Alic Postat Luni la 18:59 Partajează Postat Luni la 18:59 Selectezi ce ai nevoie si asa iti face. Link spre comentariu
roadrunner Postat Marți la 09:42 Partajează Postat Marți la 09:42 (editat) Acum 15 ore, Johnny Bravo a spus: Interesant ca by default la un strat nu se face testare si la dublu strat doar cateva conexiuni la intamplare. Cel mai probabil sa cada la testul electric e via, la doua layere e mai simplu la mai multe layere, unde poti sa ai si blind . buried vias si de obicei via-urile sunt mai mici, lucrurile devin mai complicate la test. Tot ce comandam pentru productie e full test ca nu vrei sa risti piese (unele scumpe) ca te-ai zgarcit la cativa dolari la fiecare placa. RR Editat Marți la 09:43 de roadrunner Link spre comentariu
maxente Postat Marți la 22:32 Partajează Postat Marți la 22:32 La 17.02.2025 la 12:29, roadrunner a spus: Urmeaza sa le dau "extemporal" la JLCPCB, lucrez la un PCB care are un BGA cu pitch de 0.5mm si traseele care fac fan-out au 3 mil (Thou) si spacing de 3 mil. Sa vezi ce o se mai bucure... RR Am impresia ca depinde cate placi faci prima data. Daca faci cateva, sa zicem 5-10, e posibil sa le execute prin "vecinii" mai avansati, daca ii fortezi cu desenul cablajului, si sa ti le dea ca si cum le-ar fi facut ei. Probabil alta ar fi surpriza la pret, daca le ceri cantitate mai mare de placi, fata de pretu afisat la lansarea comenzii. Oricum, sa ne spui cum au trecut extemporalul. Link spre comentariu
q_acdc Postat Miercuri la 05:10 Partajează Postat Miercuri la 05:10 La 04.02.2025 la 18:29, Alic a spus: Nu încurcați taxele vamale cu TVA sau onorariul comisionarului vamal. Pentru un produs care a costat 300 lei am platit 600 lei transport plus taxe distributie și vămuire 124 lei!!!(mama lor cu DHL vietii,pentru cei 600 lei nu am acte și nici nu vor sa ........cică este confidențial de parca a platit altcineva) Link spre comentariu
Alic Postat Miercuri la 07:10 Partajează Postat Miercuri la 07:10 Asa fac in toata Europa. Sunt zei... Cand te prind ,te ard ca pe lemnul de gratar. Link spre comentariu
informer Postat Miercuri la 07:19 Partajează Postat Miercuri la 07:19 (editat) Eu, daca n-am motive speciale sa ma grabesc, comand cu Europaket... se plateste TVA-ul acolo (daca vorbim de JLCPCB), transportul propriu zis este cel mai ieftin din lista pe care o au si cam atat... ti-l aduce curierul acasa. Pachetul face, realist, vreo 2 saptamani... nu 5-7 zile cat scrie acolo... dar nu mai ai treaba cu traduceri, dovada platii etc. Si oricum, chiar daca cu DHL-ul ajunge in tara mai repede, mi s-a intamplat sa mi-l tina in vama, din motive cunoscute doar de ei, cate 3-4 zile. Editat Miercuri la 07:42 de informer Link spre comentariu
Alic Postat Miercuri la 07:55 Partajează Postat Miercuri la 07:55 (editat) Anumite greutăți nu le trimit cu variantele mai ieftine. Nici nu poți selecta altceva în afară de FedEx, DHL și care mai sunt. La începutul lor nu erau optiunile pe care le avem astăzi. DHL direct. Nu spun câti nervi mi-au putut face cretinii ăștia. Editat Miercuri la 07:56 de Alic Link spre comentariu
merck Postat Miercuri la 08:20 Partajează Postat Miercuri la 08:20 Acum 57 minute, informer a spus: Si oricum, chiar daca cu DHL-ul ajunge in tara mai repede, mi s-a intamplat sa mi-l tina in vama, din motive cunoscute doar de ei, cate 3-4 zile. Pai daca te incordezi si le spui ca ai numar EORI ca sa nu te mai vamuiasca ei te taxeaza la depozitare pe zi. Banditi unsi cu toate alfiile!!! Link spre comentariu
Alic Postat Miercuri la 08:41 Partajează Postat Miercuri la 08:41 Te taxează doar dacă nu le pui la dispoziție documentele necesare în timpul specificat sau nu faci plățile în trezorerie, dacă este cazul, la timp. Iar dovada o ai, că nu le trimiți cu porumbelul. La fel și când primești solicitarea de la ei. Link spre comentariu
roadrunner Postat Miercuri la 10:24 Partajează Postat Miercuri la 10:24 (editat) E complicata viata in Ro. Eu cand pun o comanda de PCB aleg DDP (delivered & duty paid) si includ ei VAT-ul irlada (23%) pe factura sau aleg normal (fara DDP) si atunci cand DHL are pachetul in IRL imi vine un link pe mail/telefon de la DHL cu care platesc VAT-ul cu credit cardul companiei (de obicei asta e in dimineata zilei cand vine DHL cu pachetul). Automat dupa plata imi vine si o factura cu VAT-ul si comisionul vamal de procesare separat (VAT-ul se duce la VAT in contabilitate - deductibil la declaratia urmatoare, iar comisionul la cheltuieli generale) e simplu ca buna ziua. Mai sunt si cazuri cand folosim contul de shipping pe care-l avem cu DHL si vine o factura cumulata la sfasitul lunii separt pentru VAT si pentru alte servicii pe luna care s-a incheiat. RR Editat Miercuri la 10:32 de roadrunner Link spre comentariu
merck Postat Miercuri la 10:55 Partajează Postat Miercuri la 10:55 Acum 30 minute, roadrunner a spus: Automat dupa plata imi vine si o factura cu VAT-ul si comisionul vamal de procesare separat Si cat este la tine comisionul vamal de procesare? Link spre comentariu
roadrunner Postat Miercuri la 13:00 Partajează Postat Miercuri la 13:00 Acum 2 ore, merck a spus: Si cat este la tine comisionul vamal de procesare? 14 Euro. RR Link spre comentariu
Marele Savant Postat Miercuri la 13:06 Partajează Postat Miercuri la 13:06 (editat) Acum 2 ore, roadrunner a spus: E complicata viata in Ro. Eu cand pun o comanda de PCB aleg DDP (delivered & duty paid) si includ ei VAT-ul irlada (23%) pe factura sau ......................... Mai sunt si cazuri cand folosim contul de shipping pe care-l avem cu DHL si vine o factura cumulata la sfasitul lunii separt pentru VAT si pentru alte servicii pe luna care s-a incheiat. RR La fel este si in RO, nu este nimic complicat! Editat Miercuri la 13:07 de Marele Savant Link spre comentariu
Alic Postat Miercuri la 14:02 Partajează Postat Miercuri la 14:02 1 oră în urmă, roadrunner a spus: 14 Euro. RR La noi incepe de la aproape dublu. Link spre comentariu
informer Postat Miercuri la 14:19 Partajează Postat Miercuri la 14:19 (editat) FYI Daca retin bine, acum ceva ani DHL-ul avea un comision minim de procesare de 100RON, le-am si scris un email ca mi se pare exagerat. Erau pachete la care la care TVA-ul era 50RON iar comisionul lor era dublu. Daca plateai tu la trezeorerie, aia de la vama nu dadeau liberul decat cand le intrau banii... si daca la toata lumea intra cel mult de pe o zi pe alta, pana la vama faceau 3 zile. Acum cu documentele alea online si cu tarifele ceva mai mici, mi se pare ca totusi s-a imbunatatit putin... sigur ca-i doar parerea mea... Editat Miercuri la 14:35 de informer Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum