dumitrumy Postat Iulie 21, 2021 Partajează Postat Iulie 21, 2021 Salut, a "decedat" calculatorul și nu mă descurc pe telefon. Am sunat la aceeași firmă și cel mai ieftin este un Asus I3 cu ssd 125Gb. La cel vechi hardul a cazut, un ssd dintrun sh ar fi o solutie de durata? Multumesc. Link spre comentariu
Усилитель Postat Iulie 21, 2021 Partajează Postat Iulie 21, 2021 (editat) La ce ieftine sunt SSD urile nu merita luat unul SH .La 148 lei iei unul nou cu garantie ,capacitate 240gb .(magazinul care da diferenta daca gasesti la altul mai ieftin...) ) cele de 240Gb sunt mai rapide decat cele de 120 deoarece au controler dublu ,nu simplu . Si in principiu trebuie sa tina mai mult ,fiind mai mare nu se tot suprascriu aceleasi zone... Editat Iulie 21, 2021 de Усилитель Link spre comentariu
validae Postat Iulie 21, 2021 Partajează Postat Iulie 21, 2021 De preferat ar fi un SSD de 125Gb pentru sistem şi un HDD pentru date.Astfel dacă pică SSD-ul, nu pierzi date importante.Şi ai viteza de lucru mărită... Link spre comentariu
Усилитель Postat Iulie 21, 2021 Partajează Postat Iulie 21, 2021 Intre 125Gb si 240 diferenta e minima ,cred ca totusi merita dat cu 25 lei in plus ...... Link spre comentariu
dumitrumy Postat Iulie 21, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2021 Deocamdată am pierdut tot, daca cumpăr un sh îl bag in priza si asta e tot. Daca iau un hard și ssd pt cel vechi este atât pretul lor plus win plus manoperă. Poate pun la job o cerere de oferta. Link spre comentariu
Усилитель Postat Iulie 21, 2021 Partajează Postat Iulie 21, 2021 Orice om ,mai ales un electronist ar trebui sa stie sa instaleze windovs,drivere ,programe ,sa aiba un CD ,stick etc de instalare , eventual sa ia unul cu licenta ( 35 lei .......) Link spre comentariu
validae Postat Iulie 22, 2021 Partajează Postat Iulie 22, 2021 Prima instalare de Windows XP pe cont propriu am făcut-o după ce în prealabil am imprimat manualul de instrucţiuni aflat pe CD-ul de instalare.Se dă ,,mură-n gură,, tot ce trebuie făcut şi când.La Linux nu e nevoie, există tutorial în interfaţa de instalare...cel puţin la Linux Mint pe care lucrez. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Iulie 22, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2021 Eu am intrebat daca sa iau un SH cu ssd fiind mai ieftin decat urmatorul cu hard. Si am aflat ca este vai si amar de mine, mai jos decat "orice om"... Link spre comentariu
validae Postat Iulie 22, 2021 Partajează Postat Iulie 22, 2021 Dacă luaţi pe cel cu SSD, ar fi recomandabil să mai luaţi separat şi un HDD pentru stocare, deci pe SSD să instalaţi doar sistemul de operare. Link spre comentariu
Dxxx Postat Iulie 22, 2021 Partajează Postat Iulie 22, 2021 SSD si HDD sunt locul de depozitare a datelor. Nu am habar cat de importante sunt pentru tine... Dar in general, oricine ar fi, nu doreste sa le piarda... deci poti sa iei un calculator SH, insa HDD/SSD ar fi recomandat sa le pui pe cele vechi ale tale sau sa cumperi NOI. Mai bine faci economie maxima la restul calculatorului decat sa faci economie pe stocare. Chiar si un core-duo cu DDR2 plus stocare noua este mai bun decat i3 cu stocare SH, dupa parerea mea. In plus core-i merita numai dupa generatia a 4-a cand s-a produs un salt calitativ. Am vazut aici pe forum desktop-uri complete sub 200 lei, asa ca pana la 540 ai spatiu sa-ti iei si SSD si HDD, desi poate HDDul cu care sunt deja echipate mai poate fi si el utilizat macar ca backup. Alta varianta este un laptop, dar acolo este mai greu sa pui doua stocari (HDD+SSD), poate doar daca gasesti un model cu unitate optica si folosesti un adaptor caddy HDD. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Iulie 24, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2021 Probabil daca semnalam aparitia mesajului din imagine cand a aparut prima data eram avertizat ca am probleme cu hdd. Sincer, imi este cam frica sa postez ceva la care nu ma pricep ca imediat ti se atrage atentia cat de pafarist esti. Am mai avut 4 calc trecute pe dreapta de batranete fara sa am probleme cu discurile si nu mi-am facut probleme cu ultimul. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 24, 2021 Partajează Postat Iulie 24, 2021 Nimeni nu le ştie pe toate, iar faptul că vreodată vi se pare că cineva cu mai multă experienţă într-un domeniu vă ,,ia de sus,, ca pe un începător, nu ar trebui să vă macine. Sunt oameni tobă de carte care au răbdare cu absolut oricine, indiferent de cât cunoaşte sau nu în domeniul discutat, dar sunt şi oameni care cred că le ştiu pe toate deşi nu e chiar aşa şi care te tratează de parcă forumul e creat doar pentru doctori în electronică... Nu am avut personal probleme cu niciunul din HDD-urile folosite pe vreunul din calculatoarele avute.Doar cu plăcile de bază...şi pot spune că a fost mai deranjant astfel. Când crapă HDD-ul, măcar afli repede şi-l înlocui.Dar când îţi face figuri placa de bază, nu ştii niciodată la ce să te aştepţi, dată fiind complexitatea problemelor date. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Martie 23, 2022 Autor Partajează Postat Martie 23, 2022 Cred ca anul trecut s-a dus discul fara sa am salvat ceva de pe el. L-a luat un fost coleg si mi-a spus ca este placa electronica cu probleme si o sa caute el una dar timpul trece si nimic nu se intampla. Azi i-am cerut un raspuns si mi-a spus sa incerc sa gasesc si eu placa la cineva si am zis sa incerc aici. Am sa pun si la cumparari dar o mica dezbatere cu diverse pareri nu strica. Link spre comentariu
Dxxx Postat Martie 23, 2022 Partajează Postat Martie 23, 2022 Intrebarea este daca defectul este pe PCB... caz in care demersul tau ar avea sanse (reduse) de reusita. Daca insa defectul este la mecanica HDD (totul...) atunci nu vad ce rezolvi daca gasesti ceva similar. Poate numai cineva cu mare experienta sa incerce inlocuiri pe la capete... Vezi ca "stiinta" HDD este foarte complicata. Uite cateva idei: type ST3250312AS nu inseamna nimic, nu esti sigur daca PCBul este compatibil, nu esti sigur daca firmware-ul este acelas. Producatorii introduc modificari intre diverse loturi (rev1, rev 2 etc) cei care se ocupa de asa-ceva cer sume ... enorme, ceea ce isi permite o firma, sau cineva cu date cu adevarat pretioase. Pentru un singur disc nu e mare minune daca tariful este intre 5 si 10 mii de euro. Daca vezi cat costa o licenta de soft profi pentru depanare HDD te lamuresti si de ce se cer astfel de preturi. In plus cei in bransa platesc permanent chirii pentru spatii de depozitare a "bancii" unde au milioane de HDD, exact pentru ce doresti tu - dar presupun ca au si dotarea si experienta de a interveni in HDD si de a hibrida HDD defect cu piese din "banca" din cauza asta nu vei gasi solutii "adevarate" nici la prieteni, nici la colegi de forum, nici la depanatorul X. Si ei vor incerca chestii empirice cu sanse mai mult sau mai putin reale, dar oricum sanse foarte mici in general "repararea" nu este o reparare propriu-zisa scopul este numai de a citi o singura data datele existente si a le salva pe un mediu functional. Atat. era bine daca aveai tu idei bune imediat ce au aparut cele mai mici semne. Poate reuseai prin metoda racirii sa ai cateva minute de functie si sa salvezi zonele "sensibile". Presupun ca acum este tardiv. oare datele tale chiar merita? Ma gandesc ca daca le-ai lasat la "un fost coleg" atata timp ... inseamna ca nu sunt prea valoroase Macar pe viitor ar merita sa fie o lectie invatata si sa faci periodic back-up. Eu am 2 backupuri la datele mele, ca sa acopar si o sansa exterm de mica de defectare simultana / dar si un caz de furt din domiciliu, spre exemplu. Link spre comentariu
validae Postat Martie 23, 2022 Partajează Postat Martie 23, 2022 Treceţi HDD-ul la rubrica de pierderi.Dacă defectul nu e unul minor, lucru rar la nivelul acela de complexitate, costurile recuperării datelor nu vi le veţi permite.Sau oricum datele pierdute nu cred că vor merita acest cost... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum