Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pareri JLCPCB

TibiBzg

Postări Recomandate

Ai plătit comisionarul vamal.

Cred că știu și firma... Ma...Tra... 🤣

Adică cel care a întocmit actele pentru vămuire importului. 

Link spre comentariu
La 02.02.2025 la 13:00, roadrunner a spus:

nu exista taxe vamale intre China si EU la produse electronice si servicii de fabricatie. Probabil ca te referi la TVA.

RR

Zici ca daca iau ceva acum din China ( un produs electronic ) peste 150 de euro nu platesc taxe vamale ? Legea in vigoare zice altceva si in curand se va elimina si plafonul de 150 de euro si sa traiasca taxele vamale. Faptul ca unele platforme au depozite intermediare si se ocupa iei pe ascuns de anumite taxe e una, dar ele exista.

"În prezent, coletele cu o valoare sub 150 de euro sunt scutite de taxe vamale în Uniunea Europeană, un avantaj uriaș pentru retailerii online din China, care au inundat piața cu produse ieftine. Acum, Comisia Europeană vrea să elimine această scutire. Parlamentul European a dat undă verde, iar platformele ar putea fi obligate să plătească pentru aceste colete, taxe între 5 și 17%."

Eu am luat o clona gopro pentru drona, dupa 1 saptamana a crapat, am reclamat la chinez si mi-a trimis alta, m-au pus sa platesc iara taxele ca nu ii intereseaza ca e produs inlocuitor... 

Editat de Bandi Szasz
Link spre comentariu

Chiar te rog, arata-mi un tarif vamal (din orice tara a uniunii europene) la ce produs alegi tu care vine din China

Citat

Zici ca daca iau ceva acum din China ( un produs electronic ) peste 150 de euro nu platesc taxe vamale ?

eu cumpar si utilaje din China frecvent (si piese la ele) de 20 de ani de cand am firma si nu am platit niciodata vama (astea imi vin in Port unde nu trece nimic ndesfacut/neinspectat).

Ultima comanda la JLCPCB la placa roadrunner a fost 300 Eur parca si nu a avut taxe vamale.

RR

Citat

Eu am luat o clona gopro pentru drona, dupa 1 saptamana a crapat, am reclamat la chinez si mi-a trimis alta, m-au pus sa platesc iara taxele ca nu ii intereseaza ca e produs inlocuitor... 

Taxe vamale? sau TVA ? ca nu e totuna.

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Urmeaza sa le dau "extemporal" la JLCPCB, lucrez la un PCB care are un BGA cu pitch de 0.5mm si traseele care fac fan-out au 3 mil (Thou) si spacing de 3 mil. Sa vezi ce o se mai bucure...

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Trec cu brio extemporalul!

① BGA pad diameter ≥ 0.25 mm

② BGA pad to trace clearance ≥ 0.1 mm (min. 0.09 mm for multilayer boards)

3 mil is acceptable in BGA fan-outs.

Link spre comentariu
Citat

Trec cu brio extemporalul!

asa zic toti. Pui o comanda ti-o fac si la a doua sare pretul cu 40% (vad ca au Yield mic si te ard la bani) - cum a zis orbu "sa vedem".

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Interesant ca by default la un strat nu se face testare si la dublu strat doar cateva conexiuni la intamplare.

image.thumb.png.1e1cc781afa09a230f096e9fbf74b060.png

image.thumb.png.e3e2f11db226dd242544042dff19a4a2.png

E recomandat sa te uiti bine la toate optiunile si sa alegi in cunostinta de cauza inainte de a plasa comanda.

Sunt curios daca livrarea vine si cu un certificat de conformitate (CoC).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări