Galagie Postat Martie 2, 2022 Partajează Postat Martie 2, 2022 Salut, Ce presupune V-cut? Keepout layer cumva? Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Martie 2, 2022 Partajează Postat Martie 2, 2022 V-cut inseamna zgarierea placii pe ambele fete in asa fel incat ruperea ei sa se faca foarte usor. Totusi citind inca o data cu atentie ce scrie pe site referitor la PCB Panelization este posibil sa fi inteles gresit si sa va fi oferit o informatie falsa. If you are just in the prototype phase and want to save money, then you can use the following trick. Place your different designs all inside one overall board outline and use lines drawn in the silk layer to mark out the separate the PCBs. Then, when you receive the PCB, carefully cut them apart yourself (we recommend you do this before you assemble the PCBs!). Deci pot fi puse pe un panel 3 PCB-uri diferite cu conditia de a nu folosi v-cut sau decupaje. In schimb pot fi trasate liniile care ulterior vor fi folosita ca marcaj pentru taierea in PCB-uri individuale. Link spre comentariu
ratza Postat Martie 2, 2022 Partajează Postat Martie 2, 2022 V-cut nu merge făcut în zigzag fiindcă e realizat prin frezare cilindrică, ca şi cum ai tăia cu un circular. De obicei se pune separat pe PCB pentru a fi delimitat de frezările normale. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Martie 2, 2022 Partajează Postat Martie 2, 2022 Corect. Asa scrie pe site, linkul este in postarea mea anterioara. Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 2, 2022 Partajează Postat Martie 2, 2022 (editat) @Galagie, au raspuns colegii, insa asa am facut eu cand am avut de facut mai multe placute mici care se puteau pune pe un singur PCB si taiat acasa cu un mini-circular. Editat Martie 2, 2022 de Mircea Link spre comentariu
Galagie Postat Martie 2, 2022 Partajează Postat Martie 2, 2022 Voi incerca data viitoare sa pun totul in aceeasi zona de keep-out, sa vad ce se intampla Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 2, 2022 Partajează Postat Martie 2, 2022 Nu stiu ce program CAD folosesti. In Eagle este layerul Dimension. Keep-out are alt rol, si nu numai in Eagle. Vad Altium la fel. Link spre comentariu
djvas Postat Martie 10, 2022 Partajează Postat Martie 10, 2022 Cu ocazia unei comenzi de pcb-uri am vrut sa testez si 3d print-ul dar din pacate nu merge combinata comanda. Trebuie trasport separat Sper sa se schimbe asta ... Aveti idee daca la PCBway e la fel ? Link spre comentariu
manolo Postat Martie 24, 2022 Partajează Postat Martie 24, 2022 Am facut o comanda pe 7 martie si a sosit azi adusa de DPD ,5 bucati 100x100 cu tot cu transport 6,39 USD Link spre comentariu
Dxxx Postat Decembrie 28, 2022 Partajează Postat Decembrie 28, 2022 Am primit si eu azi cablaje. Prima comanda la ei. Au iesit cum este normal, nu vad diferente fata de furnizorii mai vechi, presupun ca sunt real testate trecerile metalizate intre planuri - deci totul este OK la prima inspectie. Pretul OK. Comunicarea fara probleme si corecta. Nu au fost comentarii sau pendulare de fisiere, ce am trimis initial a fost luat direct in lucru. Livrare rapida, la adresa. Am preferat sa platesc un pic in plus pentru europachet si au sosit cu Cargusul la adresa, fara nici o problema si foarte rapid, oricum nu aveam graba. Am comandat 3 placi modele diferite, si am pus mai multe montaje pe aceeasi placa, pentru ca oricum erau mult mai mici fata de 10x10cm. M-am abtinut insa ca sa pun acelas model de 2 ori pe aceeasi placa - nu stiu daca ar fi fost vreo problema. La limita, probabil as fi putut economisi putin ingesuind totul pe numai 2 placi... Ce stiu clar din corespondenta cu ei este ca nu poti sa pui mai mult de 5 designuri separate pe una din placi - oricum eu nu am atins numarul respectiv, dar pe nici o placa nu am pus un singur model. Ii multumesc lui @Marian pentru ca mi-a dat detalii suplimentare din experienta lui. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 28, 2022 Partajează Postat Decembrie 28, 2022 1 hour ago, Dxxx said: M-am abtinut insa ca sa pun acelas model de 2 ori pe aceeasi placa - nu stiu daca ar fi fost vreo problema Ar fi fost tratate ca 2 pcb-uri diferite si panelizate automat cu taxa suplimentara de rigoare. Stiu pentru ca am trecut prin asta. Link spre comentariu
manolo Postat Decembrie 28, 2022 Partajează Postat Decembrie 28, 2022 Acum 2 ore, Dxxx a spus: M-am abtinut insa ca sa pun acelas model de 2 ori pe aceeasi placa Am pus acelasi model si de 6 ori ,alta data 4 modele si unul x2 nu am avut probleme si trasez cu linie alba ghid de taiere intre ele ,la transport bag Global standar direct line ,la ultima comanda a ajuns in 12zile de la data lansarii,aici sunt tari defapt si cablajele sunt ok. Link spre comentariu
Dxxx Postat Decembrie 28, 2022 Partajează Postat Decembrie 28, 2022 "Oarecum" ultimile doua postari se contrazic - eu am spus clar ca nu stiu... pentru ca am evitat. Pe viitor nu cred ca va fi o problema de a evita in continuare repetarea unui model pe aceeasi placa. Oricum mi se pare ca acceptarea a 5 modele pe suprafata de 10x10cm maxim permite suficienta flexibilitate si poti sa comanzi PCBuri foarte mici care sa iasa la un pret acceptabil. Cea mai mica "unitate" pe care am comandat-o cred ca a fost sub 1cm patrat si poti judeca asa: 1. este foarte bine considerand ca am combinat-o cu alte unitati (mai mari...), incat fiecare placa comandata a fost pe la 60 cm patrati. Costul per unitate finala a iesit pe la 2-3 lei. 2. daca vezi partea goala a paharului, atunci te gandesti ca pe 10x10 cm ar fi incaput 100 de cablaje din alea mici. Dar trebuie sa fii cam scartzan si sa ai tinta de a obtine un PCB la cativa bani... Oricum JLC imi pare ca are o politica corecta in masura ca admite mai multe unitati se design pe o singura placa - asta permite sa faci convenabil placi mici / dar se si protejeaza de abuzuri cu limita aia de 5 - sa nu te apuci sa faci productie de scala mare pe comanda subventionata (sau promotionala sau cum vrei sa-i zici). Din aceeasi cauza mi se pare NORMAL sa nu te lase sa repeti acelas design de 5 ori pe placa si sa conditioneze sa fie modele diferite intre ele. Link spre comentariu
addysoftware Postat Ianuarie 18, 2023 Partajează Postat Ianuarie 18, 2023 Am incercat si eu EasyEDA, si nu reusesc sa convertesc trasee top la trasee bottom, nu gasesc functia Link spre comentariu
va_cristi Postat Ianuarie 19, 2023 Partajează Postat Ianuarie 19, 2023 (editat) @addysoftware click dreapta Properties: Editat Ianuarie 19, 2023 de va_cristi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum