Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare poziție cablu curent ce traversează curtea

Mihai Stoichiță

Postări Recomandate

Bună ziua, întâmpin următoarea problema. Un cablu de curent ce face legătura dintre stâlpul de curent și casa vecinului tranzitează curtea mea printr-un copac. Am vorbit cu cei de la Enel ca as vrea ca acel cablu sa nu mai tranziteze curtea mea și mai ales ca atinge copacul, a venit o echipa sa vadă despre ce e vorba și au zis ca se poate schimba cablul dar ca se sparge acoperișul și se montează o consola. Unul dintre muncitori m a luat deoparte și mi a zis ca mai bine îl las asa ca dacă sparg acoperișul nu e bine, ploua în casa etc... Ei au făcut niște hârtii la fata locului și a rămas ca va venii o echipa. Menționez ca din casa vecinului vine la mine cablul de curent care ma alimentează. As dori sa știu cât de grav este montarea acestei console pe acoperiș dacă este chiar asa cum zicea acel muncitor ca va ploua în casa, ce reprezinta aceasta consolo aducă cum va arata este o cutie un stâlp ce vor monta și dacă totuși nu se poate evita acest lucru, mai ales ca sunt în București și sunt destui stâlpi de curent pe strada din care sa facă alte legături. Va mulțumesc frumos 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

1

• validae

1

• Mihai Stoichiță

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Consola aeriană e o ţeavă zincată, ce se trece printr-un punct de la marginea acoperişului casei, se ancorează de zid şi care susţine cablurile de racordare ale reţelei aeriene.Avem la casa bătrânească aşa ceva de circa 45 de ani şi n-a plouat niciodată în casă pe acolo şi nici pe alţiinu i-am auzit de aşa ceva.Dacă lucrarea e făcută cum trebuie, nu sunt motive de îngrijorare.Dacă există posibilitatea, ţeava trecută prin acoperiş poate lipsi, branşarea făcându-se cu clemă şi fixare pe zidul lateral al casei.Cea din urmă e o variantă mai estetică şi presupune mai puţin deranj, cred că va fi preferată.

Uite ce lucrări se fac:https://stoianconstantin.wordpress.com/2018/04/27/executia-unui-bransament-monofazat-aerian-by-radu-mihai-catindatu/

Executarea bransamentelor aeriene

Şi aici un exemplu de racordare aeriană fără străpungerea acoperişului:mUrG6a8.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări