Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

• Răspunsuri 169
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Acum 21 minute, Iosif Bodiu a spus:

"Inginerii aliniază cu precizie toate componentele avionului. Iar ”totul se potrivește precum piesele de Lego”, a declarat ... "

Până acum le nimerea sau cum? 

Traducere cu google translate. Din cate imi amintesc, engineer = mecanic. La inginer ii zice "diplomat engineer", adica mecanic cu scoala.

Link spre comentariu
2 hours ago, yo9hrb said:

Traducere cu google translate. Din cate imi amintesc, engineer = mecanic. La inginer ii zice "diplomat engineer", adica mecanic cu scoala.

Nope, in US, ca acolo se face avionul se numeste professional engineer. Sau p.eng. la semnatura. Trust me I am a p.eng.

Link spre comentariu
Acum 7 ore, ex.escu a spus:

Sunt unele nuantze la engineer , unele care indica domeniul de activitate, daca engine=mashina/motor, in u.k. si nu numai,e notziunea de combat engineer, armoured combat engineer, etc.

Citat

In the UK, "engineering" has more recently been erroneously styled as an industrial sector consisting of employers and employees loosely termed "engineers" who include tradespeople. However, knowledgeable practitioners reserve the term "engineer" to describe a university-educated professional of ingenuity represented by the Chartered (or Incorporated) Engineer qualifications. A large proportion of the UK public incorrectly thinks of "engineers" as skilled tradespeople or even semi-skilled tradespeople with a high school education. Also, many UK skilled and semi-skilled tradespeople falsely style themselves as "engineers". 

Link spre comentariu
Acum 11 ore, Iosif Bodiu a spus:

"Inginerii aliniază cu precizie toate componentele avionului. Iar ”totul se potrivește precum piesele de Lego”, a declarat ... "

Pâna acum introduceau componentele într-un sac, pe care-l scuturau pâna se asezau piesele alea cumva.

Si la noi sunt multi ingineri carora li se potriveste titlul de Lego-Ingenieur. Si mai sunt aia de-si zic Wirtschafts-Ingenieur, adica se ocupa de inginerie economica, financiara, etc. In acelas timp, absolventilor de la inginerie nu li se mai acorda titlul. E drept ca majoritatea nici nu-l merita.

Link spre comentariu
Acum 16 ore, Mircea a spus:

Cine scrie articolele astea? Cred ca sunt scrise de AI :rade:

Aeronava de pasageri va avea o greutate de 14,65 tone și va fi propulsată de doar un motor general electric tip F414. El va fi cu adevărat un nou avion de top din industria aviatică, putând străbate distanța dintre New York și Londra, în doar maximum 3 ore și 40 de minute.

Ce nu e bine? sau tu nu mai stii limba romana?

Citat

DOÁR adv. 1. (Exprimă ideea unei delimitări sau restricții) Numai.

https://dexonline.ro/definitie/doar

Acum 15 ore, Iosif Bodiu a spus:

Pina acum se asamblau  ca piesele de Meccano, in suruburi...

Link spre comentariu
Acum 17 minute, d2134 a spus:

Ce nu e bine? sau tu nu mai stii limba romana?

Pai tie iti suna bine: de doar un motor.

Nu iti suna mai bine doar de un motor

Pune in loc de doar, numai si vezi ca suna si mai nasol: de numai un motor si compara cum suna: numai de un motor.

Editat de merck
Link spre comentariu

Textul e fie scris de unul din generaţia nouă de agramaţi din media, fie tradus automat şi editat de formă tot de un agramat.

Din păcate observ zilnic la tv greşeli de clasa a treia la cei care operează textele derulante de la emisiunile de ştiri.Chiar titluri de ştiri cu greşeli flagrante stau cu minutele pe ecrane, uneori parcă îmi vine să-i sun să le atrag atenţia...

Link spre comentariu
Acum 5 minute, validae a spus:

uneori parcă îmi vine să-i sun să le atrag atenţia...

Ar fi cea mai mare greseala! Pai cum vrei sa se ajunga la punctul unde "nu se va mai intelege om cu om"? :85

Mie mi-a placut perla introdusa cu ani buni in urma: mi-am luat bataie! :57.

Link spre comentariu
Acum 18 minute, merck a spus:

Pai tie iti suna bine: de doar un motor.

Da, imi suna bine. Se subliniaza faptul ca, spre deosebire de Concorde, are un singur motor.

Acum 20 minute, merck a spus:

Nu iti suna mai bine doar de un motor

Propulsat doar de un motor suna de parca ar avea doua si unul s-a defectat...

Link spre comentariu

Cauta in cartile mai vechi (inainte de 1990) daca ai sa gasesti formularea "de doar".  S-ar putea sa cauti mult si bine si nu ai sa gasesti:57. Se pare ca uitatul la antena 3 se lasa cu sechele :85.

De Corina Chiriac ai auzi? Tanti canta:

Doar de dragul tău
Răul mi-e mai rău,
Râsul mi-e mai rar,
Amarul, mai amar.

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 1 oră, validae a spus:

Chiar titluri de ştiri cu greşeli flagrante stau cu minutele pe ecrane

Regizorii multor emisiuni TV sunt foarte stresati. Si mai greşesc.
La multe dintre televiziuni ordinele vin in fiecare minut de la patroni (in functie de indigestii sau alte cauze).
Se vede si pe faţa moderatorilor când primesc la rândul lor ordinele in cască si trebuie sa schimbe complet

subiectul unei emisiuni.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări