Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Componente electro - Fotografii macro

mister_rf

Postări Recomandate

Am si aceasta pasiune, aceea de a face fotografii macro la diverse echipamente si componente electronice. Fotografia finala este obtinuta din compunerea a mai multor cadre, undeva intre 150 si chiar pana la 1000, care sa permita obtinerea detaliilor la nivel microscopic. La inceput am utilizat  pentru a obtine fotografiile  un aparat foto Canon 5D (clasic, produs in 2007), cu un obiectiv dedicat macro, Canon MP-E 65mm si un sistem de ghidare manual. Fotografiile le combin acum cu ajutorul unui soft dedicat: Helicon Focus, iar procesarea lor o fac in Photoshop. Recent am facut upgrade la nou aparat, am trecut la un Canon EOS R, care-mi permite monitorizarea pe iesire HDMI si o calitate mult  mai buna a imaginilor. La partea de ghidare automata inca mai lucrez la diverse variante, pentru obtinerea unui dispozitiv usor de folosit si fara prea multe erori. Scopul final, cel ideal, in masura in care timpul imi va permite,  este  incarcarea acestora pe  commons.wikimedia.org

07R01 IF Amplifier/Demodulator Integrated Circuit Motorola GM350 transceiver

071R01.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mister_rf

12

• KISS

2

• ghimpe--

1

• costi_b

1

Top autori în acest subiect

1 hour ago, costi_b said:

Impresionant!

Ce metodă folosiți ca să ajungeți la pastila de siliciu?

Pentru moment ma limitez la a face fotografii la componente care nu necesita operatiuni de pregatire foarte complicate. Pe de o parte pentru ca nu am conditii de prelucrare/procesare chimica fara riscuri, pe de alta parte incerc o abordare de fotografiere care sa ne dea senzatia de vizualizare in spatiu. Am facut teste de  "decapare" chimica a diverselor circuite incapsulate in rasini si exista sanse mari sa le poti scoate pastila de siliciu fara prea multe daune. :d

Exemplu de cristal rezonator pe frecventa clasica de 32.768 kHz

32768_Hz_quartz_crystal_resonator.jpg

Link spre comentariu
1 hour ago, ghimpe-- said:

Foarte frumos! Felicitari!

PS: sunti acelasi "mister_rf" care modera pe sp acum niste ani?

Sunt activ pe internet de o perioada mare de timp, fie forumuri interne/externe, chiar  si pe  aici, cand participam pe la inceputuri si da, pastrez  acelasi nickname. :)

CII 72, I.P.R.S. Baneasa

Close_up_pic_of_a_CII_72_silicon_die.jpg

Link spre comentariu
14 minutes ago, flomar60 said:

Eu mă delectez cu astfel de poze de mult timp...pe forumul vecin....minunății !!:aplauze

Aveam ceva timp liber si am decis sa particip si aici cu o parte din imagini. :d

KUY12  Tesla

NPN, 210V, 10A, 70W, 9MHz, TO3

KUY12_die.jpg

Link spre comentariu
1 oră în urmă, mister_rf a spus:

[...] incerc o abordare de fotografiere care sa ne dea senzatia de vizualizare in spatiu.

Felicitari, eu sunt de parere ca ai reusit.

Cel putin prima poza de mai sus e de pus pe coperta oricarei reviste sau carte de profil...

Link spre comentariu
1 hour ago, Traian B said:

Felicitari, eu sunt de parere ca ai reusit.

Cel putin prima poza de mai sus e de pus pe coperta oricarei reviste sau carte de profil...

Multumesc, sunt constient ca dupa multe incercari si cu resurse limitate, am si  cateva fotografii destul de bune, de aceea le promovez pe cat posibil ca parte a imaginilor care sa sustina explicatiile wikipedia. :)

SONY UVW-1400P_1400AP Betacam SP video heads

SONY_UVW-1400P_Betacam_SP_video_heads_01

Link spre comentariu

Superfaine pozele , cand mai te plictisesti de tema ,ca divertisment incearca fotografii macro ale diferitelor insecte din fata.....unii devin deosebit de frumosi.....ex paiangenul cu 4 ochi...libelula etc.

Link spre comentariu

O altfel de arta, chiar nu pot spune ceva de rău deși îmi doream :rade:.

Prefer sa primesc așa ceva in loc sa-mi chinui creierul cu nu știu ce "mâzgăleli" de meloane de euro.

Link spre comentariu
18 hours ago, Усилитель said:

Superfaine pozele , cand mai te plictisesti de tema ,ca divertisment incearca fotografii macro ale diferitelor insecte din fata.....unii devin deosebit de frumosi.....ex paiangenul cu 4 ochi...libelula etc.

Va multumesc pentru sugestii. Dar avand in vedere ca primele fotografii le-am facut cu Любитель 2, am avut tot timpul pana acum ca sa tot incerc o multime de subiecte. De la meteori pe cerul noptii,  la polenul de flori. Cum timpul meu liber este limitat, o sa ma concentrez in principal pe aceasta nisa, nu foarte bine abordata in domeniu, cu o multime de componente inca ne-documentate suficient. :)

14 hours ago, cirip said:

@mister_rf

Bine ati revenit pe elforum :aplauze

Nu te bucura foarte mult, ca aici sunt regului stricte, "Dura Lex, Sed Lex", si nu eu m-am retras de pe acest forum, am fost excomunicat, consecinta pentru lipsa de participare pe o perioada data. Cum nu prea am avut nevoie sa intreb lucruri pe forumuri, am invatat sa ma descurc cu resurse proprii, se poate sa ajung din nou in aceeasi situatie.

5 hours ago, Stefan said:

O altfel de arta, chiar nu pot spune ceva de rău deși îmi doream :rade:.

Prefer sa primesc așa ceva in loc sa-mi chinui creierul cu nu știu ce "mâzgăleli" de meloane de euro.

Sa stii ca eu sunt o persoana care critica continuu. Asta este, nimic nu ma multumeste suficient. Cu toate acestea, am fost invatat ca o compensare la critica, ca si eu trebuie sa ofer loc altora sa ma critice pe mine si actiunile mele.

ON TOPIC:

O memorie veche folosita in televizoare:

ER1400. 1400 Bit Serial Electrically Alterable Read Only Memory.

ER1400_03.jpg

Link spre comentariu

National Semiconductor LH0033CG - Buffer Amplifier. Ultra Fast FET

Un amplificator operational hibrid, pe care l-am distrus cu multa parere de rau, ca nu am inca un alt exemplar. :)

LH033CG_Buffer_Amplifier.jpg

Link spre comentariu

Un cap de scriere/citire de la un HDD WD800JD Caviar SE

80 GB Serial-ATA/150 Number Of Disks 1 Number Of Heads 2

anul de fabricatie 2004

WD800JD_Caviar_SE_Disk_Read_Write_Heads.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări