Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa laptop

quinn

Postări Recomandate

La o sursa de laptop HP am gasit condensatorul de filtraj explodat, care filtraeza tensiunea redresata de 230V.

Am inlocuit de proba c-ul original de 120uF/420V cu 47/450 neavand deocamdata unul de acelasi volum cu cel original.

Dupa inlocuirea c-ului si sigurantei care era intrerupta tensiunea pe cond. este de 500V.Am masurat puntea redresoare si e ok.

Tensiunea retelei este 230V.Am masurat si cu alt instrument si valoarea este aceeasi.Ce ar putea fi?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• quinn

11

• sesebe

10

• dan cod

5

• Dxxx

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Probabil ai rezistenta ( rezistentele) din feedback-ul tensiunei decalibrata, de aici ai cei 500v pe condensator.

Ar trebui verificat si microcontrolerul ce se ocupa de pfc, ce model este microcontrolerul??

Link spre comentariu

Microcontroler....... buna asta! 

Daca intradevat ai 500V pe condensator o sa explodeze și asta foarte repede. Trebuie verificat feed-back-ul la controlerul de PFC. 

Link spre comentariu

Controler, puteai si fara ironia dupa microcontroler sau puteai sa expici diferenta dintre cele doua.

Scuze de offtopic

Editat de manaila dorin
Link spre comentariu

Cred ca in mare parte depinde de puterea sursei... chiar daca sunt de firma cele pana in 5A/100W nu au PFC, dupa care intervalul pana la 150W poate fi si cu / si fara, cam ce depaseste ar trebui sa aiba PFC activ.

Link spre comentariu

Mentionez ca aceasta tensiune de 500V este direct pe punte,nu cred ca are PFC,

deci pe aceeasi punte am 230V alternativ si 500V continuu.

Controlerul sursei este DAP013F.

Editat de quinn
Link spre comentariu
Acum 10 ore, modoran a spus:

Asa ceva nu este posibil, vezi ca fie nu masori corect, fie aparatul are totusi PFC.  Mai verifica care-i problema acolo.

După valoarea tensiunii(420V)

condensatorului nu cred că are

PFC 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări