Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Windows 10 blocat la ecran de login/sign in - eroare 80070013


norad

Postări Recomandate

Va salut,

In urma unui update de vineri, sistemul de operare Windows 10 Pro 64 bit (am licenta) nu mai mai functioneaza.

Booteza, dar se opreste la ecranul de login/sign in pentru fix zece minute, dupa care intra automat in contul utilizatorului (nu am parola). Apare ecranul de fundal, bara de jos si atat. Nu pot intra in Task Manager, nu merge click dreapta, nimic.

 

Ce am facut pana acum:

 

Cu tasta Shift apasata am dat restart si am intrat in meniul de recovery. Nu se poate intra in Comand Prompt. Imi da eroarea 80070013. Nu pot intra in Safe Mode. Nu merge System Restore, nici Uninstall Updates. Da eroarea de mai sus.

 

Am incercat sa fortez intrarea in Safe Mode intrerupand din butonul de Power, procesul de boot-are de trei sau mai multe ori, la diferite momente (inainte de a aparea logo-ul Windows turcoaz, sau dupa ce apare logo-ul).

 

Am folosit un disk USB cu imaginea Windows si am intrat in modul repair, in Command Prompt, am ales partitia C: si la comanda chkdsk /f /r /x imi spune ca partitia este write protected.

 

Tot in command prompt am incercat cu diskpart>list disk>select disk 0>attributes disk clear readonly. Desi spune ca operatia este cu succes, partitia ramane readonly.

 

In linux am incercat cu ntfsfix. Incearca, dar apare ceva eroare de syncing. Comanda ramane agatata.

 

Am pus hardul in alt computer cu Windows. Pot vedea partitiile C si D dar nu pot scrie nimic pe ele. Dar, nu pot avea acces la folderul My Documents, unde tin toate documentele. Spune ca nu am permisiunea de a citi.

 

Am contactat servicul de asistenta tehnica Microsoft Romania si am aflat ca asistenta tehnica la defectiune este cu plata, cu bani. Gratuita e asistenta in cazut in care ai vreo problema cu inregistrarea produselor, cu noutatile sau metoda de a achizitiona vreun produs. Daca softul are bug-uri sau alte probleme, atunci e pe bani. Nu stiu cat, caci am zis pas.

 

As fi formatat discul si as fi reinstalat sistemul de operare, dar trebuie sa recuperez documentele din My Documents.

 

Poate are cineva vreo idee ce pot face ca sa pot repara sistemul de operare.

 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • norad

    5

  • modoran

    3

  • cirip

    1

  • validae

    1

Top autori în acest subiect

Pai Linux nu tine cont de permisiunile din windows. Daca fisierele din My Documents exista cu adevarat si nu-i hardul defect fizic, le poti vedea acolo. 

Link spre comentariu

Va salut,

 

Inainte de a face orice operatii pe HDD, care presupun scriere, eu as incepe cu o imagine a HDDului pe care s-o salvez undeva deoparte, in caz ca HDDul o ia razna rau de tot. Am avut o situatie similara (nu chiar aceeasi eroare) si am creat o imagine cu ddrescue din linux. Apoi am testat intens HDDul cu utilitarul bblocare continuts. Avea baduri in zona sistemului de operare. Intamplator aveam un HDD de acelasi tip. Am copiat imaginea, am dat un scandisk in Windows la bootare de pe noul HDD si cu asta am scapat.

 

Si eu evit pe cat posibil formatarea, ptr ca am multe chestii pe HDD. Oricum, fac backupuri periodice. Odata extrasa, imaginea se poate monta la linux si inspecta fara risc de a distruge ceva. Asta cel putn in teorie si in functie de cat de grava e eroarea.

 

Un nene zice ca a avut aceeasi eroare si in final a gasit HDDul busit:  https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/error-code-80070013-crippled-laptop-performance/9b7e0759-585d-420c-ad93-e5b33d76c9ff

 

Spor!

Editat de cirip
Link spre comentariu

Am recuperat datele.

Acum nu pot formata NVME-ul.

La instalarea Windows, imi spune ca nu poate instala pe partitiile existente. Daca vreau sa sterg sau sa formatez partitiile, imi da eroare cu 800.......

In Linux am incercat sterg/formatez cu Gparted si cu fdisk. Nu se poate. Protectia de scriere este bine implementata.

Link spre comentariu

Ar trebui să vă gândiţi la un HDD nou, eventual şi un SSD rapid de 100Gb pentru sistemul de operare.

Vă sfătuiesc oricum să nu vă bazaţi pe un singur HDD pe care să rulaţi şi SO şi să stocaţi date importante.Eu am un SSD pe care rulez SO şi un HDD pe care stochez datele.Tot ce salvez şi e important se duce pe HDD-ul de stocare.SSD-ul poate crăpa liniştit, nu va lua cu el mare lucru...iar despre Windows, nu mai zic nimic.A fost sistemul cu care am luat prima dată contact cu un PC, dar cu timpul nu i-am mai putut tolera slăbiciunile şi modul în care te obligă practic să faci update.Lucrez pe Linux de câţiva ani, în afară de unele incompatibilităţi inevitabile cu programe ce sunt create doar pentru Windows, nu am ce-i reproşa...

Link spre comentariu

Chestiile nvme se pot accesa doar in mod UEFI si daca-s in format GPT, obligatoriu.

 

Desi un SSD defect asa se comporta uneori, nu mai merge scris pe el ...

Link spre comentariu

Ar fi trebuit sa specific la inceput ca sistemul de operare a rulat pe un laptop cu un SSD NVMe de 1TB, cu doua partitii, C si D.

Am mai scormonit net-ul si am citit ca si altii au patit acelasi lucru: dintr-o data, SSD-ul a devenit protejat la scriere (write protect).

SSD marca Crucial NVMe M.2 CT1000P2SSD8.

Am reinstalat sistemul de operare pe un alt HDD (laptopul are loc pentru inca un slot SATA) si am descarcat si instalat utilitarul "Crucial storage executive". Nu se poate formata, nu poate fi facut update de firmare. Ceva eroare de Input/Output nu-mai-stiu-cum.

Concluzionez ca SSD-ul este defect. SSD-ul l-am cumparat in aprilie. Sa vad cum rezolv cu garantia la emag.,

 

 

Later edit: In urma manevrelor de formatare / update de firmware, sistemul de operare Windows nu mai vede deloc SSD-ul, nici in device manager si nici utilitarul de la Crucial nu-l mai vede.

 

Editat de norad
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Rezolvat cu SSD-ul NVMe prin inlocuire in garantie.

Acum, ca a fost acest incident neplacut, am investigat nitel.

La specificatiile laptopului Lenovo IdeaPad 3 15ARH05, Ryzen 7, e mentionat ca suporta SSD M2 pana la 512GB. Or, eu am bagat unul de capacitate dubla, de 1TB.

Eu ii cred pe cuvant pe inginerii de la Lenovo, caci sunt mult mai destepti dacat mine si voi cauta sa cumpar un SSD de 512GB.

Credeti ca are vreo legatura defectarea SSD-ului cu faptul ca nu am respectat indicatiile celor de la Lenovo?

Are cineva niste explicatii pertinente?

Dar nu mituri din folclorul internautilor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări