Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Senzori parcare din kiturile auto !

XAN77

Postări Recomandate

A făcut cineva probe pe arduino cu astfel de senzori ?

Sunt similari cu modulele clasice HC-SR04 din lumea arduino ? Or merge cu același cod ?

Editat de x_dadu
rearanjare
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• XAN77

3

• sesebe

2

• nico_2010

2

• ady2006

1

Top autori în acest subiect

Chiar si acelasi tip de senzor poate veni cu versiuni SW diferite deci nu stiu cit de compatibile ar fi.

Posibil unele functii de baza sa fie compatibile dar ............

Link spre comentariu

Daca te referi la kiturile after market de senzori de parcare, senzorii in sine contin doar traductorul. Senzorii originali de parcare au si electronica in senzor. Primii au 2 fire si mufa la capatul firului. Cei originali au mufa cu 3 pini. Doar la modelele auto noi senzorii au id si prin inregistrare se asigneaza pozitia.

Link spre comentariu

Sunt diferite tipuri de senzori ultrasonici din sectorul "Automotive"cu frecvente diferite de functionare (40kHz, 48kHz, 58kH si 68kHz), functie de distanta maxima de masurat si de gradul de influenta a solului asupra masuratorii. Problema pe care ar trebui s-o rezolvi este faptul ca acesti senzori au nevoie de circa 120Vpp pentru a functiona corect.

Un exemplu ar putea fi asta: https://www.murata.com/en-eu/products/productdetail?partno=MA58MF14-7Nsau asta: https://www.farnell.com/datasheets/2913643.pdf

In DS de la Murata gasesti si modul de actionare a unui astfel de senzor

Link spre comentariu

Mda, la fel! Si puterea este undeva in jurul a 5W. Problema este ca nu prea stii ce marca de senzori este si care sunt conditiile optime de functionare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări