Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa laptop

Postări Recomandate

Salutare, sunt nou pe forum si nu am prea multe cunostinte in domeniu, cu toate ca imi place sa-mi bag nasul prin electronice. As avea nevoie de putin ajutor intr-o problema cu un alimentator de laptop, e universal si l-am folosit la un Toshiba, pentru ca cel original s-a ars mai demult. Acum, nici acesta nu mai merge, nu scoate tensiune, desi nu am gasit nimic ars pe placa.

Modelul e "Replacement AC Adapter P/N:AP.A1003.001   input 100-240v 1,5A  output 19v 4,74A made in china".

Este exact cel din imaginea din linkul de mai jos. N-am postat poze proprii pt. ca nu stiu inca sa fac asta, in poze as putea sa dau mai multe detalii despre problema, specificand unde si ce am masurat pe placa, dar problema principala e ca tensiunea 330v dc ajunge la pinii trafului, dar pe iesire e 0 , chiar daca bobinele imi arata continuitate!

https://yaoota.com/en-sa/product/acer-19v-474a-replacement-ac-adapter-charger-price-from-souq-saudi-arabia

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Păi nu e suficient să ai tensiunea de 320V pe primarul trafului, mai trebuie şi ca tranzistorul comutator al sursei să dea impulsuri.Iar pentru asta, integratul driver trebuie să oscileze şi să comande corect tranzistorul.Deci, măsoară cu multimetrul setat pe diode, dacă tranzistorul nu e cumva scurtcircuitat.Pentru a posta poze, urmezi paşii de mai jos:

Metodă de postare a fotografiilor pe site-ul de găzduire Imgur.Metoda descrisă se poate folosi pentru PC/laptop, dar pentru telefonul mobil, procedura diferă în funcţie de telefonul folosit...
Încărcaţi fotografia/fotografiile aici: https://imgur.com/upload
Pentru asta, puneţi poza sau pozele pe desktop, apoi când daţi click pe link-ul Imgur upload, micşoraţi fereastra lui astfel
ca pe desktop să puteţi ,,trage,, poza sau pozele direct cu mouse în fereastra aplicaţiei.
După ce poza a apărut pe site, daţi click dreapta cu mouse pe imaginea deja încărcată acolo şi selectaţi ,,Copy Image,, sau ,,Copy image location,,
Reveniţi pe Elforum fără a închide pagina de pe Imgur şi daţi ,,Paste,, în postarea unde doriţi să apară imaginea.
Astfel, imaginea va apărea direct, nu ca link pe care să dai click ca s-o vezi...

Link spre comentariu

Oricum cele etichetate ca "replacement" sunt de obicei chinezisme, facute la un standard mult inferior celor originale.

In plus, dupa cum ai pus intrebarea, imi face impresia ca iti va fi greu sa intelegi ce a spus @validae deci cu atat mai putin sa faci reparatia.

Si eu votez pentru varianata de inlocuire, dar cauta unul OEM, chiar daca este de la alt producator, pentru ca nu merita sa faci economie la alimentator si el sa-ti arda bunatate de laptop.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări