Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se numeste...

Vizitator geogeo

Postări Recomandate

Vizitator geogeo

:smt0060Salut!Vreau sa mi fac o chestie care sa dezlipeasca piesele finutze de pe placile de baza de ex,integratele alea micute cu multi pini Dar nu stiu cum se numeste Cu ciocanul de lipit,letcon nu merge.Cred ca este ca un feon care sufla aer cald fff cald.Poate aveti si o schema ceva .Multam :smt006

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MiniTehnicus

1

• MifTy

1

• Dr.L

1

• edy_wheazel

1

Top autori în acest subiect

Am vazut in comert instrumente pt. dezlipirea integratelor cu capsula smd (TQFP, etc...) care se prezinta ca un cleste, varfurile lui se potrivesc exact pe portiunile cu pini. Depinde cat vrei sa investesti...

Link spre comentariu

Pentru lipit si dezlipit componente SMD trebuie sa folosesti statie cu aer cald, se gaseste la distribuitorii de componente GSM.Pentru confectionat trebuie cumparat doar capul care are rezistenta incorporata si se gaseste ca piesa de schimb, restul se poate construi.Doar pentru dezlipit si daca placa de cablaj se arunca se poate folosi si un pistol cu aer cald, deoarece are o suprafata mare de acoperire si poate distruge cablajul.PS. Un lucru important care se neglijeaza este si factorul ESD (potectia electrostatica a componentelor).Pentru unele componente este important ca aparatul de lipit sa fie potejat electrostatic altfel nici nu lipesti componenta pe placa si este deja defecta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări