Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pareri JLCPCB

TibiBzg

Postări Recomandate

• Răspunsuri 131
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zvonacfirst

20

• Mircea

12

• manolo

11

• Galagie

9

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu cred ca are importanta softul, eu am trimis doar fisiere stl si au fost acceptate fara probleme.

Nu am folosit niciunul dintre softurile postate de @nico_2010.

Coletul meu a plecat din Rozenburg, asa ca va veni pe ruta Viena, Sofia, Ruse. Probabil ca pe luni ar trebuie sa fie adus de DDP. Mor de curios sa vad cum arata obiectele printate. Am ales la material rasina.

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu

Multumesc @nico_2010, vad ca Fusion360 e gratuit pentru studenti ca mine. Cum e tot produs Autodesk, sper sa ma imprietenesc si cu el. Altfel, ramane sa citesc despre Autocad 3D.

@zvonacfirst, ati ales rasina pentru ca e mai putin rugoasa? Sunt nul complet in plastice. Dar daca iese ca ABS-ul de lucios (vezi Lego - stiu ca sunt turnate), atunci e super. Astept pozele cu nerabdare. 

Link spre comentariu

@Mircea, eu am folosit 123Design care este tot free.

Ca materiale am mers la noroc inspirandu-ma din specificatiile disponiblile:

- LEDO 6060 Resin

High dimensional stability, low shrinkage and excellent yellowing resistance. Good temperature resistance. Suitable for batch parts. Heatproof: 56℃. Applications: Functional prototypes, moisture-proof/waterproof conceptual models and small batch production in automotive, medical, consumer electronics fields.

- 9000R Resin

High dimensional stability, low shrinkage and excellent yellowing resistance. Heatproof: 46℃. Applications: Master molds, conceptual models, general accessories and functional parts in the automobile, medical, consumer electronics fields.

- PA12-HP Nylon

Natural gray, Strong and durable, Watertight, Good chemical resistance. Heatproof: 100℃ Applications: Mechanical & structural parts, mounts,cases, tech accessories, drone parts.

- PAC-HP Nylon

Full Color, Smooth Surface, Very High Detail. Heatproof: 186℃ Applications: Toy modules, crafts prototypes. Only 3MF and OBJ filetypes are supported.

- 8000 Resin

Natural white, Good Surface Finish, High Toughness/Strength. Heatproof: 46℃ Applications: Accessories, prototypes, enclosures and art sculptures.

Am ales ultima varianta tocmai pentru ca scrie despre o calitate a finisarii suprafetei, duritate si rezistenta si se foloseste la lucrari de arta unde calitatea suprafetelor este importanta. Temperatura nu cred ca este foarte importanta la obiectele pe care le-am comandat eu.

Link spre comentariu

Revin cu vesti. Astazi am primit coletul cu ramele printate 3D la JLCPCB pentru LCD1602 si pentru OLED 1.3".

Eu sunt deosebit de incantat de calitatea acestor printuri. Rama pentru LCD1602 este foarte subtire, in jur de 0.5mm grosime, dar, desi este un pic curbata, o voi putea mula perfect pe panoul frontal unde am de gand sa o lipesc cu ceva glue.

Rama pentru OLED 1.3" a iesit perfect in opinia mea, forma clar definita, suprafete netede. Cu alta ocazie am sa fac si negre.

5OkWguI.jpg

GoVN2Ty.jpg

YYSlT54.jpg

ubxESCl.jpg

XsMBqJZ.jpg

EZP2hjm.jpg

BzLIZIy.jpg

Link spre comentariu
La 02.02.2022 la 16:05, zvonacfirst a spus:

Am incercat eu printarea 3D, astept sa vina in doua-trei zile coletul, si pot sa va spun cum au iesit obiectele printate. Eventual postez poze detaliate.

Multumesc pt. informatii si poze, par OK.
Personal am de gand sa printez la ei piese mai mari, care ar lua mult timp sa le printez in atelier.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, manolo a spus:

Arata bine ,la ce cost au ajuns?

1$ / buc + shipping. Am printat de test 4 modele a cate doua bucati, 8 buc in total, deci 8$ + 5.48$ shipping.

1 oră în urmă, informer a spus:

Personal am de gand sa printez la ei piese mai mari

Si eu am de gand sa printez un panou frontal, tot de test, pentru un proiect la care lucrez. Va fi sigur mai scump. Dimensiuni si volum considerabil mai mari decat al ramelor de LCD.

In cazul in care nu ati gasit deja pe site-ul JLCPCB aceasta informatie, va ofer un link cu un ghid privind proiectarea obiectelor care urmeaza a fi printate 3D. Asa cum scriam mai sus, eu am fortat un pic trimitand acea masca pentru LCD1602 foarte subtire. Acum sunt incantat ca am acceptat riscul. Probabil ca va fi foarte usor de instalat datorita flexibilitatii pe care o are.

https://support.jlcpcb.com/article/170-3d-printing-design-guidelines?_ga=2.98662813.223381042.1644226195-1344260513.1628664994&_gac=1.191548120.1644226202.CjwKCAiAo4OQBhBBEiwA5KWu_8TSMSvZMy8Gk6XdRO-DXsl5MdQssMRxJqgAu3boEH0QLCufsGE2GRoCXqEQAvD_BwE

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu

Multumesc pentru poze. Se pare ca pozele nu pun in valoare calitatea, dar cred ca e de la lumina.

Eu nu m-as stresa cu 0,5mm grosime, 2mm sunt rezonabili, plus ca ar permite ascunderea capetelor suruburilor de prindere pe panou. Folosesc de 2,5mm, si capul e mic, plus ca e jumate ingropat.

Link spre comentariu
Acum 1 minut, Mircea a spus:

Se pare ca pozele nu pun in valoare calitatea, dar cred ca e de la lumina.

Un sistem de focusare al unei camere foto intampina greutati daca suprafata respectiva este suficient de neteda ca sa nu poate sa-si stabileasca reperele necesare.

Am un Samsung S10 care stiu ca face poze bunicele. Poate ca problema este in spatele camerei nu in fata ei, stiti cum se zice.

Dar calitatea obiectelor printate este multumitoare pentru mine, seamana la textura cu suprafata obiectelor obtinute prin injectare. Ma refer la cele cu suprafata mata, bineinteles. Fata de ce am vazut ca se poate obtine in mod curent cu imprimante 3D nu exista termen de comparatie. Daca gresesc cu aceasta afirmatie sa fiu scuzat, este posibil sa nu am destule date de comparatie. Eu am vazut si avut numai obiecte printate cu PLA, cu rasina niciodata.

Acum 9 minute, Mircea a spus:

Eu nu m-as stresa cu 0,5mm grosime

Am scris ca acea rama cu grosime de 0.5 a fost numai pentru a testa la limita stabilitatea printarii si problemele de forma.

Cele doua rame subtiri sunt usor curbate pe latura lunga dar nu opun nicio rezistenta la indreptare si sunt convins ca vor arata foarte bine pe un panou frontal. 

Link spre comentariu

Ca o gluma, dar pe bune, chiar daca nu sunt suficient de netede dupa gustul unora, tot sunt mai bune decat folia lipita peste gaurile netezite la pila (cazul meu).

Astept sa le treaca cu mahmureala de anul nou si comand si eu, m-ati convins. 

Link spre comentariu
Acum 7 minute, Mircea a spus:

Astept sa le treaca cu mahmureala de anul nou

Corect. Eu m-am grabit si am prins exact perioada de dinainte de intrarea in vacanta. Anul trecut am uitat si am dat comanda pentru niste cablaje exact cand erau in vacanta dar totusi au lucrat si mi le-au livrat cu cateva zile intarziere, maxim o saptamana, cerandu-si scuze ca au personalul rarit din cauza sarbatorilor de iarna. Atunci mi-am dat seama ca eu am gresit.

Referitor la calitate, ce pot sa mai zic? La pipait nu se simte nimic, adica este o suprafata neteda. Mai mult de atat nu puteam cere. 

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
On 8/3/2021 at 7:59 PM, Mircea said:

Sa stii ca nu e nevoie sa ai trasee comune intre cablaje. La JLC se permit conceptii multiple pe aceeasi bucata de PCB fara sa fie considerate "different design". Asta cata vreme nu ceri sa ti le taie. 

Salutare,

tocmai ce am comandat de la jlc pcb, 3 modele pe acelasi pcb,  si m-au taxat pentru 3 modele diferite.

Probabil s-au mai schimbat lucrurile fata de anul trecut.

image.thumb.png.66c9281dc7364929a7aa32403fc34303.png

Link spre comentariu

@Galagie, accepta panelizare doar pentru același pcb, poți sa pui câte pcb-uri identice vrei pe acelasi panel dar sa nu ai v-cut între ele.  În cazul tău trebuie sa faci câte un panel pentru fiecare pcb. 

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări