Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

bare tv led sharp

voicuvoicu

Postări Recomandate

Tipul aparatului:  tv led sharp

Modelul aparatului:  lc-55ui8872es

Defectul cum se manifesta:unde pot gasi un set de bare pentru acest tv ?

are 6 randuri cu 12 leduri pe bara

Alte specificatii utile:

MAINBOARD/CHASIS: t.ms6488e.u703
SURSA:mp5055-4k58-cx
DISPLAY:lsc550fn11

cod bara RF-AJ550E30-1201-07

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Costica Tv

10

• voicuvoicu

9

• validae

3

• iuliantv

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La 13.07.2021 la 5:44, voicuvoicu a spus:

Tipul aparatului:  tv led sharp

Modelul aparatului:  lc-55ui8872es

Defectul cum se manifesta:unde pot gasi un set de bare pentru acest tv ?

are 6 randuri cu 12 leduri pe bara

Alte specificatii utile:

MAINBOARD/CHASIS: t.ms6488e.u703
SURSA:mp5055-4k58-cx
DISPLAY:lsc550fn11

cod bara RF-AJ550E30-1201-07

Incearca pe ZU TECH in google,la capitolul barete led am fost foarte multumit...

Link spre comentariu
Acum 22 ore, ferentdaniel1 a spus:

Incearca pe ZU TECH in google,la capitolul barete led am fost foarte multumit...

Asigurate ca are banda dublu adeziva,daca nu are cumpara si aceasta banda de transfer temperatura.Conteaza foarte mult,prelungeste orele de functionare leduri.:reytre:dsgfds

Link spre comentariu

In tara nu gasesti, pe ebay-ul nemtesc am vazut, dar te costa 85 de euro cu transport cu tot, mai ai 2 variante sa adaptezi alte barete sau sa schimbi fiecare led in parte cu altul (decupat cu tot cu lentila) de pe alta bareta noua, ledurile sunt de 3v sau de 6v ?

https://www.ebay.de/itm/124801708022?hash=item1d0ec2eff6:g:bsQAAOSwwgRg5afQ

lentila.jpg

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Citat :

,,Defectul cum se manifesta:unde pot gasi un set de bare pentru acest tv ? ,,

Deci defectul se manifestă ca un semn de întrebare.....e bine de ştiut.Eu vă rog să lăsaţi graba de a scrie, că nu e concurs de gafe şi să citiţi bine ce aţi scris înainte de a posta.

Dacă nu găsiţi exact modelul de bare, puteţi cumpăra alt tip asemănător ca număr de leduri, tip de lentilă şi tensiune a ledurilor, eventual modificaţi mufa.E preferabil ,,cârpelii,, de a tăia segmente de bară şi a le lipi cu fire peste bara originală.

Link spre comentariu
3 minutes ago, voicuvoicu said:

o sa incerc cu bare de lg cu lupe mari

poze cu ale tv-ului

Ce lungime are o bareta si de cati volti e ledul ?, din ce am vazut in poze, baretele sunt legate in serie cate 3 bucati sau gresesc ?

Link spre comentariu
17 minutes ago, validae said:

E preferabil ,,cârpelii,, de a tăia segmente de bară şi a le lipi cu fire peste bara originală.

Eu asa procedez cand nu gasesc barete mai ieftine....plus ca folia alba care acopera ledurile o sa vina exact pe pozitia lentilelor, in cazul adaptari altor barete intregi, acea folie nu o sa mai pice niciodata pe pozitia lentilelor.

Link spre comentariu

Nu e o problemă de funcţionare la acel mod de ,,cârpire,, ci de răcire a ledurilor.La fel de bine poţi tăia o bară la care diferă distanţa între leduri în segmente cât mai mari pe care le conectezi cu fire, astfel încât să se nimerească cu găurile din folia reflectorului.Eu recomand la modificare baretele din aluminiu, au răcire mult mai bună decât cele din cablaj sticlotextolit.

Link spre comentariu

are lungimea de 110cm

inaltimea tacei este de 2,5 cm si de aceea am zis sa incerc cu bare de lg

sunt 3 bare legate in serie - adica 36 de leduri 3x12

ledurile sunt de 3v

nu vreau sa fac carpeala ca e mare . e de 55 inchi si se vede ca sunt obosite multe leduri si multe lupe sun cazute

214644713_175984731107555_1420134335521982374_n.jpg

Editat de voicuvoicu
Link spre comentariu
17 minutes ago, validae said:

Nu e o problemă de funcţionare la acel mod de ,,cârpire,, ci de răcire a ledurilor.

Eu lipesc segmentele de bareta peste bareta originala cu banda termoconductoare dublu adeziva

image.jpeg.6725484c149eb00acb623a92ee3ada52.jpeg

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Dacă baretele sunt din textolit, poţi pune şi ulei de şarpe între ele, răcirea e oricum compromisă.Orice adaos suplimentar între led şi radiatorul final (capacul de tablă din spate) strică transferul termic.La acel tip de reparaţie cred că e absolut obligatoriu să scazi curentul maxim prin leduri dacă vrei să reziste ledurile...

Link spre comentariu

31 minutes ago, voicuvoicu said:

nu vreau sa fac carpeala ca e mare . e de 55 inchi si se vede ca sunt obosite multe leduri si multe lupe sun cazute

Daca nu vrei sa faci carpeala, comanda de la chinezi barete, dar trebuie sa astepti cel putin o luna de zile...

https://www.aliexpress.com/item/4000023884341.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.308e4776hiozJf&algo_pvid=3330bba8-ff53-474a-a3d7-87963069e374&algo_exp_id=3330bba8-ff53-474a-a3d7-87963069e374-0

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări