Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

• Răspunsuri 169
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Termina cu prostiile, ca nu tine, daca pricepeai ce se discuta, interveneai de cand am spus ca rotorul este o aripa, nu dupa ce a sesizat @validaeca e invers. 

In general discut din ce stiu, nu de pe net, atunci era vorba despre o aripa normala dar in cap mi se fixase o diagrama de incarcare de la un profil care lucreaza invers, adica produce portanta negativa.

Daca cunosti asa bine domeniu spune de unde provine confuzia, nu de alta eu m-am prins de confuzia lui Adrian. Chiar daca ti s-a pus pata nu iti ridic mingea la fileu cand bagi batul prib gard.

Link spre comentariu

aeronava cu aripi rotative este un aparat de zbor mai greu decât aerul care generează lift folosind aripi rotative sau pale de rotor, care se rotesc în jurul unui catarg. Mai multe pale de rotor montate pe un singur catarg sunt denumite a rotor. 

Eu sunt fan gyrocopter , e chiar mai interesant decat elicopterul ca si functionare ,rotorul nu este antrenat de nici un motor......si totusi zboara.

Editat de Усилитель
Link spre comentariu
2 hours ago, Усилитель said:

Eu sunt fan gyrocopter , e chiar mai interesant decat elicopterul ca si functionare ,rotorul nu este antrenat de nici un motor......si totusi zboara.

Esti sigur ca nu ai omis ceva?  Despre thrust nu scrii nimic? Ca mai crede lumea ca se poate zbura fara motor (sper sa nu vad adus in discutie planorul care nu are motor, dar nici nu decoleaza singur). 

Link spre comentariu
1 hour ago, Liviu M said:

Se pare că unele obiecte grele pot să-și aleagă locul unde să cadă și cad controlat. 

Asta atat timp cat noi avem nevoie sa fim in bune relatii cu proprietarul obiectului greu :57. Daca isi ia jucariile (obiectele grele) ramanem descoperiti.  

Link spre comentariu
2 hours ago, merck said:

Esti sigur ca nu ai omis ceva?  Despre thrust nu scrii nimic?

Nu vreau sa descriu toata functionarea  , vroiam sa subliniez un lucru interesant ,ca rotorul nu este antrenat de motor.

Si nici sa aduc in discutie  planoarele ,am zburat cu IS-28B2 ,si am avut mansa in mana .

yr-3350-private-is-28b2_PlanespottersNet

O chestie faina ,de la sec 21

3 hours ago, Liviu M said:

Se pare că unele obiecte grele pot să-și aleagă locul unde să cadă și cad controlat. 

Elicopterul daca pierde putere in motor dar comenzile functioneaza poate pune rotorul in autorotatie ca gyrocopterul si plana ceva ,( depinde de greutate/incarcare )  solutie salvatoare ,necesita experienta.

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Top 3 teorii ale conspiratiei lagate de elicopter, ordinea e a mea, stiu, e subiectiva, nu ma supar daca nu sinteti de acord cu ea.

1.      Americanii stiu ca daca o sa fie razboi rusii o sa distruga in primele ore tot ce e de distrus, asa ca au pus rebuturile in prima linie

2.     Chinezii au experimentat o arma ultrasecreta intr-un context care sa nu declanseze un conflict (vezi si povestea legata de durerea de cap a americanilor de la ambasada din Cuba)

3.      A fost un exercitiu mascat de extragere a ambasadorului American in caz de conflict. Aparatul a aterizat corect iar elicea a fost special intarita ca sa doboare copaci/stilpi, altfel se facea bucatele.

Am mai auzit citeva, inclusiv ceva legat de apetenta americanilor pentru palinca, da nu se ridica la nivelul asta.

Link spre comentariu
Acum 22 ore, merck a spus:

Ca mai crede lumea ca se poate zbura fara motor

Merk, o formulare ambigua de ambele parti! Da, se poate zbura fara motor, vezi planoarele, parapantele si mai nou, liliecii umani. Pe de alta parte, Usiliteli a explicat doar pe jumatate. Gyrocopterul este, ca sa zic asa, un avion fara aripi. Portanta este asigurata de rotorul care se invarte liber. Numai ca girocopterul, ca sa zboare are, fie un motor care antreneaza o elice, alta decit rotorul, fie e tras la edec.

Si da, multe echipaje de elicopter s-au salvat punind rotorul pe liber, acesta asigurind-i minima portanta pentru a ateriza in siguranta.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări