Florinel TV Postat Iulie 25, 2021 Partajează Postat Iulie 25, 2021 Deschid acest topic sa vedem cum se descurca un electronist in a repara un tv, sau alt aparat cu sculele din dotare, de exemplu cum da jos un nand-ul, s-au cum il lipeste inapoi pe pcb, sau cum da jos un eMMC si cum il lipeste inapoi, sa fie poze reale s-au videoclip, deocamdata nu pun nimic ca nu am facut un videoclip, am avut un clip cum dau nandul jos dar nul mai gasesc, pe parcurs voi adauga, acum sa vad cine este meserias si cine nu, cine nu pune nimic acel nu este electronist Link spre comentariu
modoran Postat Iulie 25, 2021 Partajează Postat Iulie 25, 2021 De dat jos il da oricine, de lipit inapoi si sa mai si mearga e mai greu. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iulie 25, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2021 Acum 4 minute, modoran a spus: De dat jos il da oricine Cu ciocanul si cu dalta da il da jos oricine, eu ma refer la cum da jos o piesa fie ia cat de mica si ma refer la un electronist nu la un carpaci de ocazie, daca nu intelegeti va rog frumos sa nu poluati topicul cu prostii ca de asta sunt satul Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 25, 2021 Partajează Postat Iulie 25, 2021 Buna initiativa, ramane sa vedem cat de pertinent e continutul. Spor la treaba, mestere! Link spre comentariu
fane Postat Iulie 26, 2021 Partajează Postat Iulie 26, 2021 e excelenta ideea dn Florin cred ca si cei mai avansati au intotdeauna ceva de invatat si sa isi usureze munca si sa reduca riscurile pe care si le asuma la astfel de lucrari de e o meserie in care in fiecare zi ai ceva de invatat bine inteles daca vrei sa performezi dac nu ramii depanator la plesneala gen daca merge merge daca nu clientul sa ia altul am vazut destule de genul asta placi distruse sau alte belele create de cei care cred ca daca au ceva scule de citiva lei repara tot Link spre comentariu
dan cod Postat Iulie 26, 2021 Partajează Postat Iulie 26, 2021 Eu la dezlipit NAND folosesc astea. La lipit doar asta. Link spre comentariu
KISS Postat Iulie 26, 2021 Partajează Postat Iulie 26, 2021 Eu sunt curios cum si cu ce dezlipeste @sesebe...ca prea ii cearta pe electronistii profesionisti, de parca ar fi invers, el repara de 20-30 ani si ei sunt amatori. Eu folosesc in principiu aer cald, dar pot si cu letconul sa fac ambele operatii, indiferent de capsula QFP, TQFP, SOP, TSOP, PLCC. Pompa de fludor nu mai folosesc de vreo 20 de ani, in schimb folosesc tresa absorbanta. La placile dublu strat ma mai ajuta o plita, reglata la 180°C, sa fac pre heat, mai ales am capsule DIL. N-am stricat niciodata vreun cablaj, dar sunt atent la temperaturi. Link spre comentariu
RealAlex Postat Iulie 26, 2021 Partajează Postat Iulie 26, 2021 Eu nu mai folosesc aer cald de mult timp, efectiv folosesc fludor cu flux la greu si se dezlipesc foarte usor, aproape indiferent de pack, le inund cu fludor si incep sa ridic cu penseta ic-ul cand incepe sa danseze in fludor. Link spre comentariu
iuliantv Postat Iulie 26, 2021 Partajează Postat Iulie 26, 2021 (editat) primul meu nand tsop 48 l.am dat jos de 2 ori si relipit acum mai bine de 14 ani,cu pistolul de lipit romanesc cu o ansa mai speciala si cu un ac l.am ridicat,pe vremea cand gigi tv mergea cu keys,pentru cine stie,l.am inundat in fludor si sacaz lichid,ca sa.l dezlipesc,si la lipit a fost mai greu,cu o lupa si la fiecare pin verificat,la lipit puneam iar mult fludor si sacaz dupa care curatam surplusul de fludor cu varful si cu pompa,si luam fiecare picior la lupa,ce sa intamplat de fapt? aveam un receiver satelit pe care reusisem sa.l busesc in urma unui soft gresit,nu mai boota rs232,dar nu gasisem punctele j.tag pentru acel receiver,dar in schimb aveam alt receiver pe care il resurcitasem cu jtag,asa ca am luat nandul si l.am pus in cel ce gasisem punctele de j.tag l.am rescris cu binul potrivit,si l.am repus in receiver dupa care am facut update prin rs232 si a prins viata,acum t.sop 48 sau ceva asemanator le dezlipesc si relipesc cu letcon,daca cablajul e unul ok,nu unul gen beko ,la care daca ai noroc sa.l pui de 2 ori Editat Iulie 26, 2021 de iuliantv Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Iulie 26, 2021 Partajează Postat Iulie 26, 2021 Voi vorbiti de SMT sau alte variante. Nu vad ,nici nu-mi pot imagina vreo varianta de lipit BGA cu un letcon. Link spre comentariu
dan cod Postat Iulie 26, 2021 Partajează Postat Iulie 26, 2021 Acum 20 minute, gabiz_ro a spus: Voi vorbiti de SMT sau alte variante. Nu vad ,nici nu-mi pot imagina vreo varianta de lipit BGA cu un letcon. Clar ca nu. Nici nu cred ca are cineva pretenția asta. Link spre comentariu
RealAlex Postat Iulie 26, 2021 Partajează Postat Iulie 26, 2021 (editat) Acum 52 minute, Mircea a spus: Si consecintele? Poti dezvolta? La ce te referi ? Din moment ce dezlipesc ic-ul inseamna ca este ars si il inlocuiesc cu unul nou, original. Lipirea este floare la ureche, fludor si flux, spalat bine cu alcool si este ca nou. Nu am avut probleme pana acum, fac asta de 20 de ani. Exemplu: TQFP-48 SK dezlipi/lipit in maxim 2 minute. Editat Iulie 26, 2021 de RealAlex Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 26, 2021 Partajează Postat Iulie 26, 2021 Aha, in conditiile astea da, de acord! Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iulie 26, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2021 1 oră în urmă, RealAlex a spus: Eu nu mai folosesc aer cald de mult timp, efectiv folosesc fludor cu flux la greu si se dezlipesc foarte usor, aproape indiferent de pack, le inund cu fludor si incep sa ridic cu penseta ic-ul cand incepe sa danseze in fludor. La integratele BGA cum le dai jos fara aer cald? Link spre comentariu
Postări Recomandate