Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pareri JLCPCB

TibiBzg

Postări Recomandate

Acum 14 ore, maxente a spus:

Ce inseamna cantitate mare ? 

cand comanda e pe la 5000 de euro si cantareste 200Kg 

Acum 14 ore, maxente a spus:

Totusi comparatia  nu trebuie facuta intre fabricile chinezesti, cred ca mai bine compari fabricile chinezesti cu cele europene

Fabricile Europene au norme foarte stricte de poluare de urmat si cost cu personalul mai ridicat asa ca au pierdut de mult batalia asta cu pretul. Totusi sunt cazuri cand clientii ne inpun sa comandam PCB-urile in EU din considerente de confidentialitate. (dar sunt putine cazurile) 

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 131
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zvonacfirst

20

• Mircea

12

• manolo

11

• Galagie

9

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Saptamana trecuta m-am "cunoscut" cu cei de la JLPCB la modul personal la Targul Electronica de la Muenchen (Munich petru cei ce nu pot sa pronunte)

Le-am spus ca nu au preturi competitive la cantitati mari unde alte companii "mai putin parfumate" imi ofera preturi ma bune si costuri de shipping mai mici. Raspunsul lor a fost sa trimit fisierele direct tipului cu care am stat de vorba (ceva sef la sales) - dar am constat cu surpridere ca am mai facut chestia asta in trecut si nu mi-au dat preturi mai bune. (probabil ca era un politicos -"lasa-ne in pace")

RR

Link spre comentariu

@zvonacfirst  cantitati mari adica peste 500/1000 buc din acelasi tip. (in bani comenzi de peste 2-3 mii de euro)

Traditional nu lucram cu JLPCB (care sunt destul de tineri ca firma) - ei la fel ca si PcbWay prefera sa lucreze cu comezi de prototip si de Pool-ing (unde aduna mai multe comezi diferite pentru un panel de fabricatie) - si asta e explicatia pentru care sunt un pic mai scumpi (si usurinta in a comanda direct de pe website)

Totusi la nivel un pic mai mare sunt multe alte fabrici in China cu calitate foarte buna (mai buna ca a lor) sau cu preturi mai bune si calitate echivalenta. (evident e mai greu de comandat ca nu au website-uri asa sofosticate) 

Avem furnizori la cere le-am mai dat si ceva bonus cateodata (ne-am vazit cu ei la Munich saptamana trecuta)

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 4 ore, Alic a spus:

Doar cu 4 straturi.

În rest,  cauți oferta cea mai bună de pe piața.  Dacă aia a fost cea mai avantajoasă....

Exact. 🤣

În UE  or să rămână doar fabricile pentru electronica mai " sensibilă ".

Oricum, în ce ne privește,  ca amatori, oferta chinezului este de un real folos.

Exact !

Pentru un noi, astia care mai practicam electronica asa din placere, sau productie cu volume mici de placi, chinezu a venit cu o mare mana de ajutor. Fabricile de pe la noi prin UE nu a sustinut niciodata electronistu de rand cu preturile lor astronomice. Poate si de aia jlcpcb nu dau preturi bune la cantitati mari, probabil nu ii intereseaza decat clientii multi si mici cu comenzi putine.

Link spre comentariu
Acum 16 minute, maxente a spus:

Poate si de aia jlcpcb nu dau preturi bune la cantitati mari, probabil nu ii intereseaza decat clientii multi si mici cu comenzi putine.

La concluzia asta am ajuns si eu. 

Totusi ii folosim JLPCB la proiecte care nu au ajuns in productie inca (pre productie) si la unele dispozitive (tooling) - ca au si servicii de CNC si cand ne trebuie ceva rapid sunt competitivi ca pret

RR 

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Oricum productia lor este imensa. Am vazut ca au dezvoltat si alte sectoare, CNC si printare.

Se pare ca sunt cei mai de vaza producatori de pe la ei.

Eu am lucrat de la bun inceput cu ei si continui s-o fac. Sunt eu mai conservator si nu-mi place sa ma plimb de colo colo.

Cand am facut primul pcb public pe acest forum, multi habar n-aveau de jlcpcb. Acum se au ca fratii.

Facui si eu o traba buna.

Era o vorba celebra cand unul cu doua perechi de oo se ofusca,  Care-i aportul tau la dezvoltatrea forumului? :rade:

Link spre comentariu
Acum 19 minute, Alic a spus:

Am vazut ca au dezvoltat si alte sectoare, CNC si printare.

nu e aceeasi firma, sunt un grup de firme. (LCSC care au si afacere de PCBA) - si aia cu CNC sunt firma separata. (sunt un grup de 6 firme din care face parte si JLPCB)

Acum 19 minute, Alic a spus:

Facui si eu o traba buna.

Asta-i din ciclul "sunt modest da' sa se vada" 

Multumesc in numele tuturor de pe forum ca ne-ai indrumat.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 2 ore, roadrunner a spus:

nu e aceeasi firma

Înainte să am imprimantă 3D, am comandat la JLCPCB câteva chestii printate cu rășină. Oricum, chiar dacă aș fi avut imprimantă, nu aș fi putut printa rășină, și asta mi-am dorit. Treaba e că toate piesele au fost inutilizabile, aveau erori dimensionale iar eu le proiectasem astfel încât să am îmbinări strânse. Erau și cam deformate, un pic torsionate, probabil probleme cu patul deși nu este scuzabil la nivel industrial. Ulterior am printat aceleasi fișiere cu PLA cu mica mea imprimantă și s-au îmbinat perfect.

Link spre comentariu

@zvonacfirst

Eu am facut la ei (de cateva ori - 4 cred) niste piese de aluminiu si acetal (delryn) destul de complicate si cu precizie buna. Am fost foarte multumit, le-am folosit cu success si s-au amortizat foarte rapid (si inca le folosim) - tin minte ca aveam asteptari destul de timide dar s-au dovedit bune.

RR

Acum 6 minute, Alic a spus:

Tu nu erai pe vremea aia în zonă.  Probabil dădeai la pește pe malul drept dă pă Irlanda. 🤣

Sper ca știi de glumă? 

probabil nici nu ma nascusem.

RR

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Alic a spus:

Și le-ai arătat asta?

Da,  le-am trimis poze relevante.

Au zis că sunt două cauze posibile.

Prima: grosimea de 1.5mm a pereților este prea mică. Părerea mea este că ar fi trebuit să se autosesizeze și să mă avertizeze înainte de a expedia produsele. Eu nu stiu cum se printează cu rășină, dar așa cum am scris anterior, eu am printat doar ca test la doi-trei ani distanță (nu știu cu siguranță cand s-a întâmplat),  aceleași piese, cu aceeași grosime, cu PLA și au ieșit foarte bine. 

A doua posibilă cauză a deformărilor ar fi expunerea la căldură excesivă pe timpul transportului.

Adică mai întâi spun că pereții au fost prea subțiri, ceea ce înseamnă că au observat că sunt probleme dar au expediat totuși produsele, apoi că s-au deformat pe timpul transportului. Am renunțat la polemică, pentru 15$ nu merita să mă iau în clinciuri cu ei, mai ales că nu știam dacă nu a fost eroare de proiectare, pe vremea aia neavând cum să verific. 

Link spre comentariu
La 20.11.2024 la 18:09, zvonacfirst a spus:

A doua posibilă cauză a deformărilor ar fi expunerea la căldură excesivă pe timpul transportului

Dacă se întâmpla asta cu siguranță și eticheta coletului, majoritatea sunt imprimate termic, se făceau negre. Nici chestia cu grosimea peretelui de 1,5mm nu prea sta in picioare mai ales la rășină, hai că la PLA mai zic că trebuie să existe niște toleranțe in funcție de calitatea filamentului / temperatura / viteza/ duză...

Link spre comentariu

Expunerea prelungită a coletului la soare, au presupus ei. Mofturi. Am lăsat o piesă la geam în bătaia soarelui, dar după cca 3 ore nu devenise maleabilă deși la palpare era destul de fierbinte.

Ce am scris a fost o pățanie a mea, probabil că erau pe la începuturile printării cu rășină, nu aveau sculele calibrate, etc. La vreo 6 luni după, am încercat să fac o altă comandă, alt proiect, dimensiuni mai mari, și m-au avertizat ca toleranțele dimensionale pot fi de ±2% și am renunțat. Adică la cca 130mm pe o dimensiune, puteam primi o piesa cu diferențe dimensionale în plaja a cca 5mm ceea ce mi s-a părut enorm în condițiile în care erau două piese care trebuiau îmbinate la montaj. Am căutat corespondența cu ei dar probabil că am șters acele emailuri.

Nu ezitați totuși să comandați servicii de printare, în mod sigur au rezolvat problemele. Au trecut, dacă nu greșesc, mai bine de 3 ani de atunci.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări