Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Turnare sapa pe fundatie umeda si montat parchet

M.Adrian

Postări Recomandate

Salut, vreau sa torn sape de beton in 2 camere la o casa unde sunt probleme cu umezeala si se face mucegai sub parchet. Pardoseala actuala este din scandura pusa pe un strat de zgura de furnal, iar sub zgura este pamant din care iese umezeala si se face mucegai sub parchet sau in pardoseala de scandura.

M-am gandit sa scot pardoseala de scandura si zgura, pe pamant sa pun folie de hidroizolatie cu crampoane, neagra, peste care sa torn sapa de beton si peste ea un strat de placi de polistiren extrudat de 6mm pentru parchet, si apoi sa pun parchetul. Este suficient sa nu mai fie probleme cu umezeala? Sau e nevoie obligatoriu si de un strat de pietris pentru ruperea capilaritatii sub folie? Intr-o camera este turnata o sapa de beton sub parchet dar fara folie de hidroizolatie, cel mult un strat de pietris sau zgura sub ea, dar nu cred, si nu e nici umezeala, nici mucegai acolo.

Editat de M.Adrian
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• M.Adrian

4

• daniels

2

• validae

1

• mac01

1

Top autori în acest subiect

Dacă hidroizolezi bine şi laşi suficient timp să se usuce betonul, nu vei avea probleme.Dar nu te grăbi cu pusul parchetului mai devreme de o lună de la turnare, să nu faci condens între polistiren şi beton.Ştiu cel puţin două cazuri, unul mi-e nepot.Au pus parchet şi duşumea de lemn pe plăci turnate de doar o săptămână-două.Au trebuit să arunce totul că se umflase lemnul şi să lase placa să se usuce.

Link spre comentariu

Pe langa asta mai trebuie sa te gandesti sa tii departe de casa si apa de la ploaie...umezeala la structura casei nu este buna.

Si de preferat ar fi sa lasi sa se usuce pamantul inainte de a turna sapa. Sapa o torni cu plasa de 4-6mm iar grosimea sapei sa fie intre 5-8cm.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Ma gandeam la 10 cm grosimea sapei, apa de ploaie nu se scurge direct pe langa peretii casei deci aici e bine. 

Daca merge totul bine voi incepe lucrarea in septembrie, sper ca nu e tarziu. 

Ma gandeam initial sa pun plasa de sapa din aceea la rola, dar cum asta va fi prima sapa de beton direct pe pamant, cred ca e mai bine sa pun plasa de Buzau. 

Editat de M.Adrian
Link spre comentariu

Cred ca e din pamant direct, cum am zis, nu e fundatie, decat la pereti, camerele nu au sub ele decat pamant, a fost suficient sa apara umezeala de cateva ori cat sa ramana in scânduri, mai ales luna trecuta in perioada cand a plouat aproape zi de zi. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări