addysoftware Postat Ianuarie 19, 2023 Partajează Postat Ianuarie 19, 2023 multumesc frumos, da, am gasit-o pe aceea, dar nu merge, nu pot selecta tot track-ul ci doar cate un segment, cand dau click dreapta se deselecteaza si ramane doar un segment. Alta chestie, daca sterg un segment sau mai multe, si raman doar liniile subtiri care conecteaza in continuare padurile ca sa sugereze ce trebuie conectat, bun, si vreau sa pun un track, nu merge. Click stanga pe placa, drag, apare un track transparent; drag unde vreau sa-l duc, nu vrea Placa se "agata" la right-click si nu pot iesi din "agatare", click stanga nimic, dreapta nimic, space nimic, escape nimic,.....dupa multe incercari iese din agatare dar nu reusesc sa-mi dau seama la ce iese nu stiu, e foarte frustrant; sunt obisnuit cu ExpressPCB, ala merge struna, am facut sute de proiecte in mii de variante cu el, si mi-e foarte aiurea easyeda... dar as vrea gerber si de aia incerc si eu altceva, dar reacomodarea e teribila.. Link spre comentariu
addysoftware Postat Ianuarie 19, 2023 Partajează Postat Ianuarie 19, 2023 (editat) pana la urma am gasit cum sa scap de agatare, era click dreapta lung... am deslusit si cum sa pun track-urile edit. nu, nu am scap de agatare, e altfel. Naiba sa-l ia chiar e aiurea, si trackurile nu se conecteaza daca duc un track si-l opresc undeva pe un alt track nu se conecteaza automat Edit 2. am mai rezolvat cate ceva din precedentele chestiuni. A mai aparut o problema sau bug. Terminalul OUT a zburat la un moment dat undeva la mare deistanta de placa, conectat doar cu un ratnet, si nu-l pot selecta sau agata si aduce in placa. Efectiv nu exista (am zoomat pe el si nu e nimic acolo). La DRC errors zice "Exist incomplete connection" dar programul nu permite corectari. Editat Ianuarie 19, 2023 de addysoftware Link spre comentariu
addysoftware Postat Ianuarie 19, 2023 Partajează Postat Ianuarie 19, 2023 eh, o sa le gasesc in cele din urma rezolvari la toate Link spre comentariu
Dxxx Postat Ianuarie 19, 2023 Partajează Postat Ianuarie 19, 2023 @addysoftware Daca vrei sa "deprinzi" un soft pentru PCB ar fi bine sa faci un topic al tau, separat, unde sa pui astfel de dialoguri - este total off-topic aici unde se discuta despre un producator de PCB. Sfatul meu ar fi sa continui incercarea de a folosi softul respectiv... dar sa cauti singur solutii, internetul este mare si cam orice program are tutorialele lui. Daca vezi un tutorial vei avea raspunsuri la intrebarile SIMPLE pe care le pui - si nu prea are rost sa consumi timp si spatiu cu ceva acoperit de astfel de tutoriale. Mai mult, experienta mea proprie imi spune ca trebuie sa gasesti programul care ti se potriveste cel mai bine - unde mergi cat mai intuitiv fara sa te incurci. Din pacate acesta potrivire "temperamentala" nu este singura motivatie, se poate sa alegi softul si pe alte criterii de licentiere sau de limitari. ORICUM un sfat ar fi ca orice soft folosesti sa nu fie unul al casei de manufacturare, decat daca ai salvare neristrictionata ca Gerber, altfel devii dependent de un furnizor... Link spre comentariu
addysoftware Postat Ianuarie 19, 2023 Partajează Postat Ianuarie 19, 2023 intre timp am trecut de cam toate frustrarile inceputului, merge, am gasit cam tot ce trebuia ca sa fac un circuit cu el (nu f complicat) asa ca inchei aici; multumesc de bunavointa, daca e cazul puteti sterge ultimele postari Link spre comentariu
Galagie Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 In ultima perioada lucrez destul de mult cu ei, astazi am patit'o... Culmea, la proiecte antetrioare nu am avut astfel de probleme. La ultimul proiect nu stiu ce s-a intamplat, insa mi-au venit pcb-urile fara metalizarea ceruta pe bottom solder si top solder. O fi incurcat chinezu straturile... Am facut quality complain la dansii, sunt curios ce raspuns imi vor da. Link spre comentariu
bolek Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 Trasa de cupru aveai sub solder? Link spre comentariu
Galagie Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 (editat) Nu.. Sa fie asta cauza oare? Am verificat pe celalate proiecte unde nu am avut probleme, si acolo intradevar exista cupru sub solder. Editat Ianuarie 24, 2023 de Galagie Link spre comentariu
bolek Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 Pai si atunci pe ce sa stea cositorul? Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 Au dreptate ei, este o scapare a ta la structurarea pcb-ului, ca sa ai ce zici trebuie ca traseul ala sa fie configurat ca top si bottom layer apoi adaugat pe el strat de soldermask. Link spre comentariu
Galagie Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 Da, asa este. Acum imi dau seama ca bottom/top solder este doar o decupare in solder mask ca sa adere placarea la stratul de cupru. Nefiind cupru, ramane materialul de baza fr4 expus fara solder mask. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 26, 2023 Partajează Postat Ianuarie 26, 2023 s-or fi grabit si ei ca este anul nou chinezesc, altfel, pe mine m-au contactat intotdeauna cind au vazut ceva dubios la inspectia initiala. sau poate ca nu este ceva chiar atit de rar si au trecut mai departe! Link spre comentariu
mishu_g Postat Ianuarie 30, 2023 Partajează Postat Ianuarie 30, 2023 Si eu lucrez cu chinezoii de cativa ani si sunt super ok Stie cineva cum pot combina mai multe pcb-uri pe o singura placa in KIcad ? Intentionez sa fac mai multe pcb-uri mici distincte pe care sa le inghesui pe o singura placa. Nu am pretentia de v-cut pentru ca mi le tai singur. Link spre comentariu
cristi7521 Postat Ianuarie 30, 2023 Partajează Postat Ianuarie 30, 2023 (editat) Eu am verificat si se pare ca merge metoda cu deschiderea PCBNew direct de pe disc(nu din Kicad), se deschide primul proiect si apoi din meniu se deschide urmatorul proiect cu append....... Trebuie sa redefinesti board outline. Se pare ca exista si script care permite crearea unui panel: https://forum.kicad.info/t/the-panelization-process/33461 Editat Ianuarie 30, 2023 de cristi7521 scris gresit Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum