Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV LCD Panasonic Viera TX-32LE8PA defect

theborg

Postări Recomandate

• Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• theborg

13

• iuliantv

10

• adrianlugo

3

• modoran

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

eu as zice ca e invertorul sau lampile cfl defecte,atentie nu poate fi probat fara invertor ca tot in error va fi ,vedeti daca are ceva ,,fit,, la iesirea din invertor pentru ceva fractiuni de secunda de la iesirea din stby,nu sant 2 saptamani de cand am avut acelasi tv cu aceeasi manifestare,a fost invertorul defect,nu eram sigur,dar nu aveam,,fit,, de loc pe invertor,24v prezent,controlerul se alimenta,mosfeturi pareau ok,aveam comezi pe invertor,dar nu mergea,am avut alt invertor si nu mi-am batut capul,au mai fost cazuri in care invertorul era ok,si buba era in interiorul displayului,crapat plasticul la suportii lampilor si dadea la masa

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
Acum 2 ore, theborg a spus:

Ma scuzati, dar ce este "fit"?

e un termen folosit in crt la tensiunea inalta ce ajunge in tub,personal am ,,adaptat.o,, si la lcd,este vorba de tensiunea ce iese din invertor si intra in lampile de iluminare a lcd-ului,backlight,, oricum este de peste cateva sute de volti,e cea ce intra in interiorul displayul lcd,in cazul dv e pe cele 2 cuple ,personal testez cu degetul,i.mi place sa ma ,,electrocutez,, si sa miroase a soric afumat, multimetrele obisnuite se busesc la masurare,

Link spre comentariu

Bună seara,eu vă recomand să verificați transformatoarele invertoare care trebuia să aibe o rezistență în secundar de maxim 1.5kohmi, eu am întâlnit transformator cu secundarul întrerupt și bloca funcționarea invertorul ui, toate cele bune Cosmin 

Link spre comentariu
Acum 8 ore, theborg a spus:

Unde este secundarul ca mie imi cam da scurt pe unde masor eu.

Invertor2.thumb.jpg.0203717abf562d89c0fcc42885ca7ab4.jpg

apoi daca nu stim care e secundarul,nu are rost sa.l mai masuram,e simplu in primar intra si in secundar iese,sant 2 trafuri,fiecare cu primarul si secundarul lui,unde sant cuplele ce intra in display e secundarul,primarul are impedanta mai mica in cazul acesta,deoarece primarul primeste mai putin si trebuie sa scoata mult mai mult,oricum trebuie dezlipite trafurile si masurate la ,,rece,, si cred ca secundarele au o impedanta mult mai mica ,ceva zeci de ohmi,si nu 1.5k cum a zis colegul,secundarele daca nu ma insel vin inseriate si doar capetele ies spre lampile cfl

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Secundarul este partea unde am incercuit eu cu rosu, dar sa masori corect infasurarile trebuie date jos trafurile si stiu ca nu vei reusi

Invertor2-jpg-fcdf09b8330b0605594d6ab946

Editat de Florinel TV
Link spre comentariu

Cu alte cuvinte nici nu stii sigur daca invertorul functioneaza sau nu si gata, comanzi altul din China ?  Sunet ai ?  Lampile le-ai verificat ?

Link spre comentariu

daca aveati o locatie la profil poate se gasea cineva din tara sa va vanda unul,sau poate in aceeasi localitate,macar de test,eu unul nu bag mana in foc ca e invertorul,doar va zic ca nu sant 2 saptamani de cand am avut aceeasi manifestare si boala a fost invertorul,dar sant si cazuri in care buba era in interiorul displayului,

si secundarul nu e cum a postat Florinel tv,cel putin nu in cazul asta,pinii notati cu 1-2 sant comuni,1-3 e secundarul

Invertor2-jpg-fcdf09b8330b0605594d6ab946

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Am masurat ambele secundare si imi dau o valoare de 30 ohm (cu trafurile lipite pe placa). O sa incerc sa verific si lampile daca sunt ok.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări