Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pareri JLCPCB

Postări Recomandate

Buna seara stimati colegi!

Ce parere aveti despre cihinezii astia de la JLCPCB?

Vazusem de mai mult timp reclame de la ei si astazi, iarasi. Am zis, hai domne' sa vad despre ce e vorba, am facut schema din datasheet-ul unui LM si am dat sa comand, 5 bucati, la ridicolul pret de 2 dolari (inca nu inteleg cum poate sa mai scoata si profi).

Na, acuma transportu e vreo 20 de dolari, cu neseriosii de la DHL, sau vreo 10 dolari cu altii, dar dureaza vreo 20 de zile.

Voi ce experiente ati avut cu JLCPCB? Ati comandat de la ei? Cum arata pcb-ul, chiar arata asa profi cum le lauda lumea sau sunt doar niste chinezarii?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 125
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am lucrat cu cateva firme din china, respectiv comandat pcb-uri de la ei. Printre care si JLCPCB, de vreo 5 ani. Sunt tot una cu Easyeda, e aceasi firma. De asemeni am avut acces la cateva placi facute in fabrici europene, gen Eurocircuits din Belgia daca nu ma insel. 

JLCPCB lucreaza practic IDENTIC calitativ cu productia europeana din perspectiva a ce facem noi ca amatori. Nu ai cu ce sa-i faultezi. N-am avut nici un fel de problema electrica cu cablajul si doar de vreo 2 ori cateva aspecte estetice referitor la silkscreen si soldermask, in cazul ca mergi pe combinatii mai ciudate gen soldermask negru mat, silkscreen cu desene/simboluri mari si alte fite de genul. Dar pentru un pcb normal, este absolut ok. 

Ce nu e ok la JLCPCB, respectiv e mai scump, este sa faci cablaje cu 4 sau mai multe layere, aici PCBWAY e mai avantajos. Dar rar se pune problema la noi de asa ceva. 

Strict pe pret, foloseste pcbshopper.com si-ti va calcula pretul tuturor producatorilor mai cunoscuti pentru ce cablaj/dimensiune/nr de bucati vrei. Sunt situatii in care fie PCBWAY fie JLCPCB e mai ieftin, depinde de dimensiune, finisaje si nr de bucati. Ambii produc cam la aceasi calitate. 

Link spre comentariu

Mai erau si cei de la pcb way care fac cablaje destul de bune la preturi de nimic. Oricum jlcpcb raman cei mai tari, toata lumea face cablaje la ei, ma refer la amatori desi cred ca multe firme nu au greata sa faca la ei. Ca aspect mai tine si de felul cum il desenezi, dar per total calitatea e prea buna la pretu ala de nimic.

Cum reusesc chinezii sa le faca asa ieftine ? Pai probabil la ei se munceste pe rupte la bani putini si nu refuza nici-o comanda oricat de mica ar fi. La banii astia chinezu incurajeaza pe toata lumea sa le faca la ei si asa castiga din comenzi mici, dar multe. Chiar si cablajele prototip de teste si evaluari nu iti mai vine sa le faci acasa la banii pe care chinezu ti le ofera.

Eu numai la ei imi fac cablajele si le comand cu transport europacket cu toate taxele incluse.

Editat de maxente
Link spre comentariu

Am comandat acum o saptamana la JLCPCB. 3 seturi de cablaje de 10x10cm. Primul set de 5 costa 2$, al doilea set de 5 costa 4$, samd. Creste si pretul transportului.

De mentionat ca din Februarie (ultima comanda) pana la cea curenta a crescut pretul transportului (cel mai avantajos pentru mine este Fedex, la livrare rapida) si cele 2-3 zile de procesare sunt depasite deja... si nu au trimis nimic inca. Nu e graba, dar nu mai e rapid ca-n trecut.

Mai toate seturile comandate au venit cu zgarieturi mici, insa nu toate placile, probabil cand le taie sau le freaca intre ele pe masa la inspectie. Nici taietura nu e perfecta, la debitarea din colt mai ramane cate o mica cocoasa. Dar, nimic din aceste imperfectiuni nu e major, nu vreau sa par carcotas, calitatea este dupa asteptari. Pretul este imbatabil.

Link spre comentariu
3 hours ago, maxente said:

Pai probabil la ei se munceste pe rupte la bani putini si nu refuza nici-o comanda oricat de mica ar fi.

Pai cine ar lucra Sambata si Duminica non-stop. La orice ora ti se analizeaza si accepta comanda.

Apoi, cand vezi filmuletele cu procesul de productie, cate masti si echipamente de productie ar avea ai nostri ca sa stea in vaporii aia. Singurele procese de productie unde chinezii poarta echipament serios este acolo unde vor sa evite contaminarea PCB-ului.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Acum 11 ore, Mircea a spus:

Sa stii ca nu e nevoie sa ai trasee comune intre cablaje. La JLC se permit conceptii multiple pe aceeasi bucata de PCB fara sa fie considerate "different design". Asta cata vreme nu ceri sa ti le taie. 

Ooo....super! Bine de stiut!

Link spre comentariu

Si eu am lucrat cu JLCPCB, consider ca sunt cei mai buni la acest capitol in acest moment. Calitatea PCB-urilor este destul de buna, cunosc firme de electronica care lucreaza tot cu ei. Un alt avantaj il reprezinta programul de proiectare pus la dispozitie, EasyEDA. Este GRATIS si poti realiza cam orice in el, au dezvoltat foarte bine si partea de 3D si tot aduc imbunatatiri simtitoare.  Atasez cateva poze cu ultima comanda de la ei:

https://postimg.cc/gallery/72Np2rS

Editat de PKP98
Link spre comentariu
Acum 5 ore, PKP98 a spus:

Si eu am lucrat cu JLCPCB, consider ca sunt cei mai buni la acest capitol in acest moment. Calitatea PCB-urilor este destul de buna, cunosc firme de electronica care lucreaza tot cu ei. Un alt avantaj il reprezinta programul de proiectare pus la dispozitie, EasyEDA. Este GRATIS si poti realiza cam orice in el, au dezvoltat foarte bine si partea de 3D si tot aduc imbunatatiri simtitoare.  Atasez cateva poze cu ultima comanda de la ei:

https://postimg.cc/gallery/72Np2rS

Da. Si eu am foat placut surpins de program. Din ce am tot citit din recenzii, intradevar, raport calitate/pret mi se par imbatabili.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări