Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pareri JLCPCB

Postări Recomandate

• Răspunsuri 125
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 3 săptămâni mai târziu...

Suntem o firma din Irlanda (afacere de familie din Ro) si lucram si cu JLCPCB asa ca am zis sa va zic si parerea noastra.

Mutumiti de calitate pret dar numai la chestii mici, cantitati mici si lucruri standard. Sunt buni atata timp cat nu ceri luicruri speciale sau trebuie sa ia decizii.

Noi ne panelizam cam tot ce facem cu ei ca sa nu le lasam loc de erori sau de lucruri greu de interpretat si in 99% din cazuri merge treaba bine cu ei. Un alt motiv pentru care mai facem placi cu ei e ca le pot face in 24h + 2 zile pe drum (DHL Irlanda)

Unde nu mai lucram cu ei e la cantitati mari unde nu mai sunt competitivi ca pret, probabil ca vor sa opereze in nisa de prototip cantitati mici unde fac pooling (adauga mute comenzi mici pe panelul stadard de fabricatie) - la 4-6 layere nu mai sunt competitivi ca pret nici la cantitati mici. 

Recent am mai apelat la ei pentru servicii CNC sa ne taie niste piese de aluminiu (tooling pentru productie) si suntem mutumiti de calitate/pret/timp. Am incacat fisierele Step cu piesele si am primit pisele dupa o saptamana fara nici o intrebare suplimentara. (nici piesele nu erau foarte complexe) 

Sunt foarte potriviti pentru hobby si prototipuri.

Sper sa va fie de folos info de mai sus.

RR

Link spre comentariu

sunt diverse fabrici din China obscure pe net cu care lucram de ani buni - trimitem fisierele si ne dau preturi. Unii  sunt buni la chestii mai complexe trasee de 2 thou gauri mici altii la multe layere altii au substraturi mai complexe (adica pot s-ati faca ei stackup-ul specificat cu materiale care le au ei) - la chestii complexe trebuie sa fii mai atent ca banii sunt multi daca gresesti. 

Dupa 17 ani de activitate si multe experimente inveti care ce poate face. Nu m-as hazarda sa-i public aici ca as arunca la gunoi tot efortul depus in decursul anilor. (din 20 de telefoane emailuri pe zii din China cam jumate sunt fabricanti de PCB-uri noi care ne contacteaza de multe ori de la aceeasi firma in zile diferite ca nu discuta intre ei)

Cele mai serioase firme cu care lucram le vedem din doi in doi ani la Munchen la Electronica (un trade show) - in general mentinem o lista de opt (maxim zece) firme furnizoare ca nu suntem asa de mari nici noi. 

RR

Link spre comentariu

Pentru 5 buc 130.4 mm* 78.6 mm am plătit 7,9$, nu am văzut nimic legat de taxare suplimentara. Prețul chiar e decent la PCB-uri însă la transport m-au jupuit dar nu am avut de ales. Am dat vina pe măști care sunt format mai mare si in plus coletul a sosit cu toate taxele plătite direct la ușa, adică fără nici un fel de complicații si foarte rapid.

Link spre comentariu
La 01.12.2023 la 14:24, roadrunner a spus:

Unde nu mai lucram cu ei e la cantitati mari unde nu mai sunt competitivi ca pret, probabil ca vor sa opereze in nisa de prototip cantitati mici unde fac pooling (adauga mute comenzi mici pe panelul stadard de fabricatie) - la 4-6 layere nu mai sunt competitivi ca pret nici la cantitati mici.

Ce inseamna cantitate mare ? 

Ce dinensiune la cablaj si ce numar de cablaje.

Mai toti chinezii se axeaza pe comenzi mici si multe. Totusi comparatia  nu trebuie facuta intre fabricile chinezesti, cred ca mai bine compari fabricile chinezesti cu cele europene si acolo ai sa vezi ca ti se ridica paru in cap, daca mai ai.

Link spre comentariu

Nu trăiesc numai de pe urma amatorilor, dar pentru ei orice dolar contează.Nu comparăm salariul unui chinez de rând cu salariul unui european de rând.Că altfel nu mai veneau chinezoaicele să lucreze tricotaje prin Moldova. Cum vă explicați altfel că pot chinezii fabrica electronice la prețuri ridicol de mici ? În afară de faptul că statul chinez sprijină orice firmă ce exportă cât de puțin...

Link spre comentariu
1 oră în urmă, maxente a spus:

Mai toti chinezii se axeaza pe comenzi mici si multe.

Eu m-am referit la afirmatia de mai sus! In rest, salariile in China, in orase nu sint asa mici cum se crede! Priviti imagini di orasele chinezesti, nu pot sa fie toti locuitorii milionari, sigur si salariatii obisnuiti traiesc acolo. UIar Chuina este cel mai mare consumator de produse de lux de pe glob. Apropo:

''National Average Salary In ChinaAs of May 29, 2023, the average monthly salary in Mainland China is approximately 29,300 Yuan ($4,214 USD), which translates to an annual pay of around 351,600 Yuan or $49,200 USD.14 iun. 2023''

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări