Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pareri JLCPCB

TibiBzg

Postări Recomandate

43 minutes ago, Alic said:

Zici ca l-a obligat jlcpcb sa le trimita comanda... 

Cand ai proiectat ultima dată un cablaj cu 6 layers ?
Totusi, este vorba de o comanda de 1000 de buc, unde oricare cent conteaza.
Pentru mine 5000 de euro sunt bani. Cum sa nu negociezi fiecare cent cu chinezul ?!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 147
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zvonacfirst

18

• Mircea

12

• manolo

11

• roadrunner

9

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Doar cu 4 straturi.

În rest,  cauți oferta cea mai bună de pe piața.  Dacă aia a fost cea mai avantajoasă....

Acum 11 ore, merck a spus:

Se va "ieftini" cand va detine chinezu' monopolul 🤣

Exact. 🤣

În UE  or să rămână doar fabricile pentru electronica mai " sensibilă ".

Oricum, în ce ne privește,  ca amatori, oferta chinezului este de un real folos.

Link spre comentariu

Dacă fac un pcb cu 4 straturi,  20 de bucăți,  nu-mi iese 7 EUR  per bucată. 

Consider că oferta lui este suportabilă sau sustenabilă,  că tot e la modă termenul. 

Știu un tip care are mașinărie de produs pcb și de plantat componente.  

În țară erau trei  care făceau treaba asta + cei de la Electromagnetica.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Alic a spus:

Dacă fac un pcb cu 4 straturi,  20 de bucăți,  nu-mi iese 7 EUR  per bucată. 

Consider că oferta lui este suportabilă sau sustenabilă,  că tot e la modă termenul. 

Mie mi se pare penibil sa incerc sa mai tai din firmitura chinezului. Trebuie si gura lui sa manance o paine. 

Sa zicem ca obtin in loc de 5 euro un 4 euro per PCB pentru 1000 de bucati => o "economie" de 1000 de euro in firma. Daca vreau sa scot banii aia din firma am de platit impozit pe profit si impozit pe dividente statului deci mai pleaca cateva sutare de iepuroi si in final ma duc sa parchez Loganu' la aeroport cateva zile pentru 250 de euro, dar il spurc pe chinez ca ii scump. 

La preturile si traiul nostru din Ioropa e jenant sa te mai uiti la cativa centi in plus la ditamai cablajul de 17x12cm si cu 6 layere. 

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 4 minute, merck a spus:

o "economie" de 1000 de euro in firma. Daca vreau sa scot banii aia din firma am de platit impozit pe profit si impozit pe dividente

Mai bine ii dai "săracului" chinez? Hmmm ciudata si logica asta, mai zicem daca ajungeau la chinezul de lucrează pe banda și nu la mărețul partid. De banii aia poate cumperi sitele, sau o parte din piese sau aliajele de lipit sau ...

Link spre comentariu

De ce cred eu ca exact din banii aia isi primeste salariul chinezul de pe banda? cum sa nu ajunga banii si la el? pretul in discutie, daca este rel este foarte bun, pentru doar 1000 de bucati!

Link spre comentariu

@zvonacfirst  cantitati mari adica peste 500/1000 buc din acelasi tip. (in bani comenzi de peste 2-3 mii de euro)

Traditional nu lucram cu JLPCB (care sunt destul de tineri ca firma) - ei la fel ca si PcbWay prefera sa lucreze cu comezi de prototip si de Pool-ing (unde aduna mai multe comezi diferite pentru un panel de fabricatie) - si asta e explicatia pentru care sunt un pic mai scumpi (si usurinta in a comanda direct de pe website)

Totusi la nivel un pic mai mare sunt multe alte fabrici in China cu calitate foarte buna (mai buna ca a lor) sau cu preturi mai bune si calitate echivalenta. (evident e mai greu de comandat ca nu au website-uri asa sofosticate) 

Avem furnizori la cere le-am mai dat si ceva bonus cateodata (ne-am vazit cu ei la Munich saptamana trecuta)

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
1 oră în urmă, Stefan a spus:

Mai bine ii dai "săracului" chinez? Hmmm ciudata si logica asta, mai zicem daca ajungeau la chinezul de lucrează pe banda și nu la mărețul partid. 

Maretul partid sa stii ca a facut multe pentru Ioropa si a ridicat nivelul de trai si in China. Normal ca inca sunt hoarde intregi de chinezi care sunt exploatati, dar nu se compara cu ce era acum 30 de ani cand nici nu puteau sa asigure un bol de orez pentru fiecare chinez.

Noi in Ioropa suntem jucati intre picioare de cateva zeci de milioane de emigranti, dar te-ai intrebat ce-ar fi daca Maretul Partid nu ar tine 1.3 miliarde de chinezii la ei acasa? 

Am mai spus si o repet, nu-i am deloc la icre pe chinezi, desi o parte la prima vedere erau OK, dar asta nu inseamna ca nu pot sa privesc si partea buna de la ei. Sunt pe val si valul este unul masiv! 

Confortul nostru din prezent nu este format 100% din meritele noastre ci si din golaneala/smecherie pe care putini au decenta sa o recunoasca. Ioropenii de prin vest au fost invatati de secole sa profite de alte tari, insa payback time is coming! 

Editat de merck
Link spre comentariu

S-a văzut în pandemie neputința Europei.  Așa e când lași totul la cheremul unui alt stat.  E drept că firmele particulare caută soluții optime și le găsesc în China. 

A cui este vina?  A nimanui...

Ăsta e comerțul liber. China a vândut lumii de sute de ani. 

Dar și ei cumpără de la noi...

Că statul lor pun mare accent pe export și sprijină acest lucru,  foarte bine.  Își vad interesul 

Pe ceilalți nu-i ține nimeni si închid ochii la condițiile de muncă de acolo de dragul avantajului comercial.

Pe de altă parte ăia chiar muncesc și nu așteaptă pe nimeni să le culeagă căpșunele. 

Link spre comentariu
Acum 4 ore, Alic a spus:

Doar cu 4 straturi.

În rest,  cauți oferta cea mai bună de pe piața.  Dacă aia a fost cea mai avantajoasă....

Exact. 🤣

În UE  or să rămână doar fabricile pentru electronica mai " sensibilă ".

Oricum, în ce ne privește,  ca amatori, oferta chinezului este de un real folos.

Exact !

Pentru un noi, astia care mai practicam electronica asa din placere, sau productie cu volume mici de placi, chinezu a venit cu o mare mana de ajutor. Fabricile de pe la noi prin UE nu a sustinut niciodata electronistu de rand cu preturile lor astronomice. Poate si de aia jlcpcb nu dau preturi bune la cantitati mari, probabil nu ii intereseaza decat clientii multi si mici cu comenzi putine.

Link spre comentariu
Acum 16 minute, maxente a spus:

Poate si de aia jlcpcb nu dau preturi bune la cantitati mari, probabil nu ii intereseaza decat clientii multi si mici cu comenzi putine.

La concluzia asta am ajuns si eu. 

Totusi ii folosim JLPCB la proiecte care nu au ajuns in productie inca (pre productie) si la unele dispozitive (tooling) - ca au si servicii de CNC si cand ne trebuie ceva rapid sunt competitivi ca pret

RR 

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Oricum productia lor este imensa. Am vazut ca au dezvoltat si alte sectoare, CNC si printare.

Se pare ca sunt cei mai de vaza producatori de pe la ei.

Eu am lucrat de la bun inceput cu ei si continui s-o fac. Sunt eu mai conservator si nu-mi place sa ma plimb de colo colo.

Cand am facut primul pcb public pe acest forum, multi habar n-aveau de jlcpcb. Acum se au ca fratii.

Facui si eu o traba buna.

Era o vorba celebra cand unul cu doua perechi de oo se ofusca,  Care-i aportul tau la dezvoltatrea forumului? :rade:

Link spre comentariu
Acum 19 minute, Alic a spus:

Am vazut ca au dezvoltat si alte sectoare, CNC si printare.

nu e aceeasi firma, sunt un grup de firme. (LCSC care au si afacere de PCBA) - si aia cu CNC sunt firma separata. (sunt un grup de 6 firme din care face parte si JLPCB)

Acum 19 minute, Alic a spus:

Facui si eu o traba buna.

Asta-i din ciclul "sunt modest da' sa se vada" 

Multumesc in numele tuturor de pe forum ca ne-ai indrumat.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări