist :da

Mie jena, am tot aminat, dar pina la urma va intreb: dv. scrieti asa agramat la misto, sau doar asa stiti?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 105
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florinel TV

17

• Mircea

15

• Marian

11

• merck

6

Top autori în acest subiect

Acum 4 ore, Mircea a spus:

Topicul asta era sansa incepatorilor si aspirantilor la meseria de depanator electronist sa invete de la cei cu experienta, de la cei care isi castiga painea din depanat, de la cei care reusesc sa fidelizeze clientii cu reparatiile lor. Pacat ca l-au stricat rauvoitorii si invidiosii. Mare pacat! 

E plin YT de filmulete explicative, multe facute de oameni cu experienta indelungata. iar filmarile sint facute profesional, si prelucrate in mod profesional. Citi dintre noi ne-am filmat cum dezlipim integrate? nici macar cel care a deschis topicul nu a indraznit sa posteze un filmulet in care sa ne arate cum repara ceva, o plasma sau un fierbator, indiferent ce, dar sa vedem ca a pus filmarea! 

Link spre comentariu

Salut stimați electroniști și colegi de forum!

Să-mi spună cineva de ce se ambalează termic finalul linii.Tv-ul pare că merge normal, dar după un anumit timp (o lună) se duce ?

S-a mutat un individ la mine în localitate , de pe la Pitești, eu sînt de pe la Dunăre.La lună mergea cu tv-ul să schimbe tranzistorul.Numai acela era defect.

E..... spuneți , ce scule vă trebuie .

Un bec și o șurubelniță? Nu cred ,vă trebuie un osciloscop.

Eu i-am rezolvat în 15 min tv-ul.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Marian a spus:

@Mircea, ca sa ma umflu si eu o tzara in pene, EV7300A ala a dat pe la mai multi depanatori de meserie si plini de ei, unul n-a reusit sa-i dea de cap, nici eu pana n-am scos schema completa de pe placa ( cati depanatori de meserie ar face asta? ) si n-am recurs la teste asistate de osciloscop si generator de semnal. 

Stiu ca esti ironic dar unii chiar ar putea lua de bun ca aparatura de laborator e fita, uite ca nu e.

Nu cred ca fac bine postind, dar asta e:  probabil ca dv. ati avut timp suficient la dispozitie pentru a scoate schema respectiva. Altul care traieste efectiv din depanare, poate nu isi permite sa o faca!

Link spre comentariu

Acum 17 minute, icar a spus:

Acuma ce sa zic, prin anii 95, reparam televizoare cu un AVO-metru facut de mie, o penseta, o surubelnita,  un cleste si...cam atât.

Da' de lipit & dezlipit ...nimic ? 

Editat de okean
Link spre comentariu

25 minutes ago, Marele Savant said:

Nu cred ca fac bine postind, dar asta e:  probabil ca dv. ati avut timp suficient la dispozitie pentru a scoate schema respectiva. Altul care traieste efectiv din depanare, poate nu isi permite sa o faca!

De acord, insa doar schimband si masurand piese la nimereala nu-i electronica.

Masuratorile si testele mele erau bine tintite, si-au dat rezultate rapid o data ce am pus osciloscopul la treaba.

26 minutes ago, icar said:

prin anii 95, reparam televizoare cu un AVO-metru facut de mie, o penseta, o surubelnita,  un cleste si...cam atât.

Pe atunci televizoarele alb-negru mai vechi ( ca alea veneau la depanat ) aveau doar ceva tranzistori si atat...

Faceti asta si cu televizoarele de acum.

LE: De fapt gresesc, in atelierele de depanatori radio-tv si acum tot cam la fel se procedeaza, un MAVO batran si obosit, ceva scule vechi pe care nu prea le vezi prin alte parti, si nelipsitul pistol.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Marele Savant a spus:

Mie jena, am tot aminat, dar pina la urma va intreb: dv. scrieti asa agramat la misto, sau doar asa stiti?

Alta intrebare

Link spre comentariu

Discuția cred ca a degenerat puțin pentru că se presupune că un "electronist" cu 10-12 clase să si ințeleagă ce face.
Nu este nevoie să stie cum funcționează "intrinsec" un tranzistor. Nici nu ar avea cum să stie asta (in majoritatea cazurilor).
Mai ales acum cu microprocesoare. De unde dracu să stie cu ce se mănâncă ?
Dacă TV-ul merge dupa intervenție, este ok.
Activitatea se numeste "depanare radio-TV".
"Electronist" este putin cam mult spus.

LE. La fel ca la un atelier de reparații auto:
Cel de schimbă cauciucurile sau becul stânga-față nu trebuie să cunoască ciclul Carnot.
Dar uneori se crede in situația asta :)

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 8 ore, misuraelectronic a spus:

Du-te la sapa , prietene analfabet ! Daca nu stiai ,  tara noastra draga chiar are nevoie de sapatori de santuri ... 

Orice postare a ta pe acest forum este o palma la adresa limbii romane ...chiar nu exista sa nu ai tu ceva agramaticalitati in fiecare fraza care iti iese pe gura ...

Uite aici Domn. Misa ce face un analfabet, tu fa caca la colt de strada si astupa ca pisica ca de alta treaba nu esti bun de nimic

Link spre comentariu

Cand e cazul de mistocareala, apar toti userii din toate colturile ca sobolanii sa posteze...mai ales cei care stau la panda sa culeaga info pentru colectie si nu ajuta cu nimic pe forum..:reytre ,cand vine cazul sa ajutam un user, nu avem timp pentru asa ceva..uite ca userul asta "Florinel analfabetul" ajuta si zi si noapte aici pe forum si pe privat pe toti userii, indiferent ca sunt incepatori sau profesionisti, oare timpul asta pierdut, nu are si pentru el aceiasi valoare ca toti muritorii de rand?, astia care sunteti "suferinzi" de gramatica si ortografie, ar trebui sa va abtineti de la postari, ca uite asa se strica topicuri bune sau mai putin bune.....Topicul avea sanse sa fie ok, dar daca a postat Tartorul comunist, degeaba ca nu mai exista scapare pentru acest topic...:rade:

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu
Acum 51 minute, Liviu.Mihaiu a spus:

Discuția cred ca a degenerat puțin pentru că se presupune că un "electronist" cu 10-12 clase să si ințeleagă ce face.
Nu este nevoie să stie cum funcționează "intrinsec" un tranzistor. Nici nu ar avea cum să stie asta (in majoritatea cazurilor).
Mai ales acum cu microprocesoare. De unde dracu să stie cu ce se mănâncă ?
Dacă TV-ul merge dupa intervenție, este ok.
Activitatea se numeste "depanare radio-TV".
"Electronist" este putin cam mult spus.

LE. La fel ca la un atelier de reparații auto:
Cel de schimbă cauciucurile sau becul stânga-față nu trebuie să cunoască ciclul Carnot.
Dar uneori se crede in situația asta :)

Adevarat intrutotul. Eu am facut service de telefoane mobile 8 ani, dar acum 18 ani. Pe vremea lui nokia 3310.

Crede cineva ca stiam ce facem ?

Le cunosteam dupa defecte. Exact cum se procedeaza si in ziua de astazi la noile generatii de telefoane. Cam fix cum se repara tv-urile in ziua de astazi. In afara de sursa, totul este destul de cu dute vino.

Pentru aia, acum 18 ani schimbam bga-uri mult mai mici si mult mai pretentioase ca cele din tv-uri cu un gordak fara afisare digitala.

Da, in timp , am adunat unelte la care multi viseaza. Si asta poate fi considerata o boala.

Dar cum pana mea sa vorbesti despre schimbat nand cu letcon cand o statie de aer cald gordak costa 400 ron noua ?

Si letcon-urile gen gordak si babau au niste probleme mai grave decat credeti. Quick ts1200, care nu este chiar ieftin mi-a ucis un tc1767 cand am lipit pinul de boot. Cu jbc si ersa nu am avut probleme niciodata.

Am si eu multe patite din cauza sculelor proaste.

Scuzati mult prea lungul post.

Link spre comentariu
13 minutes ago, Costica Tv said:

Topicul avea sanse sa fie ok, dar daca a postat Tartorul comunist, degeaba ca nu mai exista scapare pentru acest topic...:rade:

Leai ziso paia pe bune. 

Cine e Tartorul? Cami place ideia. 

Jos Tartorul!!! 

Link spre comentariu
15 minutes ago, Mircea said:

Leai ziso paia pe bune. 

Cine e Tartorul? Cami place ideia. 

Jos Tartorul!!! 

Nu exista decat un singur "Tartor comunist" pe forumul asta, se stie el singur.....

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări