dan cod Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 Acum 17 ore, Dixon a spus: Testele s-au facut cu un eMMC de 4GB utilizat in Tv Samsung seria xxF6400 RIFF 1 portul RJ 45 RIFF 1 ERASE eMMC RIFF 1 READING eMMC RIFF 1 WRITE eMMC RIFF 1 MOD CONECTARE Cei care utilizeaza RIFF 1 pot utiliza un SD card reader (orice model) impreuna cu programatorul pt. viteze mult mai mari. RIFF 1 card reader RIFF 1 CARD READER CARD READER RIFF 1 READ eMMC with card reader RIFF 1 READ eMMC with card reader 2 RIFF 2 RIFF 2 MOD CONECTARE RIFF 2 ERASE eMMC RIFF 2 READ eMMC RIFF 2 WRITE eMMC RIFF 1/2 READ eMMC LifeTime EASY JTAG EASY JTAG MOD CONECTARE ERASE eMMC READ eMMC WRITE eMMC Cei care nu vor sa investeasca intr-un programator dedicat pot utiliza SW free ( un ex. mai jos ) impreuna cu un SD card reader... FREE SW + CARD READER MOD CONECTARE READ eMMC WRITE eMMC Mulțumim. Din ce vad Riff 2 la scriere 18 minute. Ar fi super. Este vreo diferența oare când se scrie cu emmc pe placa? Link spre comentariu
Dixon Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 Nu este nicio diferență dacă utilizezi pinout pt. 4 Bit. Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 Acum 1 minut, Dixon a spus: Nu este nicio diferență dacă utilizezi pinout pt. 4 Bit. Multumesc. Link spre comentariu
Dixon Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 Acum 22 minute, dan cod a spus: Multumesc. Cam acestea sunt vitezele aproximative de citire / scriere pt. 1Bit. Spun aproximative deoarece viteza de transfer difera de la un eMMC la altul. Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 Acum 1 minut, Dixon a spus: Cam acestea sunt vitezele aproximative de citire / scriere pt. 1Bit. Spun aproximative deoarece viteza de transfer difera de la un eMMC la altul. Nici asta nu este mult. Zicea cineva de 14 ore. Link spre comentariu
Dixon Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 (editat) Bineînțeles că dureaza 14-15 ore dacă a scris cu RIff 1 prin interfața boxului ( Rj45 ) cu viteza de 250-300 kb/s. Tocmai din acest motiv am făcut și testul cu Riff 1 utilizând un card reader pe post de interfață hardware, ca să le arătăm utilizatorilor de Riff 1 că se poate si altfel… Editat Martie 22, 2023 de Dixon Link spre comentariu
Mihai85 Postat Martie 23, 2023 Partajează Postat Martie 23, 2023 (editat) Am gasit articolul referitor la asa-zisa modificare de care ziceam doar pt conectarea in mod ISP. Pe soclu se stie ca merge fara probleme . https://faq.riffbox.org/content/2/77/en/how-to-prepare-riff-box-v1_v2-for-emmc_sd-protocol-and-isp-connection.html. Eu am optat pentru adaptorul RC3000 ca sa nu il modific. Poate se merita sa se faca un subiect separat cu dscutiile referitoare la acest programator. adapter_emmc_jtag_dla_riff_box_2__rc3000_en.pdf Editat Martie 23, 2023 de Mihai85 Link spre comentariu
Dixon Postat Martie 23, 2023 Partajează Postat Martie 23, 2023 (editat) @Mihai85 Stiu de modificarile sugerate de Legija pe site-ul lui. Nu am modificat niciun box. Personal ., am scris cu Riff 2 in mod ISP doar vreo 2 sau 3 eMMC-uri fara sa modific nimic la interfata . Am remarcat ca nu-i place la 51mhz ( viteza maxima a eMMC fiind de 200MHz ) si l-am lăsat la 34mhz. Referitor la scriere pe socket, se utilizează acelasi pinout ca la scrierea ISP. Câteodată mai folosesc socketul cu fire ( D0, CMD, CLK ) ca sa scriu cu interfata de la un card reader . N-are nimic special . Prin interfata boxului , pentru o mai buna stabilitate in comunicare se folosesc fire egale ca dimensiune si cat mai scurte. maxim 5-7 cm. Cu cat sunt mai lungi firele cu atat este mai instabila conexiunea. Valabil la orice interfata Jtag ! O zi buna ! Editat Martie 23, 2023 de Dixon Link spre comentariu
Mihai85 Postat Martie 25, 2023 Partajează Postat Martie 25, 2023 @Dixon Am reincercat cu alta placa functionala si nu reusesc sa ma conectez. Am folosit alimentarile placii 2.9v si 1.8V. Pus bateria si power on apoi au aparut tensiunile respective. M-am conectat cu CMD, CLK, DAT0 si GND la programator. EMMC: THGBM5G7 Link spre comentariu
Dixon Postat Martie 25, 2023 Partajează Postat Martie 25, 2023 VCCQ in pinout este 1.8v ? Daca da atunci e Ok setat si in program Cand utilizezi alimentările plăcii “întreabă si altcineva” de eMMC , nu numai Riff. CPU-ul… Alimentează extern doar eMMC ul. Link spre comentariu
Mihai85 Postat Martie 26, 2023 Partajează Postat Martie 26, 2023 (editat) Multumesc. Am refacut 'setup-ul' cu vcc si vccq din programator si s-a conectat. Am constatat ca initial, cand am conectat programatorul la computer si la placa aveam 3,3V pe vccq chiar daca in program era setat pe 1,8v.Cred ca poate fi periculos. Dupa ce am dat check eMMC(in aer) s-a mutat pe 1,8V. La urmatoarea conectare am scos adaptorul, am dat check emmc si apoi l-am reintrodus ca sa fiu sigur ca am 1.8V. Momentan i-am dat "read user areea" , 1 bit, 34 MHz. A inceput la viteza de 2.2Mb/s apoi a crescut pe la 2.9Mb/s, decent. LE: Am testat si pe 51Mhz si e stabil.Viteza citire 4Mb/s , stergere 9Mb/s, scriere 2,6Mb/s(1h:30min-14,68GB) Editat Martie 26, 2023 de Mihai85 Link spre comentariu
mercenarx Postat Septembrie 4, 2024 Partajează Postat Septembrie 4, 2024 poate cineva posta emmc ul pentru 32LF560V. blocat pe logo. main LE46B LD46B EAX65610905(1.1) este la rusi , dar de moment nu mai am puncte multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum