Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema tranzistor!!!

mishu

Postări Recomandate

Salutari la toata lumea de pe acest forum! :smt006 sunt si eu nou p aici (de fapt e primul meu post pe vreun forum) asa ca sper sa nu fi postat unde si cum nu trebuie! Vreau sa realizez un montaj dar m-am "impotmolit" la un tranzistor care in loc de (B)aza ©olector (E)mitor este reprezentat cu (D)rain (G)ate (S)ource :rolleyes: ! Acum intrebarea: care este colectorul, emitorul si baza? Multumesc anticipat!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mishu

4

• cirip

2

• yo9hrb

1

• vio2007

1

Top autori în acest subiect

Acum intrebarea: care este colectorul, emitorul si baza?

Nu este! Tranzistoarele "cu BEC" sunt bipolare. Tranzistoarele cu DSG sunt de tip FET (mos sau cu jonctiune). Sunt alte caracteristici, alte moduri de utilizare, desi le zice tranzistoare si la unlele si la altele. Deci ori cauti tranzistorul care trebuie acolo, ori mai detaliezi putin de unde s-a iscat intrebarea. E legat de vreo schema sau e intrebare la modul general?Bun venit pe forum!Cirip
Link spre comentariu

Da am inteles... Intr-adevar intrebarea s-a iscat de la schema atasata - un receptor cw & ssb in banda de radioamatori - dar in loc de tranzistorii MPF102 este specificat (in sursa de pe net nu mai stiu exact adresa) ca se poate folosi si tranzistorii tip BC256 pe care vreau sa ii folosesc! Deci reformulez: cum trebuie sa "lipesc" acesti BC256 conform schemei?? :drinkers: :smt006

Link spre comentariu

ca se poate folosi si tranzistorii tip BC256 pe care vreau sa ii folosesc! Deci reformulez: cum trebuie sa "lipesc" acesti BC256 conform schemei??

BC256 nu poate sa inlocuiasca MPF102 pentru ca BC256 este bipolar (EBC), iar MPF102 este TEC-J (J-FET in engl). BF256 poate sa il inlocuiasca pe MPF102 si terminalele sunt DSG, deci il poti conecta in schema.

Spor la construit!

Cirip

Link spre comentariu

Pentru varianta cu lampi se folosesc tuburi de tipul DF91, iar in lipsa se pot folosi urmatoarele tuburi: DF92, DF96, DF97, IT4, IL4, 1AN5 iar bobinele sunt in felul urmator: pentru banda de 10m - 20m L1 - 5 spire ; L2 - 6 spire ; L3 - 2 spire , pentru banda de 20m - 40m L1 - 7 spire ; L2 - 12 spire ; L3 - 2 spire , pentru banda de 40m - 80m L1-7 spire ; L2-16 spire ; L3 - 2 spire ,pentru banda de 80m-160m L1 - 15 spire ; L2 - 46 spire L3 - 2 spire .Toate bobinele se fac cu lita de 0,7mm pe carcasa de 15mm :drinkers:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări