Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv lg 32lf580v blocat pe logo

bebytza4

Postări Recomandate

Acum 17 ore, Dixon a spus:

Testele s-au facut cu un eMMC de 4GB utilizat in Tv Samsung seria xxF6400

RIFF 1 portul RJ 45

RIFF 1 ERASE eMMC

RIFF 1 READING eMMC

RIFF 1 WRITE eMMC

RIFF 1 MOD CONECTARE

Cei care utilizeaza RIFF 1 pot utiliza un SD card reader (orice model)  impreuna cu programatorul pt. viteze mult mai mari.

RIFF 1 card reader 

RIFF 1 CARD READER

CARD READER

RIFF 1 READ eMMC with card reader

RIFF 1 READ eMMC with card reader 2

RIFF 2 

RIFF 2 MOD CONECTARE

RIFF 2 ERASE eMMC

RIFF 2 READ eMMC

RIFF 2 WRITE eMMC

RIFF 1/2 READ eMMC LifeTime

EASY JTAG

EASY JTAG MOD CONECTARE

ERASE eMMC

READ eMMC

WRITE eMMC

Cei care nu vor sa investeasca intr-un programator dedicat pot utiliza SW free ( un ex. mai jos ) impreuna cu un SD card reader...

FREE SW + CARD READER

MOD CONECTARE

READ eMMC

WRITE eMMC

Mulțumim. Din ce vad Riff 2 la scriere 18 minute. Ar fi super. Este vreo diferența oare când se scrie cu emmc pe placa? 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bebytza4

13

• dan cod

9

• Dixon

8

• Florinel TV

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 22 minute, dan cod a spus:

Multumesc. 

Cam acestea sunt vitezele aproximative de citire / scriere pt. 1Bit.

Spun aproximative deoarece viteza de transfer difera de la un eMMC la altul.

U3vyfhu.pnglDkQWNu.png

Link spre comentariu
Acum 1 minut, Dixon a spus:

Cam acestea sunt vitezele aproximative de citire / scriere pt. 1Bit.

Spun aproximative deoarece viteza de transfer difera de la un eMMC la altul.

U3vyfhu.pnglDkQWNu.png

Nici asta nu este mult. Zicea cineva de 14 ore. 

Link spre comentariu

Bineînțeles că dureaza 14-15 ore dacă a scris cu RIff 1 prin interfața boxului ( Rj45 ) cu viteza de 250-300 kb/s.
Tocmai din acest motiv am făcut și testul cu Riff 1 utilizând un card reader pe post de interfață hardware, ca să le arătăm  utilizatorilor de Riff 1 că se poate si altfel… :)

Editat de Dixon
Link spre comentariu

Am gasit articolul referitor la asa-zisa modificare de care ziceam doar pt conectarea in mod ISP. Pe soclu se stie ca merge fara probleme . https://faq.riffbox.org/content/2/77/en/how-to-prepare-riff-box-v1_v2-for-emmc_sd-protocol-and-isp-connection.html.  

Eu am optat pentru adaptorul RC3000 ca sa nu il modific. 

Poate se merita sa se faca un subiect separat cu dscutiile referitoare la acest programator.

adapter_emmc_jtag_dla_riff_box_2__rc3000_en.pdf

Editat de Mihai85
Link spre comentariu

@Mihai85

Stiu de modificarile sugerate de Legija pe site-ul lui. Nu am modificat niciun box. 

Personal ., am scris cu Riff 2 in mod ISP doar vreo 2 sau 3 eMMC-uri fara sa modific nimic la interfata . Am remarcat ca nu-i place la 51mhz ( viteza maxima a eMMC fiind de 200MHz ) si l-am lăsat la 34mhz.

Referitor la scriere pe socket, se utilizează acelasi pinout ca la scrierea ISP.
Câteodată mai folosesc socketul cu fire ( D0, CMD, CLK ) ca sa scriu cu interfata de la un card reader . N-are nimic special . 

Prin interfata boxului , pentru o mai buna stabilitate in comunicare se folosesc fire egale ca dimensiune si cat mai scurte. maxim 5-7 cm. Cu cat sunt mai lungi firele cu atat este mai instabila conexiunea. Valabil la orice interfata Jtag !

O zi buna !

Editat de Dixon
Link spre comentariu

@Dixon

Am reincercat cu alta placa functionala si nu reusesc sa ma conectez.

Am folosit alimentarile placii 2.9v si 1.8V. Pus bateria si power on apoi au aparut tensiunile respective.

M-am conectat cu CMD, CLK, DAT0 si GND la programator.

EMMC: THGBM5G7

riff2.png

WhatsApp Image 2023-03-25 at 18.47.48 (1).jpeg

WhatsApp Image 2023-03-25 at 18.47.48.jpeg

Link spre comentariu

VCCQ  in pinout este 1.8v ? Daca da atunci e Ok setat si in program

Cand utilizezi alimentările plăcii “întreabă si altcineva” de eMMC , nu numai Riff. CPU-ul…

Alimentează extern doar eMMC ul. 

Link spre comentariu

Multumesc. Am refacut 'setup-ul' cu vcc si vccq din programator si s-a conectat.

Am constatat ca initial, cand am conectat programatorul la computer si la placa aveam 3,3V pe vccq chiar daca in program era setat pe 1,8v.Cred ca poate fi periculos.  Dupa ce am dat check eMMC(in aer) s-a mutat pe 1,8V. La urmatoarea conectare am scos adaptorul, am dat check emmc si apoi l-am reintrodus ca sa fiu sigur ca am 1.8V. 

Momentan i-am dat "read user areea" , 1 bit, 34 MHz. A inceput la viteza de 2.2Mb/s apoi a crescut pe la 2.9Mb/s, decent.

WhatsApp Image 2023-03-26 at 13.26.30 (1).jpeg

WhatsApp Image 2023-03-26 at 13.26.30.jpeg

WhatsApp Image 2023-03-26 at 13.23.52.jpeg

WhatsApp Image 2023-03-26 at 13.26.30 (2).jpegLE: Am testat si pe 51Mhz si e stabil.Viteza citire 4Mb/s , stergere 9Mb/s, scriere 2,6Mb/s(1h:30min-14,68GB)

Editat de Mihai85
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări